Velkommen til Norges største matfestival!

Velkommen til Norges største matfestival!

Program

Hva har du lyst å bli med på?

Arrangement

Dag

Passer for

29. juni 2022 - kl 15.00

Gladmatløyper

Aktør: GuideCompaniet

Sted: Stavanger øst Stavanger sentrum Stavanger vest

Bestill plass på rundtur for å spise ulike Gladmatretter i Stavangers restauranter.

Det starter ulike løyper kl. 15, 16, 17 og 18, og du kan velge mellom løyper i sentrum, Stavanger vest og Stavanger øst – i tillegg har vi en helt egen veganløype for deg som velger plantebasert.

Les mer om Gladmatløypene her. 

Bestill billett her

29. juni 2022 - kl 12.00

Glade småkokker

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli med de flinke og kjekke kokkene i NKL Rogaland på spennende matkurs for barn og unge. Barn og ungdom inviteres til å lage supergod mat av de beste råvarene fra sjøen. Alle skal få erfare at fisk og sjømat er godt, samtidig som det er lett å lage. Velkommen! Kurset er gratis, men krever påmelding, som gjøres på stedet.

Det blir tre kurs, som starter henholdsvis kl. 12, 13, og 14. Kursene varer ca. en halv time, og er i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

29. juni 2022 - kl 12.00

Besøk til Spiselig hage

Aktør: Spiselig hage

Sted: Hundvåg

Han kaller seg «en alminnelig hagekar» – bloggeren, foredragsholderen, kursholderen og forfatteren Dennis Asbjørnsen som dyrker spiselige vekster i sin spiselige hage på Hundvåg og som ønsker å inspirere flest mulig til å gjøre det samme. Velkommen på besøk til Norges største kjøkkenhagekonto på sosiale medier!

Kjøp billett her

29. juni 2022 - kl 15.00

Kjøkkenteater med Eline Sofie Sunde

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli inspirert av flinke fagfolk! Vi har invitert med noen dyktige matfolk som kommer til Gladmat for å vise frem noe av det de brenner for. Kjøkkenteateret varer i ca. 45 minutter og vi er sikre på at du skal lære noe nyttig. Gode smaksprøver blir det også.

Eline Sofie Sunde er en ung Stavangerjente som har jobbet på flere gode restauranter i både Norge, Sverige og Danmark. Hun har også god erfaring som konkurransekokk og har deltatt i flere konkurranser. Hun har en tydelig visjon for hvordan hun ønsker å jobbe med bærekraftig mat, og til Gladmat kommer hun for å fortelle mer om hvordan vi kan unngå å kaste mat.

Konferansier er Veronica Simoné Fjeld.

Kjøkkenteateret er gratis, og du trenger ikke å melde deg på. Her er det bare å møte opp.

29. juni 2022 - kl 18.30

Bistrovaganza

Aktør: Matbaren Bistro by Renaa

Sted: Stavanger sentrum

Matbaren Bistro by Renaa gjentar suksessen og inviterer i anledning GLADMATFESTIVALEN til BISTROVAGANZA. Vi lager fransk bistro i våre flotte restauranter på Breitorget. Det superpopulære arrangementet Bistrovaganza er kåret til beste restaurantopplevelse under Gladmat hele tre ganger. Levende musikk med de vi liker å kalle husbandet vårt, de talentfulle og strålende Fint Fransk Orkester.

Velg mellom fire seatinger til kveldens arrangement: kl. 18.30, 19.00, 19.30 og 20.00

Bestill billett her

29. juni 2022 - kl 17.00

Italienske dager på CinCin

Aktør: CinCin

Sted: Stavanger sentrum

Det blir italienske dager på CinCin under Gladmat, med italiensk musikk, stemning og smaker.

Kr 845,-, inkludert italiensk smaksmeny

Meld deg på her

29. juni 2022 - kl 17.00

Kjøkkenfesten

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Nå lager Gladmat sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver ettermiddag fra kl. 17–19.

På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken og i glass, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også.

Kjøkkenfesten ledes av Sigurd Sollien, og han vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Du treffer Ryfylkekokken og Sterling, Albert Idsøe og Lerøy – og mange flere.

Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!

Kjøp billett her

29. juni 2022 - kl 18.30

Matglad

Aktør: Eg & Du

Sted: Stavanger vest

Eg&Du inviterer til et smakfullt eventyr!

Det blir en helaften, hvor sansene skal forføres og ganen undervises. En helaften hvor du blir servert glede, overraskelser og nye smaksopplevelser.

Pris: kr 1250,- inkludert 9 retter og aperitiff

Påmelding

29. juni 2022 - kl 12.30

Aftenbladets lærlingekonkurranse

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Kokkekonkurransene ledes av Jan-Erik Hauge, kjøkkensjef på Tango Bar & Restaurant. Han har tidligere vært kokk på landslaget og vært rådgiver på Kulinarisk Akademi. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med både Jan-Erik og kokkelærlingene som deltar!

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

29. juni 2022 - kl 14.30

Kokkekonkurranse

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli med når toppkokkene skal konkurrere mot hverandre på Gladmat!

Kokkekonkurransene er vanligvis blant de aller mest populære arrangementene på festivalen.  I år ledes de av Jan-Erik Hauge, kjøkkensjef på Tango Bar & Restaurant. Han har tidligere vært kokk på landslaget og vært rådgiver på Kulinarisk Akademi. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med både Jan-Erik og kokkene som deltar!

