Kulinarisk mangfold

Byens lengste matgate

Gladmat i Pedersgata

Også i år inkluderes Pedersgata i Gladmatfestivalen. Det er det mange grunner til. Blant annet er Pedersgata er en av tre hovedpilarer i Stavangers 900 årsjubileum, Stavanger 2025, og Gladmat skal i den anledning invitere publikum til å ta i bruk Pedersgata gjennom matopplevelser og historiefortelling. Pedersgata er en unik matgate som de aller fleste har stor glede av å oppleve.

Under Gladmat fra 26. – 29. juni, vil det være mulig å oppleve fantastiske Gladmatretter laget av Michelin-restauranter, digg streat-food og vegansk fine-dining. For den som aldri har opplevd Pedersgata tidligere, er dette den perfekte anledningen. Ta med deg venner og familie fra andre byer og la dem få se hvor kjekt det er her under årets Gladmatfestival. Her finner du en verden av smaker og kulinariske tradisjoner som vil fortrylle smaksløkene.

Pulserende, trivelig og enkelt

For å skape den ultimate opplevelsen har vi satt i verk flere tiltak. Vi vil stenge av to områder i gata for å skape et pulserende og trivelig miljø. Langbord og benker vil fylle gaten, og lyslenker, vimpler og planter vil skape en feststemning. Vi ønsker å ta vare på miljøet, derfor vil det være miljøstasjoner tilgjengelig. Forhåpentligvis får vi flere av restaurantene til å være med å servere på servise som kan vaskes.

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å finne frem til de ulike matopplevelsene. Aktørene som er med på festivalen vil bli tydelig markert med Gladmatretter både på nett og på et trykket kart. Her vil du finne en oversikt over hvem som er med og hvor du kan nyte de ulike smakene (kartet blir klart litt i forkant av festivalen).

Gladmatløyper

Årets Gladmatløyper blir guidet av våre favoritt-foodies Mari Hult og Olav Larsen. Turene går hver dag, to ganger til dagen, og varer omtrent 2,5 timer. Det er plass til 20 personer på hver tur.

Mari Hult er en vegansk matformidler fra Stavanger. I 14 år har hun drevet som matinfluenser, hun har gitt ut tre besteselgende kokebøker og holder matkurs over hele landet. Under Gladmat har hun satt sammen en løype med hennes favorittsteder i Pedersgata. Noen kan du kanskje klare å gjette deg til, men her blir det også overraskelser.

Olav Larsen er gründer på dagtid, musiker på kveldstid og matelsker hele døgnet. Det er få som er like lidenskapelig opptatt av gode matopplevelser. Han gleder seg til å guide sultne foodies rundt i Pedersgata, for der finnes noen av de beste restaurantene i Matbyen Stavanger. Gled dere til gode Gladmatretter med Olav i front.

Les mer om Gladmatløypene og bestill billetter her.

Vis oss ditt langbord

I 2025 har vi som mål å lage verdens beste langbord i Pedersgata. Det å samles rundt et bord for et godt måltid er en universell ting. Det gir god helse, legger grunnlaget for gode samtaler og fremmer forståelse og relasjoner.

Under sommerens festival vil vi invitere publikum til å dele sin beste langbord-historie. Hvordan ser ditt beste langbord ut? Hva prater dere om og hva serveres? Hvordan så det ut før og hvordan ser det ut i fremtiden? Hvilke problemer kan et langbord løse og hvilke perspektiver kan det gi oss? Hvis du vil dele din historie med oss, kan du sende oss en epost.

Målet med å samle inn historiene er å til neste år lage et langbord som representerer mangfoldet og historiene til Pedersgata.

Smaksopplevelser for minnebøkene

Bli med på Gladmatfestivalen og opplev Pedersgata slik den virkelig er – en spennende og pulserende matgate som gleder sansene og gir deg en smaksopplevelse du sent vil glemme. La oss skape nye matminner sammen!

Vi gleder oss til å se deg i Pedersgata under Gladmatfestivalen.

Samarbeidet med Stavanger 2025

Pedersgata er en av tre hovedpilarer i byjubileet. Gladmat bruker sommerens festival til å teste hvordan vi kan gjennomføre den store feiringen i 2025.

Stavangerhistorien kan fortelles fra Pedersgata: her ble det bygget seilskuter og her skjøt det opp hermetikkfabrikker. Nå er Pedersgata i endring, og med det kommer spørsmålet om hvordan en skaper gode nabolag og en by som er god å leve i for fremtiden.

Gladmat i Pedersgata skal vise fram restauranter, lokalmatprodusenter og måltidsnæringen i hele regionen. Med utvida kommunegrenser har Stavanger plutselig blitt størst på tomater, verpehøns og sau. Rogaland er Norges matregion, og landbruk og havbruk er næringer vi skal leve av i fremtiden. Vi er stolte av de dyktige kokkene og fagfolkene vi har, og av restaurantene – i Pedersgata har vi har fra Michelin-stjerner, digg streat-food og vegansk fine-dining. Finnes det en kjekkere måte å feire bursdag på enn å samles over god mat?

Lese mer om jubileet på Stavanger 2025 sine nettsider.

Årets festivalprogram:

Alt dette kan du oppleve på Gladmat!

Kjøkkenfesten:

Gladmats kjekkeste minglearrangement

Stjernetungt:

Disse toppkokkene kommer til Gladmat