Program
Aktør: GuideCompaniet
Sted: Stavanger øst Stavanger sentrum Stavanger vest
Bestill plass på rundtur for å spise ulike Gladmatretter i Stavangers restauranter.
Det starter ulike løyper kl. 15, 16, 17 og 18, og du kan velge mellom løyper i sentrum, Stavanger vest og Stavanger øst – i tillegg har vi en helt egen veganløype for deg som velger plantebasert.
Les mer om Gladmatløypene her.
Bestill billett herAktør: Spiselig hage
Sted: Hundvåg
Han kaller seg «en alminnelig hagekar» – bloggeren, foredragsholderen, kursholderen og forfatteren Dennis Asbjørnsen som dyrker spiselige vekster i sin spiselige hage på Hundvåg og som ønsker å inspirere flest mulig til å gjøre det samme. Velkommen på besøk til Norges største kjøkkenhagekonto på sosiale medier!
Kjøp billett herAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
Bli inspirert av flinke fagfolk! Vi har invitert med noen dyktige matfolk som kommer til Gladmat for å vise frem noe av det de brenner for. Kjøkkenteateret varer i ca. 45 minutter og vi er sikre på at du skal lære noe nyttig. Gode smaksprøver blir det også.
Eline Sofie Sunde er en ung Stavangerjente som har jobbet på flere gode restauranter i både Norge, Sverige og Danmark. Hun har også god erfaring som konkurransekokk og har deltatt i flere konkurranser. Hun har en tydelig visjon for hvordan hun ønsker å jobbe med bærekraftig mat, og til Gladmat kommer hun for å fortelle mer om hvordan vi kan unngå å kaste mat.
Konferansier er Veronica Simoné Fjeld.
Kjøkkenteateret er gratis, og du trenger ikke å melde deg på. Her er det bare å møte opp.
Aktør: CinCin
Sted: Stavanger sentrum
Det blir italienske dager på CinCin under Gladmat, med italiensk musikk, stemning og smaker.
Kr 845,-, inkludert italiensk smaksmeny
Meld deg på herAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Nå lager Gladmat sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver ettermiddag fra kl. 17–19.
På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken og i glass, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også.
Kjøkkenfesten ledes av Sigurd Sollien, og han vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Du treffer Ryfylkekokken og Sterling, Albert Idsøe og Lerøy – og mange flere.
Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!
Kjøp billett herAktør: Eg & Du
Sted: Stavanger vest
Eg&Du inviterer til et smakfullt eventyr!
Det blir en helaften, hvor sansene skal forføres og ganen undervises. En helaften hvor du blir servert glede, overraskelser og nye smaksopplevelser.
Pris: kr 1250,- inkludert 9 retter og aperitiff
PåmeldingAktør: Stavanger Turistforening
Sted: Gramstad
For fjerde år på rad blir festivalstemningen å finne i løypene i Sandnesmarka.
Bli med på en fellestur med utendørs yoga i området rundt Gramstad onsdag morgen under Gladmat. Etter en lett tur i terrenget blir det yoga og enkle avspenningsøvelser. Det kreves ingen forhåndskunnskaper for å være med. Turen avsluttes ved Friluftslåven hvor det blir servering av Gramstadtunets Gladmat-rett.
Arrangementet varer fra kl. 09.00 til 12.30.
Meld deg påAktør: Stavanger Turistforening
Sted: Gramstad
Bli med Leif Bjarne og Njål på en fellestur i området rundt Gramstad onsdag under Gladmat. Turen går opp i skaret på sørsiden av Bjørndalsnuten, og videre opp til toppen. Så går turen videre på den nye fine merkede stien ned ryggen av Bjørndalsnuten, videre til demningen over Fjogstadvannet, opp i skråningen mot Skaret, til de nye Gapahukene ved Fjogstadvannet. Hvis vi rekker det går turen videre via Fjogstadnuten før vi returnerer til Friluftslåven. Underveis får du praktfull utsikt mot Gandsfjorden, Sandnes, Sola, Stavanger og Hommersåk. Total lengde på turen er 6-7 km og 3,5 timer (inkludert pauser og lunsj).
Turen avsluttes ved Friluftslåven hvor det blir servering av Gramstadtunets egen Gladmat-rett.