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

29. juni 2022 - kl 09.00

Morgentur med yoga og gladmatlunsj på Gramstad

Aktør: Stavanger Turistforening

Sted: Gramstad

For fjerde år på rad blir festivalstemningen å finne i løypene i Sandnesmarka.

Bli med på en fellestur med utendørs yoga i området rundt Gramstad onsdag morgen under Gladmat. Etter en lett tur i terrenget blir det yoga og enkle avspenningsøvelser.  Det kreves ingen forhåndskunnskaper for å være med. Turen avsluttes ved Friluftslåven hvor det blir servering av Gramstadtunets Gladmat-rett.

Arrangementet varer fra kl. 09.00 til 12.30.

Meld deg på

29. juni 2022 - kl 10.00

Topptur med Gladmat-lunsj (Bjørndalsfjellet-Skaret)

Aktør: Stavanger Turistforening

Sted: Gramstad

Bli med Leif Bjarne og Njål på en fellestur i området rundt Gramstad onsdag under Gladmat. Turen går opp i skaret på sørsiden av Bjørndalsnuten, og videre opp til toppen. Så går turen videre på den nye fine merkede stien ned ryggen av Bjørndalsnuten, videre til demningen over Fjogstadvannet, opp i skråningen mot Skaret, til de nye Gapahukene ved Fjogstadvannet. Hvis vi rekker det går turen videre via Fjogstadnuten før vi returnerer til Friluftslåven. Underveis får du praktfull utsikt mot Gandsfjorden, Sandnes, Sola, Stavanger og Hommersåk. Total lengde på turen er 6-7 km og 3,5 timer (inkludert pauser og lunsj).

Turen avsluttes ved Friluftslåven hvor det blir servering av Gramstadtunets egen Gladmat-rett.

Arrangementet varer fra 10.00-13.30

Meld deg på

29. juni 2022 - kl 14.00

Opplev Midgardsormen under Gladmat

Aktør: Høghuset på Bryne

Sted: Bryne

Under Gladmat kan du i år få oppleve noen av Jærens beste restauranter! I godt samarbeid med Opplev Jæren og Go-ahead, lager vi en fantastisk mattur under Gladmat, med avgang kl. 14 hver dag.

Det er oppmøte i 19ETG i Høghuset på Bryne. Der treffer vi den dyktige og morsomme guiden og får sykler utdelt. Turen går først til Klepp Stasjon og besøk på Jøers Kjøkken. Så sykler vi videre til Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg, via Midgardsormen og nyter andre rett der. Deretter går turen tilbake til Bryne langs Frøylandsvatnet, og siste stopp på turen – Hemmeleg restaurant.

Selve sykkelturen er totalt på ca. 1 time og det er gode restaurantstopp underveis. Opplegget varer ca. 4 timer totalt.

Togturen til Bryne fikser du selv, via Go-ahead sine nettsider (eller Kolumbus sin app). De har svært gode tilbud på 24 timers billett.

Bestill billett her

29. juni 2022 - kl 17.30

Gourmetmat! Lag 3-retters gladmatmeny på bål

Aktør: Stavanger Turistforening

Sted: Gramstad

Trenger du inspirasjon til god turmat som både er enkel å lage og som smaker fortreffelig? Bli med å lage en 3-retters gourmetmeny på bål som du ikke hadde tenkt var mulig! Hilde Grøtte, turkokebokforfatter og turleder i Stavanger Turistforening lærer deg på dette Gladmat-kurset sine beste tips og triks for lage god mat tilberedt på bål.

Meld deg på

29. juni 2022 - kl 13.00

A. Idsøe presenterer – Bakgårdsfesten!

Aktør: A. Idsøe

Sted: Stavanger sentrum

Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.

Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).

Bestill plass her

29. juni 2022 - kl 18.00

A. Idsøe presenterer – Bakgårdsfesten!

Aktør: A. Idsøe

Sted: Stavanger sentrum

Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.

Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).

Bestill plass her

29. juni 2022 - kl 11.00

Festivalområdet

Aktør: Gladmat

Sted: Stavanger sentrum Torget

Velkommen til Gladmat sitt store festivalområde med masse utstillere!

Bodene i området rundt Vågen holder åpent fra 11.00 til 21.00.

På Torget står det lokalmatprodusenter, noen av dem stenger kl. 18.00.

I Pedersgata og Malt & Humle er det åpent fra 12.00 til 22.00.

Med unntak av Malt & Humle har hele festivalområdet gratis inngang.

30. juni 2022 - kl 12.00

Glade småkokker

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli med de flinke og kjekke kokkene i NKL Rogaland på spennende matkurs for barn og unge. Barn og ungdom inviteres til å lage supergod mat av de beste råvarene fra sjøen. Alle skal få erfare at fisk og sjømat er godt, samtidig som det er lett å lage. Velkommen! Kurset er gratis, men krever påmelding, som gjøres på stedet.

Det blir tre kurs, som starter henholdsvis kl. 12, 13, og 14. Kursene varer ca. en halv time, og er i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

30. juni 2022 - kl 12.00

Besøk til Spiselig hage

Aktør: Spiselig hage

Sted: Hundvåg

Han kaller seg «en alminnelig hagekar» – bloggeren, foredragsholderen, kursholderen og forfatteren Dennis Asbjørnsen som dyrker spiselige vekster i sin spiselige hage på Hundvåg og som ønsker å inspirere flest mulig til å gjøre det samme. Velkommen på besøk til Norges største kjøkkenhagekonto på sosiale medier!

