Gladmatfestivalen 2023

Velkommen til matfest i Stavanger

28. juni til 1. juli 2023, inviterer vi til Gladmatfestival for 25. gang! I løpet av disse fire dagene forvandles Stavanger sentrum til det vi selv synes at er verdens kjekkeste matfestival.

Gladmat er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes. Gladmat er den ledende matfestivalen i Norge, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur.

Festivalen samler fagfolk innen matproduksjon, matforedling og matformidling. Den er både et publikumsarrangement og en faglig møteplass, med et bredt program for foodies, barnefamilier, festivalglade, produsenter, fagfolk og serveringssteder.

Gladmatfestivalen ble arrangert for første gang  i 1998 og trekker opptil 250.000 besøkende i løpet av fire dager.

Første gang på Gladmat?

Har du ikke vært på Gladmatfestivalen tidligere? Den må bare oppleves, synes vi! Dette venter deg – i helt korte trekk:

Store deler av Stavanger sentrum gjøres om til et stort festivalområde, med om lag 150 stands, konseptområder, bryggerifestival, og ikke minst en hel haug restauranter som inviterer til egne arrangementer med både mat, underholdning og kjendiskokker. Hos utstillerne våre kan du handle med deg gode produkter hjem, du kan kjøpe med deg en rett i hånda, eller sitte ned og spise flere retter.

Spesielt på kveldstid og i helgen er byen stappfull av mennesker, og festivalstemningen er til å ta og føle på. Utstedene byr ofte på livemusikk, det er DJer på uteserveringene, og i Fargegata har de lange tradisjoner med å gjøre gaten om til et stort dansegulv med discokule og ekstra god stemning.

Det er gratis å komme inn på festivalområdet. En del av arrangementene krever påmelding på forhånd. Informasjon om pris og påmelding kommer til å vise tydelig på programsiden.

Hold av datoene!

I månedene fram mot festivalen kommer vi til å fortelle mye mer om alt det kjekke som skal skje. Vi skal røpe årets utstillere, hvilken Gladmatrett de skal selge til en lavere pris enn en full middagsrett, vi skal røpe programmet, vise fram årets temaområder, og presentere alle arrangementene restaurantene skal lage. Vi kommer til å lage en egen oversikt over hva som passer best for vårt yngste publikum, og vi skal lage et stort festivalkart som gjør det enklere for deg å navigere deg gjennom denne firedagers festen.

fjelltur under Gladmat

Reise til Stavanger:

Planlegg besøket til Gladmatfestivalen

Festivalhoteller:

Her kan du bo under Gladmat