Kjøkkenfesten

Sommerens koseligste minglearrangement

Møt kokker og produsenter, smak på noe godt og kos deg med underholdning i kjekt selskap. Velkommen til Kjøkkenfesten!

På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Nå lager Gladmat sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten, hver ettermiddag under festivalen fra kl. 17 – 19.

På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. Vi skal få gode smaker på tallerken og i glass, vi skal lære litt og litt og ha det gøy. Musikk underveis blir det også.

Kjøkkenfesten ledes av Sigurd Sollien, og han vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Du treffer Ryfylkekokken og Sterling, Albert Idsøe og Lerøy – og mange flere!

Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!

Disse møter du på Kjøkkenfesten

Programleder alle dagene er Sigurd Sollien. 

Frode Selvaag er huskokk alle dagene, og onsdagen skal han lære oss å trylle med kveite. På torsdagen får han med seg Andrè Simonnes Misund fra Lerøy, og de skal lage mat og fortelle oss hundretusen ting om god sjømat. På fredagen har vi invitert inn Tommy Raanti fra Fish & Cow/Tango, og han skal lage supergode smaker av produkter fra A. Idsøe. På festivalens siste dag blir Eline Sofie Sunde med Frode på kjøkkenet, og de skal sørge for at vi får noen virkelig gode smaker av restemat.

Underholdningsdelen ledes av musiker Erik Zahl onsdag, torsdag og lørdag, og på fredag får vi et gledelig gjensyn med Gladmatvennene i Heine Totland trio. 

Dette får du smake på

Onsdag:
Sterling Ceviche – tindved, grønn chili, brønnkarsemajo og sprø frø
Sterling møter Topp Sopp – sylta sopp, Herr Bruns soppekstrakt, pepperrot, jordskokkpure og karse
Bakt sterlingkveite, grønt fra Brimse og smørsaus med gressløk og løyrom

Torsdag:
Krabbesalat av misundkrabbe
Terrin på modnet og speket kveite
Stamlaks tataki

Fredag:
Oksetartar av ytrefilet av Angus, med harissa, gressløk, surdeig og revet Jærost
Røkt frilandsgris med kremet sommerkål, estragon og lun potetsalat
Dielam fra Vigrestad med dill, traktkantarell og grønn asparges

Lørdag:
«Rynkete» tomater, pesto laget av «sliten» salat og krutonger på tørt brød (urter fra Brimse)
Stekte/grilla restegrønnsaker, vegansk chilimayo på kikertvann, og sprø kikerter
Vaffel laget på kjernemelk fra rørosmeieriet og mørk sirup, pisket rømme/creme fraiche og syltetøy på «vassne» bær/frukt

Billetter

Kjøkkenfesten arrangeres  mellom kl. 17 og 19 hver dag fra 29. juni til 2. juli i Kokepunktet (parkeringsplassen bak Skur 6).

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Pris: 675,-

Billettprisen inkluderer 3 nydelige smaksprøver, 2 glass med tilpasset drikke, underholdning og musikk.

Gladmat 2022:

Fullt festivalprogram

Kjøp billett nå:

Gladmatløyper

Publikum på Gladmatfestivalen 2019

Planlegg turen:

Reise og overnatting