A. Idsøe grill & berkel
I nesten 200 år har folk handlet kjøttvarer hos A. Idsøe. Alle besøkende har fått gode tips om hvordan råvarene skal tilberedes. Nå får publikum anledning til å smake på denne kunnskapen, i restauranten som ligger vegg-i-vegg med butikken: A. Idsøe grill & berkel. Restauranten er skapt med tanke på både festlig nytelse og hverdagsmatglede. Det gir en restaurantopplevelse tuftet på solide håndverkstradisjoner, kjærlighet til råvarene og til den gode, uformelle stemningen.
Bellies
Bellies holder til i enden av Pedersgata og lager lekre plantebaserte retter. Menyen er styrt av årstidene og lokale råvarer står i sentrum. Mange av produktene er fermentert og preservert på eget kjøkken. Restauranten har en herlig atmosfære og alle rettene serveres med et smil. Bellies ligger som en anbefaling i Michelin.
Brasserie Pigalle
Brasserie Pigalle åpnet dørene 17. november 2023. Restauranten som byr på gode råvarer fra grillen og et stort allsidig vinkart, holder til på ærverdige Hotel Victoria midt i Stavanger Sentrum. Med sine 107 sitteplasser inkludert eget chambre séparée, er det duket for en god matopplevelse i lokaler fra 1900.
Cin Cin
Cin Cin er en koselig og fin restaurant i hjertet av Stavanger. Kjøkkenet serverer italienske og franske retter, med et hint av Asia. De har egen coctailbar og chambre séparée.
Fisketorget
I Vågen har det blitt solgt fersk sjømat i over 150 år. Historien handler om mer enn bare sjømattradisjon – men også om stolthet, hardt arbeid og lidenskap. Det er nettopp denne historien som lever videre på Fisketorget. Vegg i vegg med det eksklusive fiskeutsalget, serverer den koselige restauranten nydelige sjømatretter, i en behagelig atmosfære.
Ostehuset
Ostehuset er en institusjon i Stavanger. Den første filialen åpnet i 1999 og ble en suksess med det første. Det er et velkjent og godt besøkt lunsjsted. I tillegg har det dyktige kjøkkenet laget spennende og smakfulle middagsarrangement i en årrekke, blant annet under Gladmat. Ostehuset har som visjon å dele og forandre verden gjennom matopplevelser som snakker til mage, hode og hjerte. Ostehuset er opptatt av lokale produkter, og har daglig leveranse fra nabolagets skatter.
POLKA Grill & Spiseri
Nyåpnede POLKA Grill & Spiseri et et sted for det ultimate sosiale måltidet. De serverer smakfulle retter med lokale råvarer, tilberedt med inspirasjon fra ulike verdensdeler. Restauranten har bord med griller, slik at du får servert råvarer som du selv setter ditt preg på for den perfekte finishen.
Renaa Matbaren
Matbaren Bistro by ReNaa er på god vei til å bli en kulinarisk institusjon i Stavanger. Det elegante, franskinspirerte men robuste bistrokjøkkenet er blant byens beste, interiøret er varmt og innbydende, og det faglærte personalet passer på deg på en vennlig og effektiv måte. Torill & Sven Erik Renaa er paret bak Matbaren og du vil se dem suse gjennom restauranten eller hilse på deg ved døren ved ankomst, klar til å få deg til å føle deg komfortabel og hjemme. Matbaren egner seg til mange anledninger og er et godt valg uansett om du føler deg sulten etter en ettermiddag med shopping i Stavanger eller skal ut og feire.
Restaurant K2
Restaurant K2 mottok en stjerne i Guide Michelin i 2023, i tillegg til at de fikk den grønne bærekraftskløveren. Hos K2 serveres den maten og drikken eierne selv liker aller best, i en god og tiltalende atmosfære. Restauranten har som ambisjon å jobbe så økologisk, lokalt og bærekraftig som mulig. Med fokus på bærekraft i alle ledd, settes det høye krav til laget når det kommer til mat, drikke og service.
Restaurant SÖL
Restaurant SÖL er et koselig og vennlig spisested, som tilbyr gjestene en fast meny basert på sesongens råvarer. Maten er inspirert av det nordiske kjøkkenet, og du vil oppleve en «ren» matopplevelse, med fantastiske grønnsaker, fisk og kjøtt fra lokale leverandører. Restaurant SÖL har en av Norges største naturvinkjellere OG en anbefaling i Michelinguiden.
Spiseriet
Spiseriet er en restaurant idyllisk plassert i Stavanger Konserthus med utsikt utover fjorden. Den sesongbaserte menyen setter søkelys på lokale råvarer i smårettsformat. Som gjest kan du enten la kokkene guide deg igjennom en helaftens meny, eller du kan selv velge ut dine favoritter. Den gode drikkemenyen gjør at alt ligger til rette for de gode opplevelsene og minnene.
Sabi Enso
Sabi Enso ble åpnet av Roger Joya, som sto for Stavangers første Michelin-stjerne til Sabi Omakase (samme år som Re-Naa). Den japanske restauranten Sabi Enso har to ulike restaurantkonsept i samme hus. Gjestene kan velge smaksmenyer og à la carte, eller chef’s table Omakase. Begge konseptene serverer topp kvalitet sjømat fra lokale leverandører. Sabi Enso har en anbefaling i Michelinguiden.
Food & Fun arrangeres av Gladmat i samarbeid med restaurantene, og prosjektet er støttet av Stavanger kommune, Sparebanken Vest og Inge Steenslands Stiftelse.