Kjøp billett her

30. juni 2022 - kl 16.00

Aftenbla-bla

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Velkommen til live podkast med Aftenbla-bla!

Jan Zahl, Janne Stigen Drangsholt, Harald Birkevold og Leif Tore Lindø har med seg gjester for å snakke om mat, matvaner, restauranter, kokker og drikkevarer. Garantert underholdende, muligens lærerikt.

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

30. juni 2022 - kl 15.00

Sanketur etter ville, spiselige vekster

Aktør: Kristine Enger

Sted: Tungenes Fyr

Lær å sanke av det naturen byr på. Nyttevekstkyndig Kristine Enger inviterer med på tur til Tungenes i Randaberg for å lære om spiselige ville nyttevekster. Vi ser på og snakker om det vi finner underveis. Turen tar ca. 1,5 time og går både på tursti og i terreng. På turen kommer vi innom flotte Tungenes Fyr.

Kjøp billett her

30. juni 2022 - kl 17.00

Sanketur etter ville, spiselige vekster

Aktør: Kristine Enger

Sted: Tungenes Fyr

Lær å sanke av det naturen byr på. Nyttevekstkyndig Kristine Enger inviterer med på tur til Tungenes i Randaberg for å lære om spiselige ville nyttevekster. Vi ser på og snakker om det vi finner underveis. Turen tar ca. 1,5 time og går både på tursti og i terreng. På turen kommer vi innom flotte Tungenes Fyr.

Kjøp billett her

30. juni 2022 - kl 18.30

Bistrovaganza

Aktør: Matbaren Bistro by Renaa

Sted: Stavanger sentrum

Matbaren Bistro by Renaa gjentar suksessen og inviterer i anledning GLADMATFESTIVALEN til BISTROVAGANZA. Vi lager fransk bistro i våre flotte restauranter på Breitorget. Det superpopulære arrangementet Bistrovaganza er kåret til beste restaurantopplevelse under Gladmat hele tre ganger. Levende musikk med de vi liker å kalle husbandet vårt, de talentfulle og strålende Fint Fransk Orkester.

Velg mellom fire seatinger til kveldens arrangement: kl. 18.30, 19.00, 19.30 og 20.00

Bestill billett her

30. juni 2022 - kl 17.00

Italienske dager på CinCin

Aktør: CinCin

Sted: Stavanger sentrum

Det blir italienske dager på CinCin under Gladmat, med italiensk musikk, stemning og smaker.

Kr 845,-, inkludert italiensk smaksmeny

Meld deg på her

30. juni 2022 - kl 13.30

20 minutter med Harald Birkevold

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Til Gladmat kommer det utrolig mange gode mat- og drikkeprodusenter, og de vil vi treffe!

Matanmelder og aviskommentator Harald Birkevold har samtaler med noen av regionens beste, og du er velkommen til å bli bedre kjent. Denne gangen er Ingrid Sandvik fra Topp Sopp gjest.

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

30. juni 2022 - kl 17.00

Kjøkkenfesten

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Nå lager Gladmat sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver ettermiddag fra kl. 17–19.

På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken og i glass, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også.

Kjøkkenfesten ledes av Sigurd Sollien, og han vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Du treffer Ryfylkekokken og Sterling, Albert Idsøe og Lerøy – og mange flere.

Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!

Kjøp billett her

30. juni 2022 - kl 18.30

Matglad

Aktør: Eg & Du

Sted: Stavanger vest

Eg&Du inviterer til et smakfullt eventyr!

Det blir en helaften, hvor sansene skal forføres og ganen undervises. En helaften hvor du blir servert glede, overraskelser og nye smaksopplevelser.

Pris: kr 1250,- inkludert 9 retter og aperitiff

Påmelding

30. juni 2022 - kl 19.30

Det Glade Langbord

Aktør: Ostehuset øst

Sted: Stavanger øst

Det Glade Langbord er tilbake på Ostehuset Øst!

Tom rydder opp i vinkjelleren og finner frem gode flasker. Vi gleder oss til å se dere!

Pris: 3 retters meny kr 595,- / vinpakke kr 450,-

Påmelding

30. juni 2022 - kl 12.30

Aftenbladets lærlingekonkurranse

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Kokkekonkurransene ledes av Jan-Erik Hauge, kjøkkensjef på Tango Bar & Restaurant. Han har tidligere vært kokk på landslaget og vært rådgiver på Kulinarisk Akademi. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med både Jan-Erik og kokkelærlingene som deltar!

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

30. juni 2022 - kl 14.30

Kokkekonkurranse

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli med når toppkokkene skal konkurrere mot hverandre på Gladmat!

Kokkekonkurransene er vanligvis blant de aller mest populære arrangementene på festivalen.  I år ledes de av Jan-Erik Hauge, kjøkkensjef på Tango Bar & Restaurant. Han har tidligere vært kokk på landslaget og vært rådgiver på Kulinarisk Akademi. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med både Jan-Erik og kokkene som deltar!

