Kokepunktet

Bli med inn i smakenes verden

I festivalens største telt koker det nesten over av matglede, kokkekunst og kunnskap under Gladmat. Her møter du andre matelskere, her møtes kokkene og matfolkene, og her kan du ta med hele familien.

– Gladmatfestivalen er en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes. Produsenter møter kokker, kokker møter forbrukere og forbrukere møter produsenter. Og Kokepunktet? Det er den aller mest fasiliterte møteplassen av alle under festivalen, sier Maren Skjelde, daglig leder i Gladmat.

Kokepunktet er navnet på det store teltet like bak Skur 6, og her koker det nesten over av kjekke aktiviteter for alle matelskere under Gladmat.

– Vi har med oss stjernekokker, produsenter, politikere, musikere, kursholdere og masse andre kjekke folk som skal være med på å gi oss minnerike sommerdager sammen. Jobben til oss i Gladmat er å legge til rette for at det blir masse spennende møter mellom mennesker i Kokepunktet. Møter der kunnskap blir delt. Møter der mestringsfølelse oppnås. Møter der vi ler, møter der vi tar notater, møter der vi konkurrerer.

Programmet er langt og variert gjennom alle de fire festivaldagene, men felles for alle aktivitetene er matgleden.

– Jeg tør nesten å garantere at du finner noe som frister!

Program i Kokepunktet

Hver dag under Gladmatfestivalen møter du toppkokker som enten har Kjøkkenteater, er på Kjøkkenfesten eller dømmer lærlingkonkurranse. Vi skal også arrangere Gladmattinget og vi skal gi scenen til det internasjonale matbynettverket Délice. Lørdag ettermiddag er det den spennende premieutdelingen.

Hvis du går inn på programmet, får du alle detaljer servert. Du kan også scrolle nedover på siden for å få mer informasjon om aktivitetene.

Aktivitetene starter kl. 13.30 onsdag – fredag, og kl. 12.00 lørdag. Åpningsdagen er det i tillegg Gladmattinget kl. 10-11.30.

Kjøkkenfesten: sommerens koseligste minglearrangement

Møt stjernekokker, spis godt og bli underholdt – velkommen til Kjøkkenfesten!

På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Vi fortsetter den gode tradisjonen og lager også i år sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver festivaldag fra kl. 18-20.

På kjøkkenet står stjernekokker fra både Kokkelandslaget og Bocuse d’Or, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også. Kjøkkenfesten ledes av Veronica Simoné Fjeld, og hun vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på.

På denne siden finner du lenke til billetter, mer informasjon om hvem som deltar hvilke dager og hva temaet er de forskjellige dagene.

Kjøkkenteater

Bli inspirert av flinke fagfolk! Vi har invitert med noen dyktige matfolk som kommer til Gladmat for å vise frem noe av det de brenner for, sammen med konferansierene Sigurd Sollien og Kjartan Skjelde.

Kjøkkenteateret varer i ca. 45 minutter og vi er sikre på at du skal lære noe nyttig. Hver dag lages det totalt 50 smaksprøver til publikum – første mann til mølla. Kjartan Skjelde leder mesterklassen. Du trenger ikke melde deg på kjøkkenteateret, her er det bare å møte opp og finne seg en plass.

Du kan lese mer om kokkenes bakgrunn her.

Lærlingkonkurranse

Bli med og hei fram kokkelærlingene fra Fisketorget, Tango, Restaurant K2, Sola Strand Hotel og Spiseriet i årets konkurranse! Konferansierer er Sigurd Sollien og Kjartan Skjelde, og de har med seg ulike dommere hver dag. Innledende runder onsdag, torsdag og fredag – finale og premieutdeling på lørdag.

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp, finne seg en plass, og heie så godt du kan.

Délice mesterklasse

Gladmat får internasjonale super-kokker på besøk! Stavanger er medlem av det internasjonale matbynettverket Delicé og nå har vi utfordret nettverket til å bli med på Gladmatfestivalen. Responsen har vært god, og under årets festival får vi besøk av både Sverige og Estland.

Publikum kan møte opp i Kokepunktet, hvor våre utenlandske venner vil dele av sine kunnskaper. Den varer i 45 minutter og gjennomføres på engelsk. Du lærer deres beste tips og triks, og hver dag lages det totalt 50 smaksprøver til publikum – første mann til mølla. Kjartan Skjelde leder mesterklassen.

Kjøp eventuell drikke i baren, ta plass ved et av langbordene, len deg tilbake og bli inspirert!

Gladmattinget

Gladmattinget en arena hvor politikere, matnæringen og matinteresserte treffes. Det skjer i Kokepunktet fra 10-1130 på morgenen før Gladmat offisielt åpnes.

På Gladmattinget stiller et dyktig panel bestående av Arne Sørvig (Stiftelsen Norsk Gastronomi). Nils Flatmark (62° Nord Hotels & Adventures), André Pettersen (Hurtigruta), Bente Bratland Holm (DSD Explore), Runa Kvendseth (Fisketorget), Sven Erik Renaa (Renaa Restauranter) og Margret Hagerup (stortingspolitiker for Høyre).

Arne Hjeltnes er ordstyrer, og problemstillingen som skal diskuteres er:

Vi dyrker kokkeverdensmestre og fôrer frem verdens beste dyr, men hva serverer vi turistene?

Du trenger ikke melde deg på, det er bare å møte opp. Kom gjerne litt tidligere, så får du en kaffe før det starter.

Les mer om Gladmattinget her

Premeutdeling

I mange år har Gladmat engasjert en dyktig jury som vurderer alle utstillerne på festivalen. De spiser seg gjennom alle Gladmatrettene og de evalurerer utstillerne.

Resultatet på dette grundige arbeidet synliggjøres i Kokepunktet lørdag, da er det premieutdeling. Kokepunktet fylles alltid opp med spente nominerte, venner og familie, og det er bare å møte opp og klappe vinnerne frem.

Kjøkkenteater Roger Joya, Gladmat 2023

Gladmat 2024:

Stjernekokker på Gladmatfestivalen

Gladmat 2024:

Gladmatopplevelser på restaurant

Gladmat 2024:

Gladmatløyper i Pedersgata