Arrangementet varer fra 10.00-13.30
Meld deg påAktør: Høghuset på Bryne
Sted: Bryne
Under Gladmat kan du i år få oppleve noen av Jærens beste restauranter! I godt samarbeid med Opplev Jæren og Go-ahead, lager vi en fantastisk mattur under Gladmat, med avgang kl. 14 hver dag.
Det er oppmøte i 19ETG i Høghuset på Bryne. Der treffer vi den dyktige og morsomme guiden og får sykler utdelt. Turen går først til Klepp Stasjon og besøk på Jøers Kjøkken. Så sykler vi videre til Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg, via Midgardsormen og nyter andre rett der. Deretter går turen tilbake til Bryne langs Frøylandsvatnet, og siste stopp på turen – Hemmeleg restaurant.
Selve sykkelturen er totalt på ca. 1 time og det er gode restaurantstopp underveis. Opplegget varer ca. 4 timer totalt.
Togturen til Bryne fikser du selv, via Go-ahead sine nettsider (eller Kolumbus sin app). De har svært gode tilbud på 24 timers billett.
Bestill billett herAktør: Stavanger Turistforening
Sted: Gramstad
Trenger du inspirasjon til god turmat som både er enkel å lage og som smaker fortreffelig? Bli med å lage en 3-retters gourmetmeny på bål som du ikke hadde tenkt var mulig! Hilde Grøtte, turkokebokforfatter og turleder i Stavanger Turistforening lærer deg på dette Gladmat-kurset sine beste tips og triks for lage god mat tilberedt på bål.
Meld deg påAktør: A. Idsøe
Sted: Stavanger sentrum
Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.
Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).
Bestill plass herAktør: A. Idsøe
Sted: Stavanger sentrum
Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.
Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).
Bestill plass herAktør: Spiselig hage
Sted: Hundvåg
Han kaller seg «en alminnelig hagekar» – bloggeren, foredragsholderen, kursholderen og forfatteren Dennis Asbjørnsen som dyrker spiselige vekster i sin spiselige hage på Hundvåg og som ønsker å inspirere flest mulig til å gjøre det samme. Velkommen på besøk til Norges største kjøkkenhagekonto på sosiale medier!
Kjøp billett herAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
Velkommen til live podkast med Aftenbla-bla!
Jan Zahl, Janne Stigen Drangsholt, Harald Birkevold og Leif Tore Lindø har med seg gjester for å snakke om mat, matvaner, restauranter, kokker og drikkevarer. Garantert underholdende, muligens lærerikt.
Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).
Aktør: CinCin
Sted: Stavanger sentrum
Det blir italienske dager på CinCin under Gladmat, med italiensk musikk, stemning og smaker.
Kr 845,-, inkludert italiensk smaksmeny
Meld deg på herAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
Til Gladmat kommer det utrolig mange gode mat- og drikkeprodusenter, og de vil vi treffe!
Matanmelder og aviskommentator Harald Birkevold har samtaler med noen av regionens beste, og du er velkommen til å bli bedre kjent. Denne gangen er Ingrid Sandvik fra Topp Sopp gjest.
Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).
Aktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Nå lager Gladmat sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver ettermiddag fra kl. 17–19.
På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken og i glass, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også.
Kjøkkenfesten ledes av Sigurd Sollien, og han vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Du treffer Ryfylkekokken og Sterling, Albert Idsøe og Lerøy – og mange flere.
Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!
Kjøp billett herAktør: Eg & Du
Sted: Stavanger vest
Eg&Du inviterer til et smakfullt eventyr!
Det blir en helaften, hvor sansene skal forføres og ganen undervises. En helaften hvor du blir servert glede, overraskelser og nye smaksopplevelser.
Pris: kr 1250,- inkludert 9 retter og aperitiff
PåmeldingAktør: Ostehuset øst
Sted: Stavanger øst
Det Glade Langbord er tilbake på Ostehuset Øst!
Tom rydder opp i vinkjelleren og finner frem gode flasker. Vi gleder oss til å se dere!
Pris: 3 retters meny kr 595,- / vinpakke kr 450,-
PåmeldingAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
Bli inspirert av flinke fagfolk! Vi har invitert med noen dyktige matfolk som kommer til Gladmat for å vise frem noe av det de brenner for. Kjøkkenteateret varer i ca. 45 minutter og vi er sikre på at du skal lære noe nyttig. Gode smaksprøver blir det også.