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

30. juni 2022 - kl 15.00

Kjøkkenteater med Andrè Simonnes Misund

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli inspirert av flinke fagfolk! Vi har invitert med noen dyktige matfolk som kommer til Gladmat for å vise frem noe av det de brenner for. Kjøkkenteateret varer i ca. 45 minutter og vi er sikre på at du skal lære noe nyttig. Gode smaksprøver blir det også.

Dyktige Andrè Simonnes Misund fra Lerøy er en fantastisk formidler som brenner for sjømat. Han kommer til Gladmat for å lære oss å lage gode retter med fisk og skalldyr. Målet er at du skal kunne gå hjem og lage like gode ting på eget kjøkken.

Konferansier er Veronica Simoné Fjeld.

Kjøkkenteateret er gratis, og du trenger ikke å melde deg på. Her er det bare å møte opp.

30. juni 2022 - kl 10.00

Turkafé med Gladmat-lunsj (Øvre Eikenuten, Dalsnuten og Fjogstadnuten)

Aktør: Stavanger Turistforening

Sted: Gramstad

Bli med Guro og Ingri på en fellestur i området rundt Gramstad torsdag under Gladmat. Vi legger opp til å besøke tre topper på 3 timer. Vi skal innom Øvre Eikenuten, Dalsnuten og Fjogstadnuten. Underveis får du praktfull utsikt mot Gandsfjorden, Sandnes, Sola og Stavanger. Total lengde på turen er ca. 6 km og turen tar ca 3,5 timer inkludert pauser og Gladmat-lunsj.

Turen avsluttes ved Friluftslåven. Her blir det servering av Gramstadtunets egen Gladmat-rett.

Meld deg på

30. juni 2022 - kl 17.30

Gourmetmat! Lag 3-retters gladmatmeny på bål

Aktør: Stavanger Turistforening

Sted: Gramstad

Trenger du inspirasjon til god turmat som både er enkel å lage og som smaker fortreffelig? Bli med å lage en 3-retters gourmetmeny på bål som du ikke hadde tenkt var mulig! Hilde Grøtte, turkokebokforfatter og turleder i Stavanger Turistforening lærer deg på dette Gladmat-kurset sine beste tips og triks for lage god mat tilberedt på bål.

Meld deg på

30. juni 2022 - kl 15.00

Gladmatløyper

Aktør: GuideCompaniet

Sted: Stavanger øst Stavanger sentrum Stavanger vest

Bestill plass på rundtur for å spise ulike Gladmatretter i Stavangers restauranter.

Det starter ulike løyper kl. 15, 16, 17 og 18, og du kan velge mellom løyper i sentrum, Stavanger vest og Stavanger øst – i tillegg har vi en helt egen veganløype for deg som velger plantebasert.

Les mer om Gladmatløypene her. 

Bestill billett her

30. juni 2022 - kl 20.00

Champagneskolen

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

For tredje år på rad har vi champagneskole under Gladmat. Denne gang i et telt i Kokepunktet med plass til 100 personer.  Jarles vinskole lærer deg hvordan Champagne lages, og du vil få smake seks nydelige varianter fra små utvalgte produsenter.

Kjøp billett her

30. juni 2022 - kl 14.00

Opplev Midgardsormen under Gladmat

Aktør: Høghuset på Bryne

Sted: Bryne

Under Gladmat kan du i år få oppleve noen av Jærens beste restauranter! I godt samarbeid med Opplev Jæren og Go-ahead, lager vi en fantastisk mattur under Gladmat, med avgang kl. 14 hver dag.

Det er oppmøte i 19ETG i Høghuset på Bryne. Der treffer vi den dyktige og morsomme guiden og får sykler utdelt. Turen går først til Klepp Stasjon og besøk på Jøers Kjøkken. Så sykler vi videre til Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg, via Midgardsormen og nyter andre rett der. Deretter går turen tilbake til Bryne langs Frøylandsvatnet, og siste stopp på turen – Hemmeleg restaurant.

Selve sykkelturen er totalt på ca. 1 time og det er gode restaurantstopp underveis. Opplegget varer ca. 4 timer totalt.

Togturen til Bryne fikser du selv, via Go-ahead sine nettsider (eller Kolumbus sin app). De har svært gode tilbud på 24 timers billett.

Bestill billett her

30. juni 2022 - kl 13.00

A. Idsøe presenterer – Bakgårdsfesten!

Aktør: A. Idsøe

Sted: Stavanger sentrum

Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.

Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).

Bestill plass her

30. juni 2022 - kl 18.00

A. Idsøe presenterer – Bakgårdsfesten!

Aktør: A. Idsøe

Sted: Stavanger sentrum

Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.

Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).

Bestill plass her

1. juli 2022 - kl 12.00

Glade småkokker

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli med de flinke og kjekke kokkene i NKL Rogaland på spennende matkurs for barn og unge. Barn og ungdom inviteres til å lage supergod mat av de beste råvarene fra sjøen. Alle skal få erfare at fisk og sjømat er godt, samtidig som det er lett å lage. Velkommen! Kurset er gratis, men krever påmelding, som gjøres på stedet.

Det blir to kurs, som starter henholdsvis kl. 12 og 13. Kursene varer ca. en halv time, og er i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

1. juli 2022 - kl 12.00

Besøk til Spiselig hage

Aktør: Spiselig hage

Sted: Hundvåg

Han kaller seg «en alminnelig hagekar» – bloggeren, foredragsholderen, kursholderen og forfatteren Dennis Asbjørnsen som dyrker spiselige vekster i sin spiselige hage på Hundvåg og som ønsker å inspirere flest mulig til å gjøre det samme. Velkommen på besøk til Norges største kjøkkenhagekonto på sosiale medier!

