«Dinner and a show»

Her får du Gladmat-opplevelsen på restaurant

Under årets Gladmat kan publikum velge mellom masse forskjellig. Noen konsept kjenner vi veldig godt, mens det er flere nye tilbud både i sentrum og på landet. Velkommen til restaurantpartnerne våre sine arrangementer!

Foretrekker du å få Gladmat-opplevelsen servert mens du sitter behagelig ved et bord? Kanskje med litt underholdning på kjøpet? Da må du sjekke ut arrangementene til våre fabelaktige restaurantpartnere!

De har planlagt i flere måneder for å kunne by på den beste maten, underholdningen og stemningen.

– For Gladmat er det utrolig stas at våre partnerrestauranter gjør egne arrangement, sier festivalsjef Maren Skjelde.

– Det gjør festivalen enda kjekkere og det synliggjør noe av det beste byen har å by på. Serveringsnæringen har alltid vært involvert og inkludert i festivalen, og jeg er skikkelig glad for det gode samarbeidet vi har. I å har vi flere nykommere på lista, og alle har til felles at de byr skikkelig opp til fantastiske matopplevelser og fest!

Nedenfor finner du en kort beskrivelse av stedene og konseptene, så det er bare å planlegge dagene. Hele programmet på Gladmat kan du se her.

A. Idsøe: Gladmat hos A. Idsøe!

I år flytter slakteren tilbudet inn i de flotte lokalene de har i Verksgata.

Det dekkes opp til langbord i restauranten og i lokalene i andre etasje. Det serveres fat med råvarer av beste kvalitet, av servitører med glimt i øyet. I år har de fokus på å vise frem flere deler av dyret, med innslag av sjømat, grønnsaker og mer. De lover en uforglemmelig opplevelse, og kanskje blir du kjent med nye matelskende venner?

Når: hver dag under Gladmat, de har lunsj og middag alle dager.

Les mer og bestill bord her

Bellies: boblelunsj

Bellies vant Matkulturprisen under fjorårets festival, og nå har også Guide Michelin fått øynene opp for restauranten innerst i Pedersgata, og har nevnt dem i guiden:

Vegetable lovers will find paradise at this vegan restaurant that celebrates wonderful plant produce. Well-made dishes like Jerusalem artichoke with chestnuts and chanterelles push often overlooked ingredients to the fore, embellished by fermented and preserved ingredients made in-house. There’s a lovely atmosphere and all dishes are served with a smile.

Under Gladmat holder de kveldsåpent som vanlig, i tillegg inviterer de til boblelunsj hver dag under festivalen. Her blir det fireretters lunsj, gode viner på glass, egen vinpakke med friske bobler, eller gode alkoholfrie alternativer.

Når: hver dag under Gladmat

CinCin: Gladmat-uke med italienske dager

Velkommen til Gladmat-uke på CinCin med italienske dager, med den herlige gjengen som varter opp. De gjentar suksessen fra 2022, og inviterer til italiensk musikk, italiensk meny og italiensk galskap.

Når: hver dag fra kl. 17.30 under Gladmat

Bestill bord her

Déjà Vu Magasin BLAA: KITA-kvelder på Gladmat

KITA er tilbake, med Øyvind Næsheim på kjøkkenet. Du kan glede deg til Japansk izakaya, en reise i japanske smaker laget på nordiske ingredienser. For å toppe opplevelsen, blir drikke til maten satt av en av Nordens beste sommelierer, Nicolas Andre, som tidligere jobbet ved Maaemo (3*).

Benytt anledningen, dette vil du ikke gå glipp av.

Når: hver kveld under festivalen

Bestill bord her

Espier: Espier X Ginfestivalen

I anledning Gladmatfestivalen får Espier Bar besøk av Lars Andreas Madsen fra Ginfestivalen. Sammen arrangerer vi en gin- og matpairing med fire retter og cocktails i Espiers lokaler. Espiers barteam parer maten med cocktails basert på gin, og Lars forklarer utdypende om de utvalgte ginene.

Når: onsdag under Gladmat kl. 18.00

Bestill bord her

Fargegata (og Blåveis): Gladmatnatt i Fargegata (pluss Blåveis)

Gjengen i Fargegata er med og lager fest og stemning også i år! Det blir Gladmat-rett på noen av restaurantene (egen oversikt kommer litt lenger ut i juni), dj’s i gata, deilig bakgårdsstemning på Bøker & børst, lansering av noe spennende på Cirkus, i tillegg til at både Cirkus og Hanekam har åpent lenger enn vanlig.

Chili Klaus kommer også tilbake! Han er en av våre favorittdansker, og er en gjenganger på Gladmatfestivalen. Han utfordrer både publikum og band til å være med på konkurranse om hvem som tåler mest. Han gjør Last band standing i Fargegata fredag og Last man standing på Blåveis lørdag. Kom og se, det er overraskende gøy og alltid kjempegod stemning.

Bli med og dans natta inn under diskokula i Fargegata!

Når: hver dag under festivalen. Chili Klaus gjør opptreden fredag og lørdag, se programmet for mer detaljer

Fish & Cow: Næringslivslunsjen

Tradisjonen tro fyller vi hele Fish & Cow med den superhyggelige Næringslivslunsjen. Ta med deg kollegaer, kunder og samarbeidspartnere til en perfekt avslutning på uka. Du møter mange av Gladmat sine gode partnere, vi får servert nydelig mat og det blir topp underholdning med fantastiske Britt-Synnøve Johansen. Mangeårige Gladmatvenn Arne Hjeltnes kommer også innom. Dette blir kjekt!

Restauranten lager i stand egen vinpakke til kr. 595,- som kjøpes på stedet, eller velg helt selv hva du ønsker å drikke til menyen.

Når: fredag 28. juni kl. 13.00

Kjøp billett her

Hall Toll x Happy Corner: Gladmatfeiring i Vågen

Midt i Vågen, i enden av Torget, har Hall Toll stand. De samarbeider med Happy Corner og lover god mat og god Gladmatfeiring gjennom hele Gladmat.

Torsdagen inviterer de til skalldyrtallerken med ferske reker, krabbe og annet digg tilbehør! Fredagen blir det vinsmaking med Straen Vin, hvor de legger opp til et dypdykk inn i Italias uendelige vinverden.

Velkommen til herlig stemning, god musikk og alle tiders feiring av Gladmatfestivalen 2024!

Bestill billett her

IDDIS Café & Brasserie: Jysla gode smaker

Hos IDDIS Café & Brasserie får du servert byens beste sandwicher på en lun terrasse midt i Gamle Stavanger. De serverer nydelig Gladmatlunsj fra 11.30 til 16.30 og fra 17.30 dekker de om til middag, og serverer en deilig 4-retters Gladmatmeny (dersom du er vegetarianer oppgir du det ved bordbestilling).

Christophe, Annelin og resten av teamet ønsker deg hjertelig velkommen!

Bestill bord her

ilo Café & Restaurant: Smak vår verden

Det nye stedet i høyhuset K8, ilo Café & Restaurant, setter opp en unik kulinarisk opplevelse. De lager en 5-retters meny basert på lokale råvarer og som representerer den rike arven til det internasjonale arbeidslaget. Det blir retter basert på nederlandsk, ukrainsk, gresk, islandsk og fransk kjøkken.

Velkommen til en gastronomisk reise over flere land.

Når: fredag 28. juni kl. 18.00

Bestill bord her

LOFT / Mormor: Smoking hot BBQ-fest på Valberget!

Oppe ved Valbergtårnet finner du LOFT og Mormor. De ønsker velkommen til BBQ-fest, og grillen er på fra kl. 11.00 – 21.00 hver dag (baren stenger kl. 02.00). De serverer deilig lunsjmeny og fortsetter utover dagen med kjøtt og grønnsaker fra lokale produsenter som NYYT, Brimse og TT meat. Det vil bli servert alt det gode sesongen har å by på, fra grillet cote de bouf til kamskjell og tartar.

Hver kveld spiller forskjellige dj’s, så gled deg til god stemning! Søndagen arrangerer de etterfest for alle slitne Gladmat-deltagere.