Dyktige Andrè Simonnes Misund fra Lerøy er en fantastisk formidler som brenner for sjømat. Han kommer til Gladmat for å lære oss å lage gode retter med fisk og skalldyr. Målet er at du skal kunne gå hjem og lage like gode ting på eget kjøkken.
Konferansier er Veronica Simoné Fjeld.
Kjøkkenteateret er gratis, og du trenger ikke å melde deg på. Her er det bare å møte opp.
Aktør: Stavanger Turistforening
Sted: Gramstad
Bli med Guro og Ingri på en fellestur i området rundt Gramstad torsdag under Gladmat. Vi legger opp til å besøke tre topper på 3 timer. Vi skal innom Øvre Eikenuten, Dalsnuten og Fjogstadnuten. Underveis får du praktfull utsikt mot Gandsfjorden, Sandnes, Sola og Stavanger. Total lengde på turen er ca. 6 km og turen tar ca 3,5 timer inkludert pauser og Gladmat-lunsj.
Turen avsluttes ved Friluftslåven. Her blir det servering av Gramstadtunets egen Gladmat-rett.
Meld deg påAktør: Stavanger Turistforening
Sted: Gramstad
Trenger du inspirasjon til god turmat som både er enkel å lage og som smaker fortreffelig? Bli med å lage en 3-retters gourmetmeny på bål som du ikke hadde tenkt var mulig! Hilde Grøtte, turkokebokforfatter og turleder i Stavanger Turistforening lærer deg på dette Gladmat-kurset sine beste tips og triks for lage god mat tilberedt på bål.
Meld deg påAktør: GuideCompaniet
Sted: Stavanger øst Stavanger sentrum Stavanger vest
Bestill plass på rundtur for å spise ulike Gladmatretter i Stavangers restauranter.
Det starter ulike løyper kl. 15, 16, 17 og 18, og du kan velge mellom løyper i sentrum, Stavanger vest og Stavanger øst – i tillegg har vi en helt egen veganløype for deg som velger plantebasert.
Les mer om Gladmatløypene her.
Bestill billett herAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
For tredje år på rad har vi champagneskole under Gladmat. Denne gang i et telt i Kokepunktet med plass til 100 personer. Jarles vinskole lærer deg hvordan Champagne lages, og du vil få smake seks nydelige varianter fra små utvalgte produsenter.
Aktør: Høghuset på Bryne
Sted: Bryne
Under Gladmat kan du i år få oppleve noen av Jærens beste restauranter! I godt samarbeid med Opplev Jæren og Go-ahead, lager vi en fantastisk mattur under Gladmat, med avgang kl. 14 hver dag.
Det er oppmøte i 19ETG i Høghuset på Bryne. Der treffer vi den dyktige og morsomme guiden og får sykler utdelt. Turen går først til Klepp Stasjon og besøk på Jøers Kjøkken. Så sykler vi videre til Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg, via Midgardsormen og nyter andre rett der. Deretter går turen tilbake til Bryne langs Frøylandsvatnet, og siste stopp på turen – Hemmeleg restaurant.
Selve sykkelturen er totalt på ca. 1 time og det er gode restaurantstopp underveis. Opplegget varer ca. 4 timer totalt.
Togturen til Bryne fikser du selv, via Go-ahead sine nettsider (eller Kolumbus sin app). De har svært gode tilbud på 24 timers billett.
Bestill billett herAktør: A. Idsøe
Sted: Stavanger sentrum
Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.
Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).
Bestill plass herAktør: A. Idsøe
Sted: Stavanger sentrum
Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.
Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).
Bestill plass herAktør: Spiselig hage
Sted: Hundvåg
Han kaller seg «en alminnelig hagekar» – bloggeren, foredragsholderen, kursholderen og forfatteren Dennis Asbjørnsen som dyrker spiselige vekster i sin spiselige hage på Hundvåg og som ønsker å inspirere flest mulig til å gjøre det samme. Velkommen på besøk til Norges største kjøkkenhagekonto på sosiale medier!
Kjøp billett herAktør: Restaurant K2
Sted: Stavanger øst
I år som i fjor og året før inviterer K2 fredag og lørdag under festivalen til «Piknik». De serverer maten de aller helst ville hatt med seg i parken, på terrassen eller på båten. 700kr per person for mat, noe søtt og en enhet drikke.
Bestill bord herAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
Velkommen til live podkast med Aftenbla-bla!
