Gladmatfestivalen 2024

Disse stjernekokkene møter du i Kokepunktet

På Gladmatfestivalen fra 26. til 29. juni, kommer det et stjernelag til Stavanger. I Kokepunktet som ligger i inngangen til festivalarenaen, får publikum oppleve våre aller beste kokker i sving på scenen.

Der blir spennende kokker i et kjekt program, det blir smaksretter fra Norges beste kokker og det blir et sted hvor publikum inspireres og øker kunnskapen om råvarer og maten vi lager.

Velkommen til Kokepunktet under Gladmat!

 

Hvem kokkene er

Æresgjester Nils Rennan Lilleheie & Eyvind Hellstrøm
Eyvind Hellstrøm er Norges mest profilerte kokk med en rekke TV-programmer bak seg, blant annet Truls à la Hellstrøm og Kokkeskolen. Han skapte restauranten Bagatelle i 1982, den første i Norden med 2 Michelin-stjerner.

Nils Rennan Lilleheie er 14 år og er bonuslønn til Eyvind. Sammen har de to laget kokeboken Til ungdommen.

Nils Rennan Lilleheie & Eyvind Hellstrøm gjør Kjøkkenteater onsdagen.

Christopher Davidsen
Christopher er et veletablert navn i norsk matsammenheng. Han vant sølv i den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d’Or i 2017, før han etablerte Michelin-restauranten Speilsalen ved Britannia Hotel. I 2023 åpnet han sin egen restaurant i Trondheim, Tollbua.

Christopher er en erfaren konkurransekokk med sølv i Bocuse d’Or i 2017. I tillegg var han trener for Team Norway som tok bronse i Europafinalen i mars 2024.

Christopher Davidsen gjør Kjøkkenfesten onsdagen.

Eline Sofie Sunde
Eline Sofie var kokkelærling hos NB Sørensen back in the days og har siden jobbet i Oslo, København og litt i Stockholm på flere ulike restauranter.

Hun har vært innom restauranter som driver med fine dining, nordiske konsepter, italiensk restaurant med et eget delikatesseutsalg, asiatisk-inspirert mat og et av Oslos mest tradisjonsrike hoteller. God variasjon altså.

Hun er født og oppvokst på gård og jobber for tiden der som freelance-kokk og har et lite lefsebakeri og andre kjekke prosjekter på siden.

I tillegg er hun på Kokkelandslaget og elsker å drive på med kokkekonkurranser. Hun fyller dagen med jobb og foretrekker å ha det litt travelt.

Eline Sofie Sunde gjør Kjøkkenfesten torsdagen.

Jens Peter Kolbech
Lenge før det var noe som het Noma og Geranium, reiste en ung kokk fra Sønderjylland i Danmark ut for å oppleve hva den kulinariske verden hadde å by på. Jens Peter hadde store drømmer og ambisjoner om å lære av de beste.

Eventyrlysten førte ham til store mattempler som Auberge de L’ILL, La Pyramide og Paul Bocuse i Lyon, før han vendte hjem til Danmark og en karriere som blant annet Kongelig hoffkokk. I 1993 var han den første danske som vant sølvmedalje i Bocuse d’Or og satte dermed Danmark på det kulinariske verdenskartet.

Jens Peter Kolbech gjør Kjøkkenteater torsdagen.

Jimmy Øien
Jimmy er 30 år og driver Restaurant Rest. På Restaurant Rest står matsvinn i sentrum, og der lager de fine dining av det andre kaster. For det gode arbeidet de gjør, fikk restauranten Guide Michelins grønne stjerne for bærekraft i 2022. Samme år fikk Jimmy utmerkelsen «Årets unge kokk».

Jimmy var commis for Ørjan Johannesen da det ble gull i Bocuse d’Or i 2015 og han har konkurrert i OL med Kokkelandslaget.

Jimmy Øien gjør Kjøkkenfesten lørdagen.

Karl Erik Pallesen
Karl Erik er en kjent skikkelse i Stavanger. Han er medeier på Fisketorget, i tillegg til nysatsingen Seid som ligger i høyhuset K8.

Han er en dedikert og engasjert fagmann som også har konkurrert mye som deltager på Kokkelandslaget. Han har deltatt i individuelle konkurranser, og som trener i Årets kokk i 2015 og 2017.

