Food & Fun 2024

Food and fun

Gjestekokker og Stavangers restauranter

Topprestaurantene i Stavanger får besøk av internasjonale gjestekokker på Food & Fun, og publikum kan glede seg til unike matopplevelser.

21. – 24. februar er byens beste restauranter deltagere på Food & Fun. Restaurantfestivalen arrangeres for første gang, og konseptet er at du som publikummer bestiller bord hos de restaurantene du ønsker å besøke. På restaurantene serveres det en unik festivalmeny, satt sammen av «våre» kjøkken, som bruker lokale produkt, og en utvalgt internasjonal gjestekokk.

Som publikummer kan du glede deg til å oppleve de beste lokale råvarene, med en internasjonal vri. Bli med når internasjonale kokker gjester byen!

For bestilling av bord, se her.

Disse gjestekokkene kommer til byen

Restaurantene

GM_smartobject_BRINGEBÆR-23 RGB

Mer om gjestekokkene

Til A. Idsøe grill & berkel kommer Ismael Caballero

Spanske Ismael har erfaring fra en lang rekke Michelin-restauranter: El Ermitaño*, Cocinandos*, Terra* og Miramar**. Nå er han en del av laget til Mibrasa, et spansk selskap som produserer topp kvalitet grillovner. Ovnene brukes på A. Idsøe grill & berkel, og restauranten gleder seg veldig til å ha han med på kjøkkenet under Food & Fun.

Til Bellies kommer Javier Lopez

Javier er født og oppvokst i Colombia, med utdannelse fra Bogota og Le Cordon Blue i Paris. Han har arbeidet på flere topprestauranter i Frankrike, Sverige og Danmark. De siste åtte årene har han bodd i København, og han er nå sous chef på Restaurant Kong Hans Kælder**. I tillegg arbeider han med egne prosjekt, hvor han blant annet utvikler smaker og teknikker han har vært I kontakt med på sine reiser i Europa, Asia og Latin Amerika.

Til Brasserie Pigalle kommer Carito Lourenço

Argentinske Carito eier og driver Fierro* i Valencia, Spania. Restauranten er en av syv Michelinrestauranter i Valencia, og Carito er den første kokken fra Argentina med stjerne. Hennes lidenskap er å promotere unge, kvinnelige kokker og hun underviser på skolen Basque Culinary Centre i San Sebastian. For engasjementet sitt har hun blitt utnevnt til «Brand ambassador» for Argentina. Sammen med mannen sin, Germán Carrizo, driver hun også to andre restauranter i Valencia.

Til Cin Cin kommer Dominic South

Dominic er fra England, og han har jobbet hos flere av Londons ikoniske hotell og restauranter: blant annet Corinthia Hotels og The Langham og tidligere Hibiscus**. Dominic har også arbeidet på restaurantene til kjente Tom Aikens. Etter flere år i utlandet, med opphold I Hong Kong, Dubai og Karibien har han etablert seg i Bournemouth, hvor han er kjøkkensjef på det nyåpnede Nici Hotel.

Til Fisketorget kommer Maïna-Sophie Conil

Franske Maïna-Sophie kjenner Stavanger godt, hun var med å åpne Kita i 2015. Foruten det har hun erfaring fra restauranten Pourcel’s brother*, og hun har arbeidet sammen med Joel Robuchon*** og Alain Ducasse***.  Maïna-Sophie hadde også et jobbopphold i Hong Kong, før hun dro til Paris og Nobu Matsuhisa. I 2019 åpnet sin egen restaurant, la Table de Maïna, i samme by.

Til Ostehuset kommer Benoit Witz

Benoit er født og oppvokst på en liten gård i Alsace, og han fikk tidlig interesse for matlaging og dyrking. Gjennom karrieren sin har han arbeidet under ledelse av Paul Bocuse og Alain Ducasse, hvor han etter hvert drev flere av Ducasses prestisjefulle restauranter i Provence og Monaco. Senere flyttet Witz tilbake til Frankrine og Provence. I dag driver han restauranten Jardin Secret* (grønn stjerne for bærekraft) på det 200 år gamle hotellet Lou Calen i Cotignac, hvor han stadig vender tilbake til stedets smaker og lokale produkter. Hver morgen henter han selv egendyrka urter og spiselige blomster i den nydelige hagen, som brukes i matlagingen. Benoit er godt kjent med Ostehusets eiere, som selv har hus i Cotignag, og de gleder seg veldig til å få han på besøk.