Jan Zahl, Janne Stigen Drangsholt, Harald Birkevold og Leif Tore Lindø har med seg gjester for å snakke om mat, matvaner, restauranter, kokker og drikkevarer. Garantert underholdende, muligens lærerikt.
Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).
Aktør: CinCin
Sted: Stavanger sentrum
Det blir italienske dager på CinCin under Gladmat, med italiensk musikk, stemning og smaker.
Arrangementet inne i restauranten starter kl. 17
Det blir også italiensk aperitivo på takterrassen fra kl. 16– 20, med egen bar og nydelig utsikt over Stavanger.
Priser:
Kr 845,-, inkludert italiensk smaksmeny
Kr 395,- for Italiensk aperitivo, inkludert italienske småretter og en drikke
Meld deg på herAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
Bærekraftig matturisme er et tema vi er opptatt av, og det er svært gledelig at vi under Gladmat får besøk av et Nordisk ministerråds støttet forskningsprosjekt som jobber med nettopp det.
Seminaret vil inneholde en presentasjon av flere gode eksempler på bærekraftig matturisme fra hele Norden. Det vil også bli presentasjon av noen av våre lokale aktører, både matprodusent, reiselivsaktør og serveringssted. Det hele rundes av med en samtale mellom publikum, innledere og forskerne.
Seminaret arrangeres i samarbeid med Grønn By, Klimapartnere, Nordisk ministerråd og Zealand – Sjællands Erhvervsakademi.
Program:
Kl. 9.00-9.30: Presentasjon av forskningsprosjektet ”Bæredygtig Madturisme i Norden”
Lektor Lene Granzau Juel-Jacobsen (Zealand), Adjunkt Dan Hvidtfeldt (Zealand), prosjektleder Ane Dolward (Business Faxe) og Adjunkt Jonatan Leer (Aalborg Universitet)
Kl. 9.30–1000: Lokale innledere
Ingrid Sandvik (Topp Sopp), Hanne Berentzen (Ostehuset) og Laila Steine (Suldal Vekst)
Kl. 10.00–10.30: Styrt samtale og avslutning
Seminaret er gratis, men du må registrere deg på forhånd.
Aktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
Til Gladmat kommer det utrolig mange gode mat- og drikkeprodusenter, og de vil vi treffe!
Matanmelder og aviskommentator Harald Birkevold har samtaler med noen av regionens beste, og du er velkommen til å bli bedre kjent. Denne gangen er Ingrid Sandvik fra Topp Sopp gjest.
Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).
Aktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Nå lager Gladmat sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver ettermiddag fra kl. 17–19.
På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken og i glass, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også.
Kjøkkenfesten ledes av Sigurd Sollien, og han vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Du treffer Ryfylkekokken og Sterling, Albert Idsøe og Lerøy – og mange flere.
Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!
Kjøp billett herAktør: Eg & Du
Sted: Stavanger vest
Eg&Du inviterer til et smakfullt eventyr!
Det blir en helaften, hvor sansene skal forføres og ganen undervises. En helaften hvor du blir servert glede, overraskelser og nye smaksopplevelser.
Pris: kr 1250,- inkludert 9 retter og aperitiff
PåmeldingAktør: Ostehuset øst
Sted: Stavanger øst
Det Glade Langbord er tilbake på Ostehuset Øst!
Fredag har vi gleden av å ha Heine Totland & Co til å kaste glans over kvelden. Tom rydder opp i vinkjelleren og finner frem gode flasker. Vi gleder oss til å se dere!
Pris: 3 retters meny og show med Heine Totland & Co kr 1095,- / vinpakke kr 450,-
PåmeldingAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
Bli inspirert av flinke fagfolk! Vi har invitert med noen dyktige matfolk som kommer til Gladmat for å vise frem noe av det de brenner for. Kjøkkenteateret varer i ca. 45 minutter og vi er sikre på at du skal lære noe nyttig. Gode smaksprøver blir det også.
Byens egen Craig kommer til Kokepunktet for å lære oss om grilling. Craig Whitson har vært en del av restaurant- og matlivet en mannsalder, og vi er så glade for at han kommer til Gladmat for å inspirere oss til å bli enda flinkere på grillen. Han har kanskje med noen nye produkt han har laget sammen med Albert Idsøe, så det er bare å møte opp.
Konferansier er Veronica Simoné Fjeld.
Kjøkkenteateret er gratis, og du trenger ikke å melde deg på. Her er det bare å møte opp.
