Velkommen til Norges største matfestival!

Velkommen til Norges største matfestival!

Her er årets Gladmatretter

Dette spiser du for 50 kroner på Gladmat

Hibiscus-taco, kullgrillet burger eller skagenrøre? Dette kan du glede deg til under årets festival.

For å gjøre det mulig for festivalgjestene våre å smake på så mye som mulig, må alle utstillerne tilby en Gladmatrett til 50 kroner. Dette er en super mulighet til å lage en signaturrett – og å gjøre et supert førsteinntrykk på potensielle nye gjester og kunder.

Gladmatrettene er også den maten som Gladmatjuryen vurderer når de skal dele ut prisene sine, og avisenes matanmeldere pleier å trille terning på disse rettene.

Her følger en oversikt over de Gladmatrettene som utstillerne har meldt inn til oss på forhånd.

Gladmatrettene

(standnummer, g=glutenfri, l=laktosefri, v=vegetar, ve=vegansk)

Artic Urbi (55)
Savri stikk – som inneholder stekt einerøkt kjøtt av rein på mangoyoghurtdressing og gulrøtter. En fin og frisk kombinasjon servert på brød.

Asia Kjøkken (33, l)
Kyllingklubbe med salat/ris

Bevaremegvel (19)
«Skagenrøre» med røykelaks, reker og ørretrogn. Allergener: fisk, melk, hvete, skalldyr, egg

Burger&Beers (21)
Kullgrillet burger med Monterrey Jack, parmesandressing, baconmarmelade, ruccola og fersk sort sommertrøffel. Allergener: melk, egg, sennep, gluten (hvete), sulfitt

Chay Vegan (5, g, l, v, ve)
Banh Hoi – stekt barbecuemarinert soya. Med sursøte grønnsaker, nudler farget av saft fra dampede grønnsaker, cashewnøtter, chili og vårløk. Allergener: soya, nøtter.

Chili Chocolate (57, v, glutenfri på forespørsel)
3 konfektbiter med årets gladmatsmaker: Øl, kaffe latte og jordbær/rabarbra. – Alle 3 konfektene er limited edition til Gladmat 2022

Como Mexico (63, g, l, v, ve)
Hibiscus Taco – hibiscus, alfalfaspirer, frøblanding, ananas og squashsalsa i fersk maistortilla

Deja Vu (87, tre Gladmatretter med ulike allergener)
Snøkrabbe i sprøtt sjøgress – Allergener: Skalldyr, gluten, egg, soya
Andeconfit med peking dressing og nudler – Allergener: Soya, gluten, egg
Miso ribbe på kimchee ris – Allergener: fisk, skalldyr

Delizia (8, v, laktosefri, glutenfri og vegansk på forespørsel)
Monkey`s Dream

Donuts.no (9)
5 x små Donuts med Saus ( sjokolade eller karamell)

Epleblomsten (58, g, l, v, ve)
Gladmatmost 2022 0,75 l – Gladmatmosten inneholder 100% frukt som er varsomt pasteurisert. Ikke tilsatt sukker eller noen form for tilsetninger.

Fisketorget (45)
Fiskerett

Helgø Meny Food Court (24)
Her er det mange ulike retter, og i teltet finner du også en «Fri for avdeling» med mye allergivennlig mat.

Meny Angus Slider: Meny Angusburger (70g) med Aioli, Bufar ost, stekt løk, crispy salat, bbq-glasert ribbeconfit og briochebrød. Allergener: Egg, sennep, gluten (hvete), melk. Serveres også som gluten, og/eller melkefri variant i egen «Fri for avdeling»

Angus «Gyros»: Anguskjøtt, sprø salat med fennikel og gulrot, syltet rødløk, yoghurt/jalapeno/agurk dressing, tortilla fra Como Mexico. Allergener: Melk, sulfitt, gluten (hvete). Serveres også som gluten variant i egen «Fri for avdeling»

Angus «Dirty Dog»: Angus baconpølse, coleslaw, sprøtt bacon og løk, mayo, bufar ost og pretzel pølsebrød. Allergener: Sennep, egg, gluten (hvete), melk. Serveres også som gluten, og/eller melkefri variant i egen «Fri for avdeling»

Meny kremet fiskesuppe: Fisk og reker, purre, selleri, fennikel, gulrot, paprika. Allergener: fisk, skalldyr, melk og selleri. Glutenfri.

