Gladmat året rundt

Julekakebaking for barn

I samarbeid med byjubileet Stavanger 2025 og Stavanger Sentrum, inviterer vi barna til å være med å bake sine egne julekaker. Det skjer på julemarkedet i Byparken lørdag 9. desember fra klokka 1100 – 1400, i teltet «Varmestuen».

Denne dagen rigger Gladmat, Stangeland Mølle og Iver & Evne opp til bakekurs. Stangeland Mølle tar med deig og bakeovnen fyres opp. Baker Mary Ann viser barna hvordan de skal lage havrekjeksen, som så stekes og gjøres klar til å ta med hjem.

Alle barn fra 3 år og oppover er velkommen til å være med. Det er plass til 20 barn på hvert kurs, og det er første mann til mølla. Hvert kurs varer i 30 minutt, og det settes opp på følgende tidspunkt:

Gruppe 1 fra kl. 1100 – 1130
Gruppe 2 fra kl. 1130 – 1200
Gruppe 3 fra kl. 1200 – 1230
Gruppe 4 fra kl. 1230 – 1300
Gruppe 5 fra kl. 1300 – 1330
Gruppe 6 fra kl. 1330 – 1400

Aktiviteten er åpen og det koster ingenting å delta. Foreldrene må gjerne være med å hjelpe de minste barna. Iver & Evne vil gjøre oppskriften tilgjengelig på sin portal, slik at bakingen lett kan foregå hjemme også.

Hjertelig velkommen til en hyggelig førjul-aktivitet med barna.

Stavanger 2025 og Gladmat

Gladmat jobber sammen med Stavanger 2025 frem mot, og gjennom, byjubileet i 2025. I hovedsak er det Pedersgata som er temaet, men denne gang sniker vi oss ned i Byparken i forbindelse med julemarkedet til Stavanger Sentrum.

Fram mot jubileumsåret skal Pedersgata fylles med matopplevelser og historiefortelling, og med samtaler om hvordan vi utvikler byen og bruker matressursene våre i fremtiden. Både under Gladmatfestivalen og resten av året.

Stavangerhistorien kan fortelles fra Pedersgata: her ble det bygget seilskuter og her skjøt det opp hermetikkfabrikker. Nå er Pedersgata i endring, og med det kommer spørsmålet om hvordan en skaper gode nabolag og en by som er god å leve i for fremtiden. Det samme gjelder forholdet vårt til naturressursene som Stavanger har levd av – hvordan skal oljebyen forvalte energi- og matressursene fremover?

Gladmat i Pedersgata skal vise fram restauranter, lokalmatprodusenter og måltidsnæringen i hele regionen. Med utvida kommunegrenser har Stavanger plutselig blitt størst på tomater, verpehøns og sau. Rogaland er Norges matregion, og landbruk og havbruk er næringer vi skal leve av i fremtiden. Vi er stolte av de dyktige kokkene og fagfolkene vi har, og av restaurantene – i Pedersgata har vi har fra Michelin-stjerner, digg streat-food og vegansk fine-dining. Finnes det en kjekkere måte å feire bursdag på enn å samles over god mat?

Gladmat året rundt:

Stavanger 2025

Kokepunktet:

Julemat og tradisjoner

Gladmatfestivalen:

Gladmat i Pedersgata