Til POLKA Grill & Spiseri kommer Viktor Örn Andrésson

Islandske Viktor er en prisvinnende kokk. Han vant bronse under Bocuse d’Or i Lyon I 2017, og han tok førsteplass under Årets Nordiske kokk-konkurransen i 2014. Som medlem av Islands kokkelandslag har han vunnet flere priser. Viktor har jobbet på flere Europeiske Michelin-restauranter og han har drevet noen av de beste restaurantene på Island. I dag driver han et stort cateringselskap, samtidig som han eier en av Islands eldste restauranter, Askur Steakhouse i Reykjavík.

Til Renaa Matbaren kommer Per Thøstesen

Danske Per Thøstesen er mannen bak legendariske Bistro Boheme i København. Per bestemte seg tidlig for å bli kokk, og dro målrettet til Frankrike og Paul Bocuse. Der arbeidet han i noen år før han reiste videre ut i verden. Senere vendte han tilbake til hjembyen sin København, hvor han overtok Bistro Boheme. Der ble han tatt imot av gjestene med åpne armer, og der har han vært siden. På Bistro Boheme får gjestene en smaksopplevelse i toppklasse, godt fulgt av en enestående betjening. Per er også kokken til det danske fotball landslaget.

Renaa Matbaren slår på stortromma i anledning sitt 15. årsjubileum, og har derfor også med seg Terje Ness (vinner av Bocuse d’Or i 1999)! Vi gleder oss til deilig mat og gøye historier.

Til Restaurant K2 kommer Alba Farnos Viñals

Alba er født og oppvokst i Barcelona. Hun er utdannet innen miljøvitenskap, men endret retning til gastronomien etter studieopphold i Frankrike. Så i nokså voksen alder (for en kokk å være – 23 år), flyttet hun til Paris og begynte på Ferrandi Cooking School. Hun har erfaring fra flere topprestauranter i Paris: Virtus*, Le Cobéa*, Senate’s Presidency, Le Servan og Astrance***. I dag bor hun i Lausanne, Sveits, og driver restauranten Gram sammen med kjæresten. I tillegg eier og driver hun en sommerrestaurant og vinbar i Lausanne, samtidig som hun skriver kokebok. Hun har en matstil som består av en miks mellom Katalanske røtter, franske teknikker, asiatiske smaker og sveitsiske tradisjoner.

Til Restaurant SÖL kommer Vojtech Vaclavik

Tsjekkiske Vojtech Vaclavik ble kjent med menneskene bak Restaurant SÖL da de tidligere arbeidet på Michelin-restauranten Fauna. Etter arbeidsopphold på flere anerkjente restauranter, er han nå tilbake i hjembyen Praha. Her åpnet han sitt eget matkonsept i 2019, med blant annet restaurant, vinbar, bar, cafe og fermenteringsverksted. Vojtech er lidenskapelig opptatt av innovasjon og bærekraft, og viser det gjennom bruk av lokale råvarer og sesongråvarer. Han passer perfekt inn i Restaurant SÖL.

Til Spiseriet kommer Thomas Nymark

Thomas er dansk, 32 år, fra Århus. Han er kjøkkensjef på Substans, som har en stjerne i Guide Michelin. Han liker å lage «rett-frem» meny, med grønnsaker og sjømat som hovedingredienser. Han legger gjerne til et hint av Asia også. I fritiden ligger Thomas å fiske i områdene rundt Århus, sammen med familien sin.

Til Sabi Enso kommer Naoki Eguchi

Naoki er født i Tokyo og han er 44 år.  Han har vunnet bronse i Japans største nasjonale kokkekonkurranse for unge talenter. Han har en svært variert bakgrunn, blant annet på to-stjerners restauranten “Gion Maruyama” i Tokyo, og som kjøkkensjef på den Japanske ambassaden i Slovakia. I tillegg har han drevet restaurantene på 5-stjerners hotell på Maldivene og vært kjøkkensjef for utøverlandsbyen under de olympiske leker i Tokyo. For tiden er han Kjøkkensjef på han restauranten Kaiseki Kisen i Tokyo.

For bestilling av bord, se her.

Festivalmenyen koster kr. 900 pr person. Gjestekokkene er på besøk onsdag 21. og torsdag 22. februar og festivalmenyen lever videre på restauranten fredag 23. og lørdag 24. februar*.

* Noen av restaurantene har festivalmeny kun onsdag og torsdag, hør direkte med restauranten hva som gjelder hos dem.

Food & Fun arrangeres av Gladmat i samarbeid med restaurantene, og prosjektet er støttet av Stavanger kommune, Sparebanken Vest og Inge Steenslands Stiftelse.

Gladmatfestivalen 2024:

Velkommen til matfest i Stavanger

Kortreist:

Bli med på Kortreist 16. mars 2024

Food & Fun:

Bestilling av bord til nye Food & Fun