Kjøp billett her

1. juli 2022 - kl 12.00

Piknik på K2

Aktør: Restaurant K2

Sted: Stavanger øst

I år som i fjor og året før inviterer K2 fredag og lørdag under festivalen til «Piknik». De serverer maten de aller helst ville hatt med seg i parken, på terrassen eller på båten. 700kr per person for mat, noe søtt og en enhet drikke.

Bestill bord her

1. juli 2022 - kl 16.00

Aftenbla-bla

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Velkommen til live podkast med Aftenbla-bla!

Jan Zahl, Janne Stigen Drangsholt, Harald Birkevold og Leif Tore Lindø har med seg gjester for å snakke om mat, matvaner, restauranter, kokker og drikkevarer. Garantert underholdende, muligens lærerikt.

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

1. juli 2022 - kl 18.30

Bistrovaganza

Aktør: Matbaren Bistro by Renaa

Sted: Stavanger sentrum

Matbaren Bistro by Renaa gjentar suksessen og inviterer i anledning GLADMATFESTIVALEN til BISTROVAGANZA. Vi lager fransk bistro i våre flotte restauranter på Breitorget. Det superpopulære arrangementet Bistrovaganza er kåret til beste restaurantopplevelse under Gladmat hele tre ganger. Levende musikk med de vi liker å kalle husbandet vårt, de talentfulle og strålende Fint Fransk Orkester.

Velg mellom fire seatinger til kveldens arrangement: kl. 18.30, 19.00, 19.30 og 20.00.

Bestill billett her

1. juli 2022 - kl 17.00

Italienske dager på CinCin

Aktør: CinCin

Sted: Stavanger sentrum

Det blir italienske dager på CinCin under Gladmat, med italiensk musikk, stemning og smaker.

Arrangementet inne i restauranten starter kl. 17

Det blir også italiensk aperitivo på takterrassen fra kl. 16– 20, med egen bar og nydelig utsikt over Stavanger.

Priser:

Kr 845,-, inkludert italiensk smaksmeny

Kr 395,- for Italiensk aperitivo, inkludert italienske småretter og en drikke

Meld deg på her

1. juli 2022 - kl 09.00

Seminar om bærekraftig matturisme

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bærekraftig matturisme er et tema vi er opptatt av, og det er svært gledelig at vi under Gladmat får besøk av et Nordisk ministerråds støttet forskningsprosjekt som jobber med nettopp det.

Seminaret vil inneholde en presentasjon av flere gode eksempler på bærekraftig matturisme fra hele Norden. Det vil også bli presentasjon av noen av våre lokale aktører, både matprodusent, reiselivsaktør og serveringssted. Det hele rundes av med en samtale mellom publikum, innledere og forskerne.

Seminaret arrangeres i samarbeid med Grønn By, Klimapartnere, Nordisk ministerråd og Zealand – Sjællands Erhvervsakademi.

Program:

Kl. 9.00-9.30: Presentasjon av forskningsprosjektet ”Bæredygtig Madturisme i Norden”
Lektor Lene Granzau Juel-Jacobsen (Zealand), Adjunkt Dan Hvidtfeldt  (Zealand), prosjektleder Ane Dolward (Business Faxe) og Adjunkt Jonatan Leer (Aalborg Universitet)

Kl. 9.30–1000: Lokale innledere
Ingrid Sandvik (Topp Sopp), Hanne Berentzen (Ostehuset) og Laila Steine (Suldal Vekst)

Kl. 10.00–10.30: Styrt samtale og avslutning

Seminaret er gratis, men du må registrere deg på forhånd.

Registrer deg her

1. juli 2022 - kl 13.30

20 minutter med Harald Birkevold

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Til Gladmat kommer det utrolig mange gode mat- og drikkeprodusenter, og de vil vi treffe!

Matanmelder og aviskommentator Harald Birkevold har samtaler med noen av regionens beste, og du er velkommen til å bli bedre kjent. Denne gangen er Ingrid Sandvik fra Topp Sopp gjest.

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

1. juli 2022 - kl 17.00

Kjøkkenfesten

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Nå lager Gladmat sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver ettermiddag fra kl. 17–19.

På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken og i glass, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også.

Kjøkkenfesten ledes av Sigurd Sollien, og han vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Du treffer Ryfylkekokken og Sterling, Albert Idsøe og Lerøy – og mange flere.

Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!

Kjøp billett her

1. juli 2022 - kl 18.30

Matglad

Aktør: Eg & Du

Sted: Stavanger vest

Eg&Du inviterer til et smakfullt eventyr!

Det blir en helaften, hvor sansene skal forføres og ganen undervises. En helaften hvor du blir servert glede, overraskelser og nye smaksopplevelser.

Pris: kr 1250,- inkludert 9 retter og aperitiff

Påmelding

1. juli 2022 - kl 19.30

Det Glade Langbord med Heine Totland & Co

Aktør: Ostehuset øst

Sted: Stavanger øst

Det Glade Langbord er tilbake på Ostehuset Øst!

Fredag har vi gleden av å ha Heine Totland & Co til å kaste glans over kvelden. Tom rydder opp i vinkjelleren og finner frem gode flasker. Vi gleder oss til å se dere!

