Gladmatