Kortreist 2024

Kortreist

Velkommen til lokalmathandel i hele Rogaland

Lørdag 14. september 2024 ønsker lokalmatprodusenter og gårdsutsalg velkommen til handel, smaksfest og opplevelser – fra Egersund i sør, til Suldal i nord, for hele familien. Velkommen til Kortreist!

Til arrangementet vil vi sette opp forskjellige ruter som kan hjelpe deg å finne veien. Uansett om du følger rutene eller finner din egen vei, kommer du hjem med verdens beste lokalmat!

Matregion Rogaland er et eventyr for alle som er glade i god lokalmat og drikke. Nå ønsker vi at enda flere skal oppdage det fantastiske utvalget, i tillegg til alle mulighetene som finnes med lokalmat og sesongbaserte råvarer.

På Kortreist kan du stikke innom gårdsutsalget du kjenner godt fra før, oppdage ny lokalmat og bli kjent med nye produsenter, smake deg frem til nye favoritter, eller gjøre høstens storinnkjøp av sesongvarer.

Vil du bli kjent med sesongens råvarer og hva du kan bruke dem til?
Vil du vite mer om hvordan du kan oppbevare og ta vare på de gode smakene?
Vil du handle smart, kaste mindre og spise sunnere?
Eller vil du rett og slett smake deg gjennom en fin lørdag?

Da er Kortreist noe for deg! Ta med familien, gjengen, naboen eller kjør solo.
Velkommen til ett stopp – eller en skikkelig smaksrunde.

Frem til vi lanserer deltagerne på høstens Kortreist, kan du se gjennom lista over alle de produsentene vi er så heldige å ha i Matregion Rogaland. Kanskje blir du inspirert til å gå å handle allerede i dag.

Gårdsutsalg og lokalprodusenter i hele Rogaland

På Kortreist kan du besøke alle lokalmatprodusenter og gårdsutsalg i regionen. Det betyr at du kan handle fersk fisk og skalldyr rett fra havet, grønnsaker fra bonden, villsauprodukter fra øyene, brød fra håndverksbakerier, egg, ost, kjøtt, frukt, bær, sider, saft, kaffe … rett og slett sette sammen din egen matauk fra regionens spiselige skattkammer.

Med på kjøpet får du uansett hyggelige møter og fine opplevelser.

Aktiviteter og rundturer for hele familien

Klar for et gøy stopp på veien, eller en omvei spekket med opplevelser? På Kortreist 16. mars kan du la deg inspirere av våre Kortreist-ruter som vi håper vil gjøre dagen til en opplevelse for hele familien, med morsomme, spennende og lærerike aktiviteter i Matregion Rogaland.

Velkommen til verdens kjekkeste lokalmathandel i Matregion Rogaland 14. september 2024! Hvis du vil lese om hvordan Kortreist var i 2023, kan du se her.

Kortreist arrangeres av Gladmat i samarbeid med Rogaland fylkeskommune og flere kommuner med sine matprodusenter og gårdsutsalg. Prosjektet er også støttet av Sparebanken Vest.