En del utstillere har Gladmatretter som er vegetariske, eller som enkelt kan gjøre vegetariske. Gladmatrettene koster 50 eller 75 kroner, og er de som blir vurdert av Gladmatjuryen og avisene under festivalen.
Siddis Cola (stand 7): Napolitansk fritert pizza med lokalprodusert mozzarella. Denne kommer i en utgave med bacon og en vegetarisk.
Garmaz u Mirki (stand 13): Pierogi, en populær polsk matrett. Det er små, fylte dumplings laget av en deig. To ulike varianter, den med poteter og cottage cheese er vegetarisk.
Donuts.no (stand 15): seks små donuts med varm saus (velg mellom sjokolade og salt karamell), disse er vegetariske.
Hall Toll x Nora’s Kitchen (stand 26): Nora’s PaniPuri Puchka – potet, linser, kikerter, tamarind, rødløk, grønn chili, koriander, aloo bhujia og granateple. To sauser: Nora’s secret sour & sweet dip og Nora’s secret spicy yoghurt dip. Retten er vegetarisk i utgangspunktet, og blir vegansk uten yoghurt-dippen.
Gaffel & Karaffel (stand 60) arancini med sopp, trøffel majones, trøffelpecorino og gressløk (vegetarisk).
Chili Chocolate (stand 130): jordbærspyd (vegetarisk)
Los Tacos (stand 61): Gladmatretten deres er med kylling, men de tilbyr et vegetarisk alternativ til denne.
India Tandoori Restaurant (stand 77): To Gladmatretter, den ene er vegetarisk og kan gjøres vegansk (uten paneer og yoghurt):
Paratha’s – indiske lefser som er pannestekte og fylt med krydrede kikerter eller paneer, samt ferske grønnsaker. Serveres med hjemmelaga chutney.