Karl Erik Pallesen gjør Kjøkkenteater fredagen.

Martine Espeland
Martine er 23 år og kommer fra Bryne. Hun jobber til daglig som dessertkokk på restaurant Michaels i Oslo. Hun har spesialisert seg innen det søte de siste årene.

Martine er en del av Norges kokkelandslag for junior, og fikk med laget 2. plass i VM i 2022 og OL i 2024 (hun er den første som noen gang har fått full skår for desserten under konkurransen). Martine var commis for Filip August Bendi under Årets kokk 2021.

Martine Espeland gjør Kjøkkenfesten lørdagen.

Nicolai Lundsgaard
Nicolai er fra Aarhus, men har bodd så lenge i Norge at han praktisk talt har blitt norsk. Han kom til Stavanger på slutten av 90-tallet hvor han arbeidet på Craig’s Kjøkken, Tango og NB Sørensen 2. etage. Han har også jobbet på Colonialen i Bergen og Bagatalle i Oslo.

De siste 12 årene har han vært kjøkkensjef på Det Kongelige slott. I tillegg er han medlem av det Norske grillandslaget.

Nicolai Lundsgaard gjør både Kjøkkenteater og Kjøkkenfesten torsdagen.

Roger Joya
Roger er en filippinsk-norsk kokk, med tilhold i Stavanger / Sandnes. Han er en anerkjent sushikokk som driver restauranten Sabi Omakase i Stavanger, Norges første sushirestaurant med stjerne i Guide Michelin. Roger startet også restauranten Enzo i 2021.

Joya har deltatt i VM for sushikokker ved flere anledninger og kommet høyt på listen over ikke-japanske sushikokker. I 2016 vant han prisen Oisemairihonpo. Roger var den første kokken i Norge som reiste til Japan og ble sertifisert sushikokk og kjøkkensjef av All Japan Sushi Association (AJSA). Han innehar organisasjonens sorte belte (Kuro Bi) av 2. Dan.

Roger Joya gjør Kjøkkenfesten fredagen.

Runa Kvendseth
Runa er 26 år fra Oslo. Til daglig jobber hun som mat- og konseptansvarlig på Fisketorget i Stavanger. Hun har tidligere arbeidet på topprestaurantene RE-NAA ** og Speilsalen *.

Runa elsker å inspirere andre til å ta bærekraftige og lokale matvalg. I tillegg elsker hun å konkurrere, og i 2023 var hun den første kvinnelige kandidaten noen gang i konkurransen Årets kokk for å kjempe om muligheten til å den norske kandidaten i Bocuse d’Or. Runa har to gull fra Norgescup, et sølv fra NM i Kokkekunst, bronse med juniorlandslaget i VM 2018, og en bronse og bærekraftspris fra Årets kokk 2021.

Runa Kvendseth gjør Kjøkkenfesten onsdagen.

Sven Erik Renaa
Prisbelønte og meriterte Sven Erik er fra Trøndelag, med italiensk far. Han startet sin kjøkkenkarriere ved Britannia Hotel, der moren også jobbet. Deretter flyttet han til Oslo, var en tid ansatt ved Annen Etage, så ved steder som Bærums Verk og Millenium før han dro til New York City, Park Avenue Café og David Burke.

Etter New York gikk turen tilbake til Oslo, hvor Sven Erik var kjøkkensjef ved Brasserie Hansken, for deretter å være kjøkkensjef under oppstarten av Oro bar og restaurant med Terje Ness. Så flyttet han til Stavanger og Gastronomisk Institutt, hvor han var med i 8 år, før han (endelig!) startet opp Renaa Restauranter.

Topprestauranten RE-NAA oppnådde i 2023 å få to stjerner i Guide Michelin, som den eneste restauranten i Norge.

Sven Erik Renaa gjør Kjøkkenteater lørdagen.

Kjøp billett til Kjøkkenfesten

Her kan du lese mer om Kjøkkenfesten, og sikre deg billett!

Hele programmet

Mer informasjon om programmet på Gladmat, hva kokkene skal gjøre og når, lanseres i slutten av mai.

Gladmat 2024:

Stjernekokker, mat og mingling på Kjøkkenfesten

Gladmat 2024:

Bli med på Gladmatfestivalen

Gladmat 2024:

Velkommen til Stavanger, sommerferie og matfestival!