Pris: 3 retters meny og show med Heine Totland & Co kr 1095,- / vinpakke kr 450,-

Påmelding

1. juli 2022 - kl 12.30

Aftenbladets lærlingekonkurranse

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Kokkekonkurransene ledes av Jan-Erik Hauge, kjøkkensjef på Tango Bar & Restaurant. Han har tidligere vært kokk på landslaget og vært rådgiver på Kulinarisk Akademi. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med både Jan-Erik og kokkelærlingene som deltar!

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

1. juli 2022 - kl 14.30

Kokkekonkurranse

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli med når toppkokkene skal konkurrere mot hverandre på Gladmat!

Kokkekonkurransene er vanligvis blant de aller mest populære arrangementene på festivalen.  I år ledes de av Jan-Erik Hauge, kjøkkensjef på Tango Bar & Restaurant. Han har tidligere vært kokk på landslaget og vært rådgiver på Kulinarisk Akademi. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med både Jan-Erik og kokkene som deltar!

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

1. juli 2022 - kl 15.00

Kjøkkenteater med Craig Whitson

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli inspirert av flinke fagfolk! Vi har invitert med noen dyktige matfolk som kommer til Gladmat for å vise frem noe av det de brenner for. Kjøkkenteateret varer i ca. 45 minutter og vi er sikre på at du skal lære noe nyttig. Gode smaksprøver blir det også.

Byens egen Craig kommer til Kokepunktet for å lære oss om grilling. Craig Whitson har vært en del av restaurant- og matlivet en mannsalder, og vi er så glade for at han kommer til Gladmat for å inspirere oss til å bli enda flinkere på grillen. Han har kanskje med noen nye produkt han har laget sammen med Albert Idsøe, så det er bare å møte opp.

Konferansier er Veronica Simoné Fjeld.

Kjøkkenteateret er gratis, og du trenger ikke å melde deg på. Her er det bare å møte opp.

1. juli 2022 - kl 11.00

DNT tilrettelagt (lavterskel) på gladmattur i Sandnesmarka

Aktør: Stavanger Turistforening

Sted: Gramstad

Vi møtes på parkeringsplassen på Gramstad og går mot Øvre Eikenuten. Videre prøver vi oss på Dalsnuten, før vi vender tilbake til Gramstad og Friluftslåven. Her serveres Gramstadtunets egen Gladmat-rett, tilberedt av vår fantastiske kokk Mona.

Dette er et lavterskeltilbud for dem som av en eller annen grunn liker å gå litt saktere enn de fleste. Vi tar oss god tid, bruker de hjelpemidlene vi behøver og nyter turen sammen. Turen passer for personer med funksjonsnedsettelser, men den er dessverre ikke tilrettelagt for rullestol.

Vi tar en kaffestopp underveis, så ta gjerne med en liten sekk med drikke, sitteunderlag og en ekstra genser.

Har du med egen ledsager, må den også meldes på. Har du behov for ledsager, kan vi være behjelpelig med dette. Gi da beskjed innen 10. juni til beate@stf.no, eller på telefon 41402817.

Meld deg på

1. juli 2022 - kl 15.00

Gladmatløyper

Aktør: GuideCompaniet

Sted: Stavanger øst Stavanger sentrum Stavanger vest

Bestill plass på rundtur for å spise ulike Gladmatretter i Stavangers restauranter.

Det starter ulike løyper kl. 15, 16, 17 og 18, og du kan velge mellom løyper i sentrum, Stavanger vest og Stavanger øst – i tillegg har vi en helt egen veganløype for deg som velger plantebasert.

Les mer om Gladmatløypene her. 

Bestill billett her

1. juli 2022 - kl 13.00

Næringslivslunsjen

Aktør: Fish & Cow

Sted: Stavanger sentrum

Nå kan vi endelig fylle hele Fish & Cow med den superhyggelig Næringslivslunsjen igjen. Ta med deg kollegaer, kunder og samarbeidspartnere til en perfekt avslutning på uka. Du møter mange av Gladmat sine gode partnere, vi får servert nydelig mat og vi får besøk av noen de fleste kjenner (som vi er nokså sikre på klarer å lage riktig så god stemning). Vi gleder oss til å se dere!

Billettbestilling

1. juli 2022 - kl 14.00

Opplev Midgardsormen under Gladmat

Aktør: Høghuset på Bryne

Sted: Bryne

Under Gladmat kan du i år få oppleve noen av Jærens beste restauranter! I godt samarbeid med Opplev Jæren og Go-ahead, lager vi en fantastisk mattur under Gladmat, med avgang kl. 14 hver dag.

Det er oppmøte i 19ETG i Høghuset på Bryne. Der treffer vi den dyktige og morsomme guiden og får sykler utdelt. Turen går først til Klepp Stasjon og besøk på Jøers Kjøkken. Så sykler vi videre til Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg, via Midgardsormen og nyter andre rett der. Deretter går turen tilbake til Bryne langs Frøylandsvatnet, og siste stopp på turen – Hemmeleg restaurant.

Selve sykkelturen er totalt på ca. 1 time og det er gode restaurantstopp underveis. Opplegget varer ca. 4 timer totalt.

Togturen til Bryne fikser du selv, via Go-ahead sine nettsider (eller Kolumbus sin app). De har svært gode tilbud på 24 timers billett.

