Kortreist-rute 2024

Kortreist

Lokale matskatter i Suldal

Mellom høye fjell og dype fjordar, speiblanke vann og frodige åssider, finner du gårder, opplevelser og matproduksjon som bygger på tradisjoner, lidenskap og formidlingsglede. Velkommen til en runde mellom matskattene fra Suldal.

Fuglestein Fruktgard

Fuglestein Fruktgard ligger i Ryfylke. Der har de 17 000 epletre (med god farge og sødme, og med en helt spesiell smak) og en rekke fantastiske produkt som blant annet eplemost og eplegele.

Under Kortreist ønsker vertskapet velkommen til åpen dag på gården og i eplehagen fra kl. 12 – 15. Store og små kan få høre om arbeidet som skjer på en fruktgard og hvordan de foredler eplene til ulike produkt, som for eksempel eplesider og eplesidereddik. Det er også mulighet for smaksprøver og leskende epledrikker og noe å bite i. I gårdsutsalget kan du kjøpe med deg ulike produkt fra Fuglestein Fruktgard og nabogården Landsnes Villsauprodukter.

Hjertelig velkommen!

Finn Fuglestein Fruktgard på Google Maps

Se også nettsiden

Storstova Gard

Storstova gard ligger i fjordriket Hebnes, på Ropeidhalvøya. Her holder de storfe og 7500 verpehøns, i tillegg til bærproduksjon og foredling. Storstova Gard har døgnåpent gårdsutsalg med varer fra egen gård. De produserer kjøtt, egg og forskjellige sesongvarer av frukt og bær. De selger også urtesalt i tillegg til noen håndverksprodukt.

På Kortreist møter du vertskapet fra kl. 12 – 16. De inviterer til god drøs og aktiviteter i gårdsutsalget. De selger også flere ulike lokalmatprodukt som egg, smakstilsatt salt og storfekjøtt i form av blant annet stykningsdeler, kjøttdeig, hamburger og kjøttkaker.

Ta med deg familien og vær velkommen!

Finn Storstova Gard på Google Maps

Se også nettsiden

Hebnes vingård

Rett ved siden av Storstova Gard, på Ropeidhalvøya, ligger Hebnes Vingard, Rogalands eneste vingård.

Under Kortreist har de åpen gårdsbutikk med salg av druegelé og andre lokale produkter. Vineriet er åpent fra 12.00 til 18.00, her kan man nyte lokal drikke og snacks. Det blir også en quiz med fine premier.

Nyt en helt unik opplevelse!

Finn Hebnes vingård på Google Maps

Se også nettsiden

Hanakamneset gard

Hanakamneset Gard ligger idyllisk til i Sandsbygda i Suldal. Her driver Rolf Henrik og Åse Marit med ulike husdyr. De har spesielt fokus på frittgående utegris som de foredler til gode, spennande smaker. De er spesielt kjente for sine gode chirozo-pølser. I 2021 åpnet de opp et eldhus med vedfyrt bakerovn som de selv bruker til bakst for salg, men som også kan leies ut til selskap og sammenkomster.

Under Kortreist inviterer Hanakamneset Gard til gårdsbesøk i baksthuset. Der kan store og små få smaksprøver fra gården, og du kan kjøpe med deg fersk bakst fra kl. 12 – 15.

Hjertelig velkommen innom (det vil bli skiltet fra RV 13 mot kommunesenteret i Sand).

Finn Hanakamneset gard på Google Maps

Se også nettsiden

Fattnes Vestre

Den siste perla i Suldal, er Fattnes Vestre i Vanvik. Det er et gårdsbakeri, som også driver med produksjon med sau og storfe samt skog- og sagbruk.

Under Kortreist har de ikke åpent på gården, men de deltar i Sauda sammen med flere andre lokalmatprodusenter fra Sauda og omegn. De vil holde til på «Alfred» (Skolegata 6 midt i Sauda) fra kl. 12 – 16. Der vil du blant annet få tak i Fattnes Vestre sitt rykende ferske brød og småbakst, i tillegg til masse annet godt. Se Kortreist-rute for Sauda for mer informasjon.

Hvis du reiser denne turen fra Stavanger, bruker du hele dagen – og det synes vi er et lurt valg.

Finn Fattnes Vestre på Google Maps

Se også nettsiden

Se våre andre ruter:

Strandalandet:

Kortreist-rute i Strand

Lokalmat og matarrangement:

Kortreist-rute i Sauda

To forslag:

Kortreist-rute i Hjelmeland