Sirkulær festival

Slik blir du en miljøvennlig festivalgjest

Vi har satt oss et hårete mål om å bli Norges mest sirkulære matfestival. For å få til det har vi jobbet mye med strategi, og vi har sett på hele prosessen fra opprigg til nedrigg av festivalen, for å finne ut hvor vi kan gjøre bedre valg. Vi trenger deg for å få dette til, blir du med?

Bruk miljøstasjoner i Bakgården
I Bakgården kutter vi bruken av engangsservise og gjenbruker tallerkener, skåler, bestikk, kopper og glass. Etter at du har spist, setter du fra deg det du har brukt i noen av miljøstasjonene vi har i området. Vi frakter det videre til vårt mobile vaskeri, og sørger for at det kommer tilbake til restaurantene. 

Hjelp oss å sortere avfall
Alt avfall fra festivalen blir fraktet til IVAR sitt sorteringsanlegg, så vi vet at kretsløpet er godt ivaretatt. Men vi trenger hjelp til å sortere i miljøstasjonene som står i hvert konseptområde. Spør de frivillige om hjelp (de har grønne Gladmat t-skjorter på seg). 

Ta med deg nett eller ryggsekk hjemmefra
Festivalen er full av godsaker å kjøpe med seg hjem. Handlenett eller ryggsekk er et grønnere valg enn en plastpose. 

Spis opp maten
Da hjelper du oss å gjøre klimaavtrykket vårt lavest mulig.

Reis kollektivt eller bruk beina, om du kan
Reiser du med buss eller tog, eller enda bedre – sykler eller går til festivalen, har du tatt et godt, grønt valg allerede før du har spist din første bit. I tillegg er det utrolig mange folk som besøker oss disse fire dagene, så det kan være vanskelig å finne parkeringsplass til bilen. Stavanger sentrum sørger for bemannet sykkelparkering i skolegården på Kongsgård. Les mer om hvordan du kommer deg til Gladmat her. 

Hjelp oss å holde styr på søppelet
Ser du noen som har glemt tallerkenen sin eller annet søppel på fortauskanten eller ved nabobordet? Hjelp oss gjerne og sortere i nærmeste miljøstasjon. Takk!

Si hei! Blir du med?
Å ha som mål å være Norges mest sirkulære matfestival, handler ikke bare om hva vi spiser eller gjør med søppelet vårt – det handler også om hvordan vi løser ting sammen. Bli med og gjøre Gladmat til en enda hyggelig festival for enda flere folk! Spør naboen om hun vil bli med, si hei til noen du kjenner – du utgjør en forskjell, garantert! 

Har du tips til hvordan vi kan drive Gladmat mer miljøvennlig, blir vi glade for innspill til post@gladmat.no.