Området har fått navnet Kokepunktet, og her skal det nesten koke over av kjekke aktiviteter for alle matelskere. Vi får med oss toppkokker, komikere, musikere, podkastere, kursholdere, journalister og masse andre kjekke folk som skal være med på å skape minnerike sommerdager. Veronica Simoné Fjeld er konferansier, binder programmet sammen og legger til rette for den gode Gladmat-stemningen.
I Kokepunktet finner du Glade småkokker, som er Gladmat sine gratis matkurs for barn. Disse går hver dag, flere ganger til dagen, og er med de flinke kursholderne i NKL Rogaland. For de litt eldre som vil lære noe nytt, byr vi på kjøkkenteater med kokker som Eline Sofie Sunde, Andrè Simonnes Misund, Raymond Haga Grimstad, Craig Whitson, Albert Idsøe og Idar Håland. Her får du blant annet lære tips til å kutte matavfallet, hvordan du kan spise mer bærekraftig mat og tips og triks fra slakteren om å ikke la noe av dyret gå til spille. For dem over 18 inviterer Jarles vinskole til Champagneskole.
For dem som vil være ekstra mye, starter vi fredagen allerede kl. 9 med et seminar om bærekraftig matturisme.
Vi inviterer også til kokkekonkurranser med profesjonelle kokker og Aftenbladets lærlingkonkurranse. Her blir det alltid god stemning og høy grad av vinnerinstinkt. Jan-Erik Hauge fra Tango leder konkurransene, og bak grytene møter vi blant annet Runar Helgeland, Fredrik Van Opdorp og Eline Sofie Sunde.