Gladmat året rundt:

Årets søteste lærlingsamling

I Gladmat er vi opptatt av å løfte matbransjen – året rundt. Noe av det aller kjekkeste vi gjør er å samle sammen fylkets kokkelærlinger for faglig utvikling – med mye sosialt på kjøpet.

Se for deg den søte, runde duften av en nyåpnet sjokolade. Tenk deg da hvordan det duftet 16. november da Gladmat og Opplæringskontoret inviterte til lærlingsamling på Jåttå Videregående – med sjokolade som tema.

Unge kokker, konditorer og bakere fra ulike kanter samlet seg på et mildt sagt velduftende kjøkken. Og du skulle ha sett engasjementet i øynene deres. 

Kurset ble holdt av selveste Pascal Bulinckx. Med hans belgiske bakgrunn og tittel chocolatier, lå alt til rette for noen lærerike timer.

– Chocolatier?

– En chocolatier produserer ikke sjokolade, men mottar sjokolade fra produsenter og smelter eller omdanner den til konfekt, småkaker eller figurer. 

Jeg gjør dette for å inspirere lærlinger og se de lykkes, sier Pascal. Bransjen er avhengig av at dyktige folk lærer vekk sine kunster til de kommende stjernene, og nettopp det elsker jeg å bidra til. 

Kenneth Dihn, som tok turen helt fra Lothes Mat & Vinhus i Haugesund, var en av Pascals elever denne ettermiddagen på Jåttå. 

Det gøyeste med å være her i dag er å få lære nye teknikker å ta med meg til nåværende jobb og senere karriere, forteller Kenneth. Det er også fint å møte andre flinke folk, på tvers av byer og forskjellig kompetanse innen matyrket. 

 

 

Vi i Gladmat, i samarbeid med Opplæringskontoret er utrolig glade for å tilrettelegge for en slik arena for lærlinger. Nå gleder vi oss til de kommende samlingene!

Det er utrolig fint å følge de gjennom hele opplæringen og se de utvikle seg og oppnå sine drømmer, sier Maren Andersen fra Opplæringskontoret.

Lærlingene som var tilstede kom fra: Lothes Mat&Vin – Goman – OC Roxmann – Sola Strand Hotel – Hotel Jæren – Mathuset Level – Toma – Haugesund Revmatisme Sykehus – Bryggebakeren – NOI – Bølgen og Moi – Eldas – Stavanger Conditori.

Lærlingsamlinger gjøres i samarbeid med Opplæringskontoret for restaurant- og matfag og finansieres av Rogaland Fylkeskommune.

 

Gladmat året rundt:

Matglede, mestringsfølelse og nye venner

Gladmatfestivalen 2022:

Her er alle prisvinnerne

Inge Steensland Stiftelsen:

Disse fikk Gladmatstipendet i 2022