Kokepunktet

Bli med inn i smakenes verden

I festivalens største telt koker det nesten over av matglede, kokkekunst og kunnskap under Gladmat. Her møter du andre matelskere, og her er det kjekt å være for hele familien!

– Gladmatfestivalen er en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes. Produsenter møter kokker, kokker møter forbrukere og forbrukere møter produsenter. Og Kokepunktet? Det er den aller mest fasiliterte møteplassen av alle under festivalen, sier Maren Skjelde, daglig leder i Gladmat.

Kokepunktet er navnet på det store teltet like bak Skur 6, og her koker det nesten over av kjekke aktiviteter for alle matelskere under Gladmat.

– Vi får med oss toppkokker, produsenter, politikere, komikere, musikere, kursholdere og masse andre kjekke folk som skal være med på å gi oss minnerike sommerdager sammen. Jobben til oss i Gladmat er å legge til rette for at det blir masse spennende møter mellom mennesker i Kokepunktet. Møter der kunnskap blir delt. Møter der mestringsfølelse oppnås. Møter der vi ler, møter der vi tar notater, møter der vi konkurrerer.

Programmet er langt og variert gjennom alle de fire festivaldagene, men felles for alle aktivitetene er matgleden.

– Jeg tør nesten å garantere at du finner noe som frister!

Program i Kokepunktet

Onsdag

Kl. 10.00: Gladmattinget
Kl. 12.00: Glade småkokker
Kl. 12:00: Gleding
Kl. 13.00: Glade småkokker
Kl. 13.00: August og Martin
Kl. 14.00: Glade småkokker
Kl. 15.00: Kjøkkenteater med Arne Brimi og Frode Selvaag
Kl. 16.00: Lærlingkonkurranse
Kl. 18.00: Kjøkkenfesten

Torsdag

Kl. 12.00: Glade småkokker
Kl. 12.00: Gleding
Kl. 13.00: Glade småkokker
Kl. 13.00: August og Martin
Kl. 14.00: Glade småkokker
Kl. 15.00: Kjøkkenteater med Runa Kvendseth og Ola Klepp
Kl. 16.00: Lærlingkonkurranse
Kl. 18.00: Kjøkkenfesten

Fredag

Kl. 12.00: Glade småkokker
Kl. 13.00: Glade småkokker
Kl. 14.00: Glade småkokker
Kl. 14.30: Kokkekonkurranse
Kl. 15.00: Kjøkkenteater med Roger Joya og Andrè Simonnes Misund
Kl. 16.00: Lærlingkonkurranse
Kl. 18.00: Kjøkkenfesten

Lørdag

Kl. 12.00: Glade småkokker
Kl. 12.00: Finale i lærlingkonkurransen
Kl. 13.00: Glade småkokker
Kl. 14.00: Glade småkokker
Kl. 14.00: Premieutdeling
Kl. 15.00: Kjøkkenteater med Sven Erik Renaa
Kl. 18.00: Kjøkkenfesten

Scroll nedover på siden for å få mer informasjon om arrangementene i programmet.

Kjøkkenfesten: sommerens koseligste mingelarrangement

Møt kokker og produsenter, smak på noe godt og kos deg med underholdning i kjekt selskap. Velkommen til Kjøkkenfesten!

På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. For andre år på rad lager vi sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver ettermiddag under Gladmatfestivalen fra kl. 18-20.

På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også.

Frode Selvaag er huskokk alle dagene. På onsdag får vi besøk av Eline Sofie Sunde, Runar Helgeland og Idar Håland (Håland Kjøtt), på torsdag kommer Christoffer Davidsen, Martine Espeland og Jan Terje Vignes (Lauvsnes Gartneri), og på fredag skal vi bli bedre kjent med Kjartan Skjelde, Celine Ekholt og Andrè Simonnes Misund (Lerøy). Lørdagens restefest styres av kokkene Eline Sofie Sunde, Ola Klepp og Kjartan Skjelde.

Kjøkkenfesten ledes av Veronica Simoné Fjeld, og hun vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!

Les mer og kjøp billetter her. 

Kjøkkenteater

Bli inspirert av flinke fagfolk! Vi har invitert med noen dyktige matfolk som kommer til Gladmat for å vise frem noe av det de brenner for, sammen med konferansierene Sigurd Sollien og Kjartan Skjelde.

Kjøkkenteateret varer i ca. 45 minutter og vi er sikre på at du skal lære noe nyttig. Gode smaksprøver blir det også. Du trenger ikke melde deg på kjøkkenteateret, her er det bare å møte opp og finne seg en plass.

Lærlingkonkurranse

Bli med og hei fram kokkelærlinger i årets konkurranse! Konferansierer er Sigurd Sollien og Kjartan Skjelde, og de har med seg ulike dommere hver dag. Innledende runder onsdag, torsdag og fredag – finale og premieutdeling på lørdag.

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp, finne seg en plass, og heie så godt du kan.

Glade småkokker

Bli med de flinke og kjekke kokkene i Opplæringskontoret for restaurant- og matfag/NKL Rogaland på spennende matkurs for barn og unge. Her får barna lage supergod mat av de beste råvarene fra sjøen. Alle skal få erfare at fisk og sjømat er godt, samtidig som det er lett å lage.

Kurset er gratis, men krever påmelding, som gjøres på stedet. Det varer ca. en halv time. Velkommen!

Gleding

Bli kjent med Lykke og Wilmer fra Gleding, da de utforsker hvordan vi kan glede planeten med bra mat. De har nemlig vært på reise i «Gleding til verden» og utforsket ulike måter å glede hverandre og planeten på. I samlingen utforsker vi hvordan vi kan trene superkraften, vi skal se en liten Gleding-film, det blir litt høytlesning og samling om å lage fine måltider og spise mat som gleder kroppen, toppen og gjør planeten glad også!

Siri som har skapt hele Gleding-universet har samling med små og store på onsdag og torsdag under Gladmat. Arrangementet passer for barn mellom 4 og 8 år, barnehager og SFO. Det er gratis og krever ikke påmelding – her er det bare å møte opp.

Pris og inngang i Kokepunktet

Inngangen til Kokepunktet er gratis, og de fleste aktivitetene er gratis og krever ikke påmelding.

Men ingen regel uten unntak:
Glade småkokker er gratis, men krever påmelding. Det gjør du direkte i teltet.
Kjøkkenfesten må bestilles og betales på forhånd.

Lenker til bestilling og betaling finner du under de ulike arrangementene i festivalprogrammet.