Kjøkkenfesten

Stjernekokker, mat og mingling på Kjøkkenfesten

Møt stjernekokker, spis godt og bli underholdt – velkommen til Kjøkkenfesten!

På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Vi fortsetter den gode tradisjonen og lager også i år sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver festivaldag fra kl. 18-20.

På kjøkkenet står stjernekokker fra både Kokkelandslaget og Bocuse d’Or, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også. Kjøkkenfesten ledes av Veronica Simoné Fjeld, og hun vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på.

Kjøp billett

Kjøkkenfesten arrangeres  mellom kl. 18 og 20 hver dag fra 26. til 29. juni i Kokepunktet (parkeringsplassen bak Skur 6). Det blir mat, mingling, stjernekokker og underholdning på eget arrangement.

Det koster kr. 695 og prisen inkluderer tre nydelige smaksprøver, underholdning og musikk.

Onsdag 26. juni

Tema: Grønt! Alt det gode som spirer og gror rundt oss.
Stjernekokker: Runa Kvendseth, mat- og konseptansvarlig på Fisketorget i Stavanger og Christopher Davidsen, Tollbua i Trondheim.

Kjøp billett: ONSDAG

Runa har to gull fra Norgescup, et sølv fra NM i Kokkekunst, bronse med juniorlandslaget i VM 2018, og en bronse og bærekraftspris fra Årets kokk 2021.
Christopher er en erfaren konkurransekokk med sølv i Bocuse d’Or i 2017. I tillegg var han trener for Team Norway som tok bronse i Europafinalen i mars 2024.

Torsdag 27. juni

Tema: For deg som elsker kjøtt.
Stjernekokker: Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef på Det Kongelige slott og Eline Sofie Sunde, Sunde Gårdsutsalg og medlem av Kokkelandslaget.

Kjøp billett TORSDAG

Nicolai  har bakgrunn fra Craig’s Kjøkken, Tango og NB Sørensen 2. etage, Colonialen i Bergen og Bagatalle i Oslo. I tillegg er han medlem av det Norske grillandslaget.
Eline har vært innom restauranter som driver med fine dining, nordiske konsepter, italiensk restaurant med egen delikatesse, asiatisk-inspirert mat og et av Oslos mest tradisjonsrike hoteller. God variasjon altså.

Fredag 28. juni

Tema: Det gode fra havet.
Stjernekokker: Roger Joya fra Omakase og Sabi Enso og fagsjef Andrè Simonnes Misund fra Lerøy.

Kjøp billett FREDAG

Roger er en anerkjent sushikokk som driver restauranten Sabi Omakase i Stavanger, Norges første sushirestaurant med stjerne i Guide Michelin. Roger startet også restauranten Enso i 2021.

Lørdag 29. juni

Tema: Restefest!
Stjernekokker: Jimmy Øien fra Restaurant Rest hvor de lager fine dining av det andre kaster og Martine Espeland, dessertkokk på restaurant Michaels i Oslo.

Kjøp billett LØRDAG

Restaurant Rest fikk Guide Michelins grønne stjerne for bærekraft i 2022. Samme år fikk Jimmy utmerkelsen «Årets unge kokk».
Martine er en del av Norges kokkelandslag for junior, og fikk med laget 2. plass i VM i 2022 og OL i 2024.

 

Program alle dager

Alle dagene skal vi både lære, ha det kjekt i lag og smake den beste maten. Stjernekokkene står på scenen og Veronica sørger for at vi blir godt kjent med dem, råvarene, teknikkene og tilberedningsmetodene. Huskokk Frode Selvaag sørger for at gjestene blir servert. I tillegg har vi med oss Muddy Young, coverkongene fra Tysvær, og de lover god stemning i teltet.

Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv.

Velkommen skal du være!

Runa Kvendseth

Gladmat 2024:

Stjernekokker på Gladmatfestivalen

Gladmat 2024:

Bli med på Gladmatfestivalen

Gladmat 2024:

Velkommen til Stavanger, sommerferie og matfestival!