Bestill billett her

1. juli 2022 - kl 13.00

A. Idsøe presenterer – Bakgårdsfesten!

Aktør: A. Idsøe

Sted: Stavanger sentrum

Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.

Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).

Bestill plass her

1. juli 2022 - kl 18.00

A. Idsøe presenterer – Bakgårdsfesten!

Aktør: A. Idsøe

Sted: Stavanger sentrum

Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.

Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).

Bestill plass her

2. juli 2022 - kl 12.00

Glade småkokker

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli med de flinke og kjekke kokkene i NKL Rogaland på spennende matkurs for barn og unge. Barn og ungdom inviteres til å lage supergod mat av de beste råvarene fra sjøen. Alle skal få erfare at fisk og sjømat er godt, samtidig som det er lett å lage. Velkommen! Kurset er gratis, men krever påmelding, som gjøres på stedet.

Det blir tre kurs, som starter henholdsvis kl. 12, 13, og 14. Kursene varer ca. en halv time, og er i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

2. juli 2022 - kl 12.00

Besøk til Spiselig hage

Aktør: Spiselig hage

Sted: Hundvåg

Han kaller seg «en alminnelig hagekar» – bloggeren, foredragsholderen, kursholderen og forfatteren Dennis Asbjørnsen som dyrker spiselige vekster i sin spiselige hage på Hundvåg og som ønsker å inspirere flest mulig til å gjøre det samme. Velkommen på besøk til Norges største kjøkkenhagekonto på sosiale medier!

Kjøp billett her

2. juli 2022 - kl 12.00

Piknik på K2

Aktør: Restaurant K2

Sted: Stavanger øst

I år som i fjor og året før inviterer K2 fredag og lørdag under festivalen til «Piknik». De serverer maten de aller helst ville hatt med seg i parken, på terrassen eller på båten. 700kr per person for mat, noe søtt og en enhet drikke.

Bestill bord her

2. juli 2022 - kl 11.00

Sanketur etter ville, spiselige vekster

Aktør: Kristine Enger

Sted: Vistestranden

Nyttevekstkyndig Kristine Enger inviterer med på tur til Viste i Randaberg for å lære om spiselige ville nyttevekster. Vi ser på og snakker om det vi finner underveis. Turen tar ca. 1,5 time og går på god tursti. På turen kommer vi innom den kjente Vistehola. Turene på Viste passer for alle aldre, og det går fint å ha med både barnevogn og rullestol. Arrangementet har ikke et eget opplegg for barn, men dersom barna har en interesse for spiselige planter kan det være kjekt for dem å være med.

Kjøp billett her

2. juli 2022 - kl 13.00

Sanketur etter ville, spiselige vekster

Aktør: Kristine Enger

Sted: Vistestranden

Nyttevekstkyndig Kristine Enger inviterer med på tur til Viste i Randaberg for å lære om spiselige ville nyttevekster. Vi ser på og snakker om det vi finner underveis. Turen tar ca. 1,5 time og går på god tursti. På turen kommer vi innom den kjente Vistehola. Turene på Viste passer for alle aldre, og det går fint å ha med både barnevogn og rullestol. Arrangementet har ikke et eget opplegg for barn, men dersom barna har en interesse for spiselige planter kan det være kjekt for dem å være med.

Kjøp billett her

2. juli 2022 - kl 18.30

Bistrovaganza

Aktør: Matbaren Bistro by Renaa

Sted: Stavanger sentrum

Matbaren Bistro by Renaa gjentar suksessen og inviterer i anledning GLADMATFESTIVALEN til BISTROVAGANZA. Vi lager fransk bistro i våre flotte restauranter på Breitorget. Det superpopulære arrangementet Bistrovaganza er kåret til beste restaurantopplevelse under Gladmat hele tre ganger. Levende musikk med de vi liker å kalle husbandet vårt, de talentfulle og strålende Fint Fransk Orkester.

Velg mellom fire seatinger til kveldens arrangement: kl. 18.30, 19.00, 19.30 og 20.00.

Bestill billett her

2. juli 2022 - kl 17.00

Italienske dager på CinCin

Aktør: CinCin

Sted: Stavanger sentrum

Det blir italienske dager på CinCin under Gladmat, med italiensk musikk, stemning og smaker.

Arrangementet inne i restauranten starter kl. 17

Det blir også italiensk aperitivo på takterrassen fra kl. 16– 20, med egen bar og nydelig utsikt over Stavanger.

Priser:

Kr 845,-, inkludert italiensk smaksmeny

Kr 395,- for Italiensk aperitivo, inkludert italienske småretter og en drikke

Meld deg på her

2. juli 2022 - kl 17.00

Kjøkkenfesten

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Nå lager Gladmat sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver ettermiddag fra kl. 17–19.

På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken og i glass, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også.

Kjøkkenfesten ledes av Sigurd Sollien, og han vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Du treffer Ryfylkekokken og Sterling, Albert Idsøe og Lerøy – og mange flere.

Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!

Kjøp billett her

2. juli 2022 - kl 18.30

Matglad

Aktør: Eg & Du

Sted: Stavanger vest

Eg&Du inviterer til et smakfullt eventyr!

Det blir en helaften, hvor sansene skal forføres og ganen undervises. En helaften hvor du blir servert glede, overraskelser og nye smaksopplevelser.

Pris: kr 1250,- inkludert 9 retter og aperitiff

Påmelding

2. juli 2022 - kl 12.30

Finaler i Aftenbladets lærlingekonkurranse

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Velkommen til semifinale kl. 12.00 og finale kl. 12.30.

