Kortreist-rute 2024

Kortreist

Kvalitetsprodukter på Strandalandet

Rett under fjorden fra Stavanger finner du unike kvalitetsprodusenter som vi er sikre på du vil bli veldig fornøyd med.

Lysefjorden sjokolade

Cirka 30 miuntters kjøretur fra Stavanger sentrum, i Vågen på Jørpeland, finner du Lysefjorden Sjokolade. Produktene gir deg en smak og opplevelse av Fjord-Norge. Flinke June som driver produksjonen, videreforedler kvalitetssjokolade med lokale navn, historier og råvarer. I den fine butikken finner du en mengde forskjellig sjokolade. Den nydelige påskebutikken er åpen fra slutten av februar.

Til Kortreist i mars er det perfekt å gjøre påskehandelen hos Lysefjorden Sjokolade.

Finn Lysefjorden sjokolade på Google Maps

Se også nettsiden

Skafferiet

Rett bort i veien fra Lysefjorden Sjokolade, finner du den spennende butikken Skafferiet.

Skafferiet Vågabakken er en koselig butikk som holder til den gamle slakterbutikken i Vågabakken på Jørpeland. Der finner du lokale produkter som eplemost, saft, syltetøy, lokalbrent kaffe, is, søtsaker og mye, myer mer. Opplev spor av lokalhistorie, god mat og unikt interiør.

Under Kortreist tilbyr de smaksprøver, i tillegg til 20% rabatt på fenalår og Villa Rosehagens egenproduserte varer KVAD.

Finn Skafferiet på Google Maps

Se også nettsiden

Villa Rosehagen

Et lite steinkast fra Skafferiet, ligger det vakre trehuset Villa Rosehagen. Det ble bygget i 1912, og i dag drives det som restaurant som er åpen for publikum hver dag, hele året. Det arrangeres alle typer arrangementer som for eksempel konserter og utstillinger. De er opptatt av at maten har lokal forankring, og bruker mye råvarer fra Ryfylke.

Under Kortreist har Rosehagen «Afternoon tea». Bestilling gjøres på epost til post@villarosehagen.no.

Finn Villa Rosehagen på Google Maps

Se også nettsiden

Strand Gård

10 minutter fra Villa Rosehagen, finner du Strand Gård. Det er en svært dyktig produsent som leverer lokalprodusert mat til landets Michelin-restauranter. De produserer vaktelegg fra egen oppdrett og ferske vaktler fra sitt godkjente slakteri. I tillegg har de forskjellige produkt av mangalitsa-gris. De har åpent gårdsutsalg, hvor de har flere andre lokale produkt.

Under Kortreist deler de ut smaksprøver fra grillen mellom kl. 12 – 16.

Finn Strand Gård på Google Maps

Se også nettsiden

Ryfylke bakeri & konditori

I Strand finner du også Ryfylke bakeri & konditori. Ryfylke bakeri & konditori er et håndverksbakeri som ikke bruker noen tilsetningsstoffer i det de produserer. Alt er laget for hånd etter stolte tradisjoner. De har et stort utvalg av baker- og konditorvarer, i tillegg til at de selger mye ut av hus på bestilling.

De har utsalg både på Tau og Jørpeland, og de lager verdens beste sjokoladekake. Kjør innom, du vil ikke angre på det. Riktig god tur!

Finn Ryfylke bakeri & konditori Tau på Google Maps

Finn Ryfylke bakeri & konditori Jørpeland på Google Maps

Se også nettsiden

Husk å sjekke åpningstider hos den enkelte, det kan variere fra sted til sted.

Se våre andre ruter:

Matskatter:

Kortreist-rute i Suldal

Lokalmat og matarrangement:

Kortreist-rute i Sauda

To forslag:

Kortreist-rute i Hjelmeland