Når: hver dag under Gladmat

Bestill bord her

Matbaren Bistro by Renaa: Bistrovaganza

Bistrovaganza med Renaa er for enkelte sommerens vakreste måltid, og årets høydepunkt for mange. Fint Fransk Orkester spiller opp til unik parisisk stemning. Glassdørene mellom Matbaren og Atrium åpnes, og det bys på franske følelser med levende musikk og et tilstedeværende vertskap. Den nydelige 4-retters menyen er utarbeidet av Sven Erik Renaa og Eyvind Hellstrøm, og Hellstrøm selv vil være med fredag og lørdag.

Når: hver kveld fra onsdag til lørdag under Gladmatfestivalen

Bestill bord her

Lai Restaurant by Noodle Noodle: japansk aften

Hver kveld under Gladmat, tilbyr Lai Restaurant by Noodle Noodle Japansk aften. Den koselige restauranten i Fargegata, tilbyr en smaksmeny med forskjellig sashimi og A5 japansk waguy. Gled dere til en sofistikert, unik opplevelse.

Når: alle kvelder under Gladmat

Bestill bord her

Nyyyt: Gladmattur til Nyyyt i Bjerkreim

Nyyyt inviterer Gladmat-publikummet ut til seg, på en helaften med uforglemmelige smaksopplevelser. Topp gjestekokker vil ta deg med på en reise gjennom Rogalands smaker, i form av en 8-retters kjøttmeny med lokale produkter av høyeste kvalitet, og selvsagt innslag av norsk Wagyu. Det vil være fokus på mat fra grillen! De har egen sommelier som setter perfekte viner til maten.

Billetten du kjøper, inkluderer transport fra og til Stavanger sentrum. På turen ut vil du bli underholdt av en av driverne bak Nyyyt.

Dette er en opplevelse som er laget i anledning Gladmat, så nå har du sjansen til å få en opplevelse for livet.

Når: hver kveld under festivalen

Bestill billett her

Restaurant K2: Michelin-mat i Pedersgata

Restaurant K2 vant Gladmatstipendet fra Inge Steenslands Stiftelse i 2022, og samme år første te stjerne i Guide Michelin. Under Gladmat åpner de dørene sine både på dagtid og kveldstid.

Gladmatlunsjen til Restaurant K2 er en satt, nydelig 3-retters lunsj med råvarer fra gårdene restauranten samarbeider med. Drikkepakke er valgt ut til menyen, den kan bestilles i tillegg. Restauranten serverer også sin 10-retters meny hver kveld. Menyen varierer og baserer seg utelukkende på lokale leverandører og på produkt i sesong.

Både lunsj- og kveldsmenyen baserer seg på råvarer som leverer fra de gårdene de samarbeider med.

Når: lunsjservering torsdag, fredag og lørdag. Middagsservering alle kvelder

Bestill bord her

Ostehuset Øst: Det Glade Langbord

Det opprinnelige langbordet under Gladmat, arrangeres i de fine lokalene til Ostehuset Øst. Det Glade Langbord arrangeres torsdag og fredag under Gladmat, og du får en sharing-meny basert på råvarer fra lokale bønder og produsenter.

Torsdag blir kvelden hvor det er fokus på produsentene, og fredag byr alltid på sprell og hopp samt ekstra musikalske innslag.

Og forresten: Ostehuset feirer 25-årsjubileum i år!

Når: torsdag og fredag kl. 18:30

Bestill bord her

 

Spiseriet: Gladmat i Spiseriet

Ikke nok med at du kan få Spiseriets Gladmatsrett fra telt i Vågen. Kun 3 minutters gange fra kokepunktet finner du restauranten som også er åpen. Her kan du kose deg med en egen Gladmatmeny, hvor lokale råvarer fra produsenter man kan treffe rundt på festivalen, står i fokus.

Med både satte menyer og enkeltretter, ligger alt til rette for å kunne nyte den gode Gladmatfølelsen. Uterestauranten åpnes også hvis været er fint (og det pleier det jo å være).

Når: hver dag under festivalen, både lunsj og middag

Bestill bord her

Sommerens store mingelarrangement:

Kjøkkenfesten

Gladmat 2024:

Stjernekokker på Gladmatfestivalen

Gladmat 2024:

Programmet til festivalen er klart