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

2. juli 2022 - kl 14.30

Finaler i kokkekonkurransen

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli med når toppkokkene skal konkurrere mot hverandre på Gladmat!

Kokkekonkurransene er vanligvis blant de aller mest populære arrangementene på festivalen.  I år ledes de av Jan-Erik Hauge, kjøkkensjef på Tango Bar & Restaurant. Han har tidligere vært kokk på landslaget og vært rådgiver på Kulinarisk Akademi. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med både Jan-Erik og kokkene som deltar!

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6).

2. juli 2022 - kl 15.00

Kjøkkenteater med Idar Håland

Aktør: Kokepunktet

Sted: Kokepunktet Stavanger sentrum

Bli inspirert av flinke fagfolk! Vi har invitert med noen dyktige matfolk som kommer til Gladmat for å vise frem noe av det de brenner for. Kjøkkenteateret varer i ca. 45 minutter og vi er sikre på at du skal lære noe nyttig. Gode smaksprøver blir det også.

Beste Idar Håland, kjøtthandleren som eier og driver Håland kjøtt, brenner for norske og jærske mattradisjoner. Han vil lære oss mer om verdien av god kvalitet og hvor viktig det er å bruke hele dyret, fra hode til hale. Han er en formidabel formidler, så dette blir lærerikt og gøy.

Konferansier er Veronica Simoné Fjeld.

Kjøkkenteateret er gratis, og du trenger ikke å melde deg på. Her er det bare å møte opp.

2. juli 2022 - kl 11.00

Gladmattur med hverdagsvandring i hermetikkbyen

Aktør: Valbergtårnet

Sted: Stavanger sentrum

Bli med på en hverdagsvandring (på en lørdag!) i hermetikkbyen i beste 52 hverdagsturer-stil lørdag under Gladmatfestivalen. Hermetikkekspert John Gunnar Johnsen og mangeårig STF-leder Kjell Helle-Olsen tar dere med gatelangs østover gjennom byens rike hermetikkhistorie. Underveis lærer du ting du ikke visste om næringen som spilte en sentral rolle i byen i nesten hundre år. Visste du for eksempel at Stavanger hadde 52 fabrikker og eksporterte 350 millioner bokser i 1915? Dette blir garantert en lærerik og spennende vandring for alle som er glad i Stavanger.

Frammøte, sted og tid:
Vi møtes ved Valbergtårnet kl. 11.00. Turen avsluttes ved Den Spiselige Byfest i Lervigsparken. Vi antar at turen tar omtrent to timer.

Pris:
Turen er gratis, men krever påmelding.

Meld deg på her

2. juli 2022 - kl 12.00

Gladmatløyper

Aktør: GuideCompaniet

Sted: Stavanger øst Stavanger sentrum Stavanger vest

Bestill plass på rundtur for å spise ulike Gladmatretter i Stavangers restauranter.

Det starter ulike løyper kl. 12, 13, 14, 15, 16, 17 og 18, og du kan velge mellom løyper i sentrum, Stavanger sør/vest og Stavanger øst – i tillegg har vi en helt egen veganløype for deg som velger plantebasert.

Les mer om Gladmatløypene her. 

Bestill billett her

2. juli 2022 - kl 14.00

Opplev Midgardsormen under Gladmat

Aktør: Høghuset på Bryne

Sted: Bryne

Under Gladmat kan du i år få oppleve noen av Jærens beste restauranter! I godt samarbeid med Opplev Jæren og Go-ahead, lager vi en fantastisk mattur under Gladmat, med avgang kl. 14 hver dag.

Det er oppmøte i 19ETG i Høghuset på Bryne. Der treffer vi den dyktige og morsomme guiden og får sykler utdelt. Turen går først til Klepp Stasjon og besøk på Jøers Kjøkken. Så sykler vi videre til Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg, via Midgardsormen og nyter andre rett der. Deretter går turen tilbake til Bryne langs Frøylandsvatnet, og siste stopp på turen – Hemmeleg restaurant.

Selve sykkelturen er totalt på ca. 1 time og det er gode restaurantstopp underveis. Opplegget varer ca. 4 timer totalt.

Togturen til Bryne fikser du selv, via Go-ahead sine nettsider (eller Kolumbus sin app). De har svært gode tilbud på 24 timers billett.

Bestill billett her

2. juli 2022 - kl 13.00

A. Idsøe presenterer – Bakgårdsfesten!

Aktør: A. Idsøe

Sted: Stavanger sentrum

Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.

Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).

Bestill plass her

2. juli 2022 - kl 18.00

A. Idsøe presenterer – Bakgårdsfesten!

Aktør: A. Idsøe

Sted: Stavanger sentrum

Under årets Gladmatfestival inviterer A.Idsøe til en uhøytidelig bakgårdsfest i Sangesandsgaten med fyr i grillene.

Idsøe-gjengen rigger opp langbord og en 3-retter med de beste råvarene tilgjengelig. Albert sørger for god stemning og et par kjekke historier langs veien. Det er bare å glede seg! Bakgårdsfesten er i Sangesandsgate ved Ajaxparken – på baksiden av Idsøe-butikken. Prisen på 649 kroner inkluderer en 3-retter (ikke tallerkenservering, men servert på flotte stålfat).

Bestill plass her