Velkommen til Norges største matfestival!

Velkommen til Norges største matfestival!

Kokepunktet

Velkommen til Gladmats nyeste område!

Den store parkeringsplassen bak Skur 6 skal nesten koke over av matglede, mingling, kokkekunst og kunnskap.

Området har fått navnet Kokepunktet, og her skal det nesten koke over av kjekke aktiviteter for alle matelskere. Vi får med oss toppkokker, komikere, musikere, podkastere, kursholdere, journalister og masse andre kjekke folk som skal være med på å skape minnerike sommerdager. Veronica Simoné Fjeld er konferansier, binder programmet sammen og legger til rette for den gode Gladmat-stemningen.

I Kokepunktet finner du Glade småkokker, som er Gladmat sine gratis matkurs for barn. Disse går hver dag, flere ganger til dagen, og er med de flinke kursholderne i NKL Rogaland. For de litt eldre som vil lære noe nytt, byr vi på kjøkkenteater med kokker som Eline Sofie Sunde, Andrè Simonnes Misund, Raymond Haga Grimstad, Craig Whitson, Albert Idsøe og Idar Håland. Her får du blant annet lære tips til å kutte matavfallet, hvordan du kan spise mer bærekraftig mat og tips og triks fra slakteren om å ikke la noe av dyret gå til spille. For dem over 18 inviterer Jarles vinskole til Champagneskole.

For dem som vil være ekstra mye, starter vi fredagen allerede kl. 9 med et seminar om bærekraftig matturisme.

Vi inviterer også til kokkekonkurranser med profesjonelle kokker og Aftenbladets lærlingkonkurranse. Her blir det alltid god stemning og høy grad av vinnerinstinkt. Jan-Erik Hauge fra Tango leder konkurransene, og bak grytene møter vi blant annet Runar Helgeland, Fredrik Van Opdorp og Eline Sofie Sunde.

 

Podkast og prat med Aftenbladet

Våre gode samarbeidspartnere i Aftenbladet inviterer til samtaler vi tror blir både gode, morsomme og lærerike. Journalist og kommentator Harald Birkevold holder torsdagen og fredagen to samtaler med mat- og drikkeprodusenter, slik at vi kan få bli bedre kjent med dem og produktene deres. Birkevold er et godt kjent ansikt for festivalgjestene våre, og har mange år anmeldt både gladmatretter og restauranter under festivalen. Dette fikk han og kollega Kine Hult Matkulturprisen 2019 for, og den ble delt ut under åpningen av Gladmatfestivalen.

Torsdagen og fredagen spiller også Birkevold inn podkasten Aftenbla-bla live sammen med Jan Zahl, Janne Stigen Drangsholt og Leif Tore Lindø. De inviterer med seg gjester for å snakke om mat, matvaner, restauranter, kokker og drikkevarer. Garantert underholdende, muligens lærerikt.

Kjøkkenfesten

Kjøkkenfesten arrangeres hver ettermiddag under festivalen fra 17 til 19, og her møter du kokker og produsenter, smaker på noe godt og koser deg med underholdning i kjekt selskap.

Programleder alle dagene er Sigurd Sollien.

Frode Selvaag er huskokk alle dagene, og onsdagen skal han lære oss å trylle med kveite. På torsdagen får han med seg Andrè Simonnes Misund og Raymond Haga Grimstad fra Lerøy, og de skal lage mat og fortelle oss hundretusen ting om god sjømat. På fredagen har vi invitert inn Tommy Raanti fra Fish & Cow/Tango, og han skal lage supergode smaker av produkter fra A. Idsøe. På festivalens siste dag blir Eline Sofie Sunde med Frode på kjøkkenet, og de skal sørge for at vi får noen virkelig gode smaker av restemat.

Underholdningsdelen ledes av musiker Erik Zahl onsdag, torsdag og lørdag, og på fredag får vi et gledelig gjensyn med Gladmatvennene i Heine Totland trio.

Pris og inngang i Kokepunktet

Inngangen til Kokepunktet er gratis, og de fleste aktivitetene er gratis og krever ikke påmelding.

Men ingen regel uten unntak:
Glade småkokker er gratis, men krever påmelding. Det gjør du direkte i teltet.
Kjøkkenfesten må bestilles og betales på forhånd.
Champagneskolen må bestilles og betales på forhånd.
Seminar om bærekraftig matturisme er gratis, men du må registrere deg på forhånd.

Lenker til bestilling og betaling finner du under de ulike arrangementene i festivalprogrammet. 

Program i Kokepunktet

Onsdag

Kl. 12.00: Glade småkokker
Kl. 12.30: Aftenbladets lærlingekonkurranse
Kl. 13.00: Glade småkokker
Kl. 14.00: Glade småkokker
Kl. 14.30: Kokkekonkurranse
Kl. 15.00: Kjøkkenteater med Eline Sofie Sunde
Kl. 17.00: Kjøkkenfesten

Torsdag

Kl. 12.00: Glade småkokker
Kl. 12.30: Aftenbladets lærlingekonkurranse
Kl. 13.00: Glade småkokker
Kl. 13.30: 20 minutter med Harald Birkevold
Kl. 14.00: Glade småkokker
Kl. 14.30: Kokkekonkurranse
Kl. 15.00: Kjøkkenteater med Andrè Simonnes Misund
Kl. 16.00: Aftenbla-bla
Kl. 17.00: Kjøkkenfesten
Kl. 20.00: Champagneskolen

Fredag

Kl. 09.00: Seminar om bærekraftig matturisme
Kl. 12.00: Glade småkokker
Kl. 12.30: Aftenbladets lærlingekonkurranse
Kl. 13.00: Glade småkokker
Kl. 13.30: 20 minutter med Harald Birkevold
Kl. 14.30: Kokkekonkurranse
Kl. 15.00: Kjøkkenteater med Craig Whitson
Kl. 16.00 Aftenbla-bla
Kl. 17.00: Kjøkkenfesten

Lørdag

Kl. 12.00: Glade småkokker
Kl. 12.00: Semifinale i Aftenbladets lærlingskonkurranse
Kl. 12.30: Finale i Aftenbladets lærlingekonkurranse
Kl. 13.00: Glade småkokker
Kl. 13.00: Semifinale i kokkekonkurransen
Kl. 13.30: Finale i kokkekonkurransen
Kl. 14.00: Glade småkokker
Kl. 15.00: Kjøkkenteater med Idar Håland
Kl. 17.00: Kjøkkenfesten

Fra 17 til 19 hver dag:

Kjøkkenfesten er Gladmats store minglearrangement

DJ, dragbingo og dansing:

Slik blir Gladmat i Fargegata

Stor liste:

Her er årets utstillere