Gladfisk

Bli med og smak sjømaten når den er på sitt beste

Kan vi friste med blåskjell sabajonne, råreketerte, skrei fra Lofoten eller hummerbisque? Fra onsdag 8. til lørdag 11. februar vil flere restauranter i Stavanger sette ekstra søkelys på den gode sjømaten vår. I samarbeid med Lerøy setter de forskjellige restaurantene sammen sin egen smaksmeny kun med det beste fra havet.

Sjømaten er på sitt aller beste når det er kaldt i vannet, og dette utnytter byens restauranter til det fulle under Gladfisk.

Som gjest får du servert 4 retter til 600 kroner, dessert og drikke bestilles utenom.

Bord bestilles direkte hos restaurantene:

Bevaremegvel Bar & Restaurant

Deja Vu

Fish & Cow

Fisketorget Stavanger

IDDIS Cafe & brasseri

Kitchen & Table

NB Sørensen

Sabi Sushi – Enso Sabi

Spiseriet

Victoria Hotel / Salon du Nord

Gladfisk arrangeres i samarbeid med Lerøy.

Menyer

Menyene legges ut fortløpende.

Bevaremegvel Bar & Restaurant

Østers “Fine de Claire”: sjalottløk og bringebæreddik (bløtdyr)
Gravlaks marinert i rødbet: potetkake og rømme (fisk, melk, hvete, egg)
Black dumplings: torsk, lakserogn og rødbet- og hvitvinssaus (fisk, sulfitt, hvete, bløtdyr, melk)
Blekksprut “Vulgaris”: søtpotetpuré, kikerter og chimichurri (bløtdyr, melk)

Déjà Vu

Laks tartar: soyasaus, sesamolje, vårløk (fisk, soya, sesam, egg)
Hummertagliatelle: skalldyrsaus (skalldyr, melk, gluten)
Dampet skrei: beurre blanc, spinat (fisk, melk)
Breiflabbmedaljong: bacon, rødvinsaus (fisk, melk)

Fish & Cow

Reker «pil pil»: smørstekt toast, persille & N`duja (skalldyr, gluten, egg, sennep, melk, lupin, sulfitt)
Sterlingkveite fra Hjelmeland: agurk, dill &pepperrot (fisk, melk, sulfitt)
Blåskjell sabajonne: blåjell, selleri og estragon (bløtdyr, egg, sennep, selleri, melk)
Skrei: paprika, gremolata & gnocchi (fisk, melk, egg, gluten, sulfitt)

Fisketorget

Råreketerte: eple, sitron, soya (skalldyr, sulfitt, hvete, egg, soya)
Fiskesuppe med dagens fisk: rotgrønnsaker, reker, sprøtt brød, gressløk (skalldyr, fisk, sulfitt, hvete, havre, melk, selleri, sennep)
Blåskjellravioli: Konrad fra Stavanger Ysteri, luftig blåskjellsaus (bløtdyr, sulfitt, hvete, melk, egg)
Pannestekt skreirygg: gnocchi, hvit asparges, sellerikrem, kylling-sjy (fisk, selleri, sulfitt, hvete, egg, soya)

NB Sørensen

Råreker fra Sirevåg: rørosrømme, sellerirot, brent sitron og røkt olivenolje (s, m, sel/cel, so)
Sjøtunge: gulrot, stangselleri, røkt kaviar og sandefjordsmør (f, so, m)
Røkt laks: grønnkål, erter, pommes anna og luftig blåskjellsaus (f, m, b/mo, e, so)
Skrei fra Lofoten: bakt rødbet, kylling-glaze, sprøtt kyllingskinn og grønn chili «e-spuma» (f, m, so, sul)

Salon du Nord, Hotel Victoria

Gratinerte blåskjell (skalldyr, sulfitt, selleri, laktose)
Råreker ceviche; avokado panna cotta, pepperrotkrem sprøstekt rispapir, friske urter (skalldyr, laktose, egg)
Fine de Claire østers: green curry (skalldyr, sulfitt, selleri)
Pannestekt skrei: grønnkålchips, strandkrabbeskum, jordskokkrisotto (fisk, laktose, skalldyr)

Spiseriet

Råreker: yuzu, avokado og grønn chili (skalldyr, sulfitt)
Blåskjell «cappuccino»: erter, syltet fennikel og ingefær (fisk, sulfitt, melk, bløtdyr)
Stekt sjøtunge: kyllingsjy med brunet smør og estragon (fisk, sulfitt, melk)
Bakt skrei: kantarellhollandaise, sort hvitløk og kål (fisk, egg, melk, sulfitt)

IDDIS Café & Brasserie (8. og 9. februar)

Bruchetta m/røykelaks, kremost, kapers, rødløk og tomat (gluten, fisk, sulfitt, laktose)
Hummerbisque m/vårløk og urteolje (skalldyr, laktose)
Sjøtunge m/Nouilly Prat saus og julienne grønnsaker (fisk, laktose)
Bakt skrei m/brokkolini, potetkrem og soyasmør (fisk, laktose, soya)
Dessert – Bringebærmousse, sjokolade og salt karamell (laktose)

Huset i Kleivå (11 februar) 

arrangør: IDDIS Café & Brasserie

Verdensmester i kokkekunst Aron Espeland er kveldens gjestekokk på Huset i Kleivå. Han er 26 år oppvokst på Jæren og har vært på kokkelandskapet i 6 år. Så langt i karrieren har han konkurrert 9 ganger, individuelt og på kokkelandskapet. Resultatet har blitt 5 gull, 2 sølv og 2 bronse. I kveld tilbereder han en nydelig meny i regi av Gladfisk, sammen med Christophe Samijn og hans team.

Hummerbisque (signatur Christophe)
Røykelaks sennep, spirer og pepperrot (signatur Aron)
Sterling kveite fra Hjelmeland, fennikel, gressløk og pernod
Grillet kalv fra Jæren, mandelpotet, rotgrønnsaker med urter og kalvesjy
Melkesjokoladekrem, bringebær, mandel og rømme

Gladmat 2023:

28. juni til 1. juli

Rekruttering:

Årets søteste lærlingsamling

Gladmat året rundt:

Matglede og mestringsfølelse