Aktør: Stavanger Turistforening
Sted: Gramstad
Vi møtes på parkeringsplassen på Gramstad og går mot Øvre Eikenuten. Videre prøver vi oss på Dalsnuten, før vi vender tilbake til Gramstad og Friluftslåven. Her serveres Gramstadtunets egen Gladmat-rett, tilberedt av vår fantastiske kokk Mona.
Dette er et lavterskeltilbud for dem som av en eller annen grunn liker å gå litt saktere enn de fleste. Vi tar oss god tid, bruker de hjelpemidlene vi behøver og nyter turen sammen. Turen passer for personer med funksjonsnedsettelser, men den er dessverre ikke tilrettelagt for rullestol.
Vi tar en kaffestopp underveis, så ta gjerne med en liten sekk med drikke, sitteunderlag og en ekstra genser.
Har du med egen ledsager, må den også meldes på. Har du behov for ledsager, kan vi være behjelpelig med dette. Gi da beskjed innen 10. juni til beate@stf.no, eller på telefon 41402817.
Meld deg påAktør: GuideCompaniet
Sted: Stavanger øst Stavanger sentrum Stavanger vest
Bestill plass på rundtur for å spise ulike Gladmatretter i Stavangers restauranter.
Det starter ulike løyper kl. 15, 16, 17 og 18, og du kan velge mellom løyper i sentrum, Stavanger vest og Stavanger øst – i tillegg har vi en helt egen veganløype for deg som velger plantebasert.
Les mer om Gladmatløypene her.
Bestill billett herAktør: Fish & Cow
Sted: Stavanger sentrum
Nå kan vi endelig fylle hele Fish & Cow med den superhyggelig Næringslivslunsjen igjen. Ta med deg kollegaer, kunder og samarbeidspartnere til en perfekt avslutning på uka. Du møter mange av Gladmat sine gode partnere, vi får servert nydelig mat og vi får besøk av noen de fleste kjenner (som vi er nokså sikre på klarer å lage riktig så god stemning). Vi gleder oss til å se dere!
BillettbestillingAktør: Høghuset på Bryne
Sted: Bryne
Under Gladmat kan du i år få oppleve noen av Jærens beste restauranter! I godt samarbeid med Opplev Jæren og Go-ahead, lager vi en fantastisk mattur under Gladmat, med avgang kl. 14 hver dag.
Det er oppmøte i 19ETG i Høghuset på Bryne. Der treffer vi den dyktige og morsomme guiden og får sykler utdelt. Turen går først til Klepp Stasjon og besøk på Jøers Kjøkken. Så sykler vi videre til Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg, via Midgardsormen og nyter andre rett der. Deretter går turen tilbake til Bryne langs Frøylandsvatnet, og siste stopp på turen – Hemmeleg restaurant.
Selve sykkelturen er totalt på ca. 1 time og det er gode restaurantstopp underveis. Opplegget varer ca. 4 timer totalt.
Togturen til Bryne fikser du selv, via Go-ahead sine nettsider (eller Kolumbus sin app). De har svært gode tilbud på 24 timers billett.
Bestill billett herAktør: A. Idsøe
Sted: Stavanger sentrum
Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.
Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).
Bestill plass herAktør: A. Idsøe
Sted: Stavanger sentrum
Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.
Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).
Bestill plass herAktør: Spiselig hage
Sted: Hundvåg
Han kaller seg «en alminnelig hagekar» – bloggeren, foredragsholderen, kursholderen og forfatteren Dennis Asbjørnsen som dyrker spiselige vekster i sin spiselige hage på Hundvåg og som ønsker å inspirere flest mulig til å gjøre det samme. Velkommen på besøk til Norges største kjøkkenhagekonto på sosiale medier!
Kjøp billett herAktør: Restaurant K2
Sted: Stavanger øst
I år som i fjor og året før inviterer K2 fredag og lørdag under festivalen til «Piknik». De serverer maten de aller helst ville hatt med seg i parken, på terrassen eller på båten. 700kr per person for mat, noe søtt og en enhet drikke.
Bestill bord herAktør: CinCin
Sted: Stavanger sentrum
Det blir italienske dager på CinCin under Gladmat, med italiensk musikk, stemning og smaker.
Arrangementet inne i restauranten starter kl. 17
Det blir også italiensk aperitivo på takterrassen fra kl. 16– 20, med egen bar og nydelig utsikt over Stavanger.