Pizza med ASK slegge: Pizza med sleggesalami, Ask pizzasaus, fiordelatte, rødløk, ruccola, bufarost. Allergener: Melk, gluten (hvete), fisk (ansjos i saus). Serveres også som gluten, og/eller melkefri variant i egen «Fri for avdeling».

Hjelmeland Naturlegvis (23)
Laksemousse med fisterjordbær og randøyrabarbra, laks fra King Mikal.

Javier Taco (18, g, l)
Barbaco Taco med tomatillosalsa, koriander og sitron

Jærbakeren Arne Johannesen (94, vegetar og vegansk alternativ)
Alternativ 1: Skikkelig skille skillingsboller fra Skillebekk – 3 stk miniskillings leveres i en rosa gaveeske. Kanelbollene er håndbakte og penslet med egg og pyntet med perlesukker. Ta med esken hjem, gi den som gave til en du er glad i – eller gjerne det beste – spise med en gang!
Alternativ 2: Vegansk brownie

Kebana Tandoori & Grill House (41, l, v, ve)
Pakistansk samosa (signaturrett) – Frityrstekt pai med blanding av grønnsaker og urter. Severes med myntechutney.

Los Tacos (81, g, l, vegetarisk og vegansk alternativ)
Alternativ 1: Carne Asada Taco: Grilled Norwegian steak (indrefilet) marinated in a chipotle garlic orange juice marinade, topped with pico de gallo and a salsa verde on a corn tortilla.
Alternativ 2: Plant Based Taco: Los Tacos Plant Based Protein, topped with pico de gallo and a salsa verde on a corn tortilla.

Matjes (glutenfri, laktosefri og vegetarisk på forespørsel)
Matjes i lompe med seterrømme, rødbeter og løk

Matlauget (22)
Svineribbe confitert i oksefett på grillet toast, servert med syltet rødløk, ristet sopp, black garlic dressing og friske urter. Allergener: gluten, melk, egg

Papas Pizzeria (15)
Halv slice Bistecca – tomatsaus, mozzarella, løk, bacon, norsk biffkjøtt

Sandi Cakes (59)
“ Up” – Caramel + Prosecco + roses – Allergener: Melk, Egg, Hvete, soya

Simply Pinoy (53, l)
Steamed Dumplings – svinekjøtt med grønnsaker

Sirkus Renaa (Meny-teltet – standnr. 24)
Sirkus Renaa sprøtt wienerbrød toppet med sitrusgelato, jordbærsaus og vaniljekrønsj. Allergener: gluten, hvete, melk, egg.

Smashin’Burgers (Pedersgata)
Mr Poirot – En fransk-belgisk inspirert smashburger på en seng av ruccolasalat sammen med vår hjemmelagde dijon-mayo dressing, fransk brie ost, frisk rødløk, toppet med vår hemmelige soppstuing som er slowcooked i 5 timer. – Allergener: Sesamfrø, Løk, Laktose, Hvete, Egg, Melk, Sulfitt

Spiseriet
Smørstekt sterlingkveite med nesle fra Brimse, erter, pepperrot og fritert surdeig.

Spisoh (Pedersgata, l, v, ve)
Samosa Chat – indisk street food bestående en sprøstekt samosa med kikerter og sauser.

Sunde gårdsutsalg (68)
Alternativ 1: Sundepølse med chili og nykål
Alternativ 2: Limousine cheese-slider

Tapas Party (99, glutenfri, laktosefri, vegetarisk og vegansk alternativ)
Alternativ 1: Taste of tapas
Alternativ 2: Hummus med tortillachips

Villa 22 (20, v)
San Marzano tomatsaus, parmesan, aubergine chips, pecorino

Youngs Thai (12, l, vegetarisk og vegansk alternativ
Våruller med kylling eller veganske, 2 for 50 kr.

Younique By Alex Kudrjavtsen (101, l, v, ve)
Pintxos-burger – Kikertkaker, søtepotetkrem, paprikarelish, syltet løk, grønnkålchips og gulrotbrød.

Zouq (84+95, l, vegetarisk på forespørel)
Samosa keema (kjøttdeig)- En frityrstekt pai med deilig og velsmakende kjøttdeig-, potet, løk og ertefyll. Serveres med en kald myntechutney.

Zouq & Miyako (95, l)
Takoyaki (japansk street food )- kuler med scampi, dashikraft, bonitoflak og tankatsu. Allergener: skalldyr, egg, hvete.

Gladmat dag for dag:

Stort festivalprogram

Årets kjekkeste mingelarrangement:

Velkommen til Kjøkkenfesten

Gladmat for veggiser:

Guide til kjøttfri festival