Priser:
Kr 845,-, inkludert italiensk smaksmeny
Kr 395,- for Italiensk aperitivo, inkludert italienske småretter og en drikke
Meld deg på herAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Nå lager Gladmat sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver ettermiddag fra kl. 17–19.
På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken og i glass, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også.
Kjøkkenfesten ledes av Sigurd Sollien, og han vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Du treffer Ryfylkekokken og Sterling, Albert Idsøe og Lerøy – og mange flere.
Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!
Kjøp billett herAktør: Eg & Du
Sted: Stavanger vest
Eg&Du inviterer til et smakfullt eventyr!
Det blir en helaften, hvor sansene skal forføres og ganen undervises. En helaften hvor du blir servert glede, overraskelser og nye smaksopplevelser.
Pris: kr 1250,- inkludert 9 retter og aperitiff
PåmeldingAktør: Kokepunktet
Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum
Bli inspirert av flinke fagfolk! Vi har invitert med noen dyktige matfolk som kommer til Gladmat for å vise frem noe av det de brenner for. Kjøkkenteateret varer i ca. 45 minutter og vi er sikre på at du skal lære noe nyttig. Gode smaksprøver blir det også.
Beste Idar Håland, kjøtthandleren som eier og driver Håland kjøtt, brenner for norske og jærske mattradisjoner. Han vil lære oss mer om verdien av god kvalitet og hvor viktig det er å bruke hele dyret, fra hode til hale. Han er en formidabel formidler, så dette blir lærerikt og gøy.
Konferansier er Veronica Simoné Fjeld.
Kjøkkenteateret er gratis, og du trenger ikke å melde deg på. Her er det bare å møte opp.
Aktør: Valbergtårnet
Sted: Stavanger sentrum
Bli med på en hverdagsvandring (på en lørdag!) i hermetikkbyen i beste 52 hverdagsturer-stil lørdag under Gladmatfestivalen. Hermetikkekspert John Gunnar Johnsen og mangeårig STF-leder Kjell Helle-Olsen tar dere med gatelangs østover gjennom byens rike hermetikkhistorie. Underveis lærer du ting du ikke visste om næringen som spilte en sentral rolle i byen i nesten hundre år. Visste du for eksempel at Stavanger hadde 52 fabrikker og eksporterte 350 millioner bokser i 1915? Dette blir garantert en lærerik og spennende vandring for alle som er glad i Stavanger.
Frammøte, sted og tid:
Vi møtes ved Valbergtårnet kl. 11.00. Turen avsluttes ved Den Spiselige Byfest i Lervigsparken. Vi antar at turen tar omtrent to timer.
Pris:
Turen er gratis, men krever påmelding.
Aktør: GuideCompaniet
Sted: Stavanger øst Stavanger sentrum Stavanger vest
Bestill plass på rundtur for å spise ulike Gladmatretter i Stavangers restauranter.
Det starter ulike løyper kl. 12, 13, 14, 15, 16, 17 og 18, og du kan velge mellom løyper i sentrum, Stavanger sør/vest og Stavanger øst – i tillegg har vi en helt egen veganløype for deg som velger plantebasert.
Les mer om Gladmatløypene her.
Bestill billett herAktør: Høghuset på Bryne
Sted: Bryne
Under Gladmat kan du i år få oppleve noen av Jærens beste restauranter! I godt samarbeid med Opplev Jæren og Go-ahead, lager vi en fantastisk mattur under Gladmat, med avgang kl. 14 hver dag.
Det er oppmøte i 19ETG i Høghuset på Bryne. Der treffer vi den dyktige og morsomme guiden og får sykler utdelt. Turen går først til Klepp Stasjon og besøk på Jøers Kjøkken. Så sykler vi videre til Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg, via Midgardsormen og nyter andre rett der. Deretter går turen tilbake til Bryne langs Frøylandsvatnet, og siste stopp på turen – Hemmeleg restaurant.
Selve sykkelturen er totalt på ca. 1 time og det er gode restaurantstopp underveis. Opplegget varer ca. 4 timer totalt.
Togturen til Bryne fikser du selv, via Go-ahead sine nettsider (eller Kolumbus sin app). De har svært gode tilbud på 24 timers billett.
Bestill billett herAktør: A. Idsøe
Sted: Stavanger sentrum
Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.
Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).
Bestill plass herAktør: A. Idsøe
Sted: Stavanger sentrum
Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.
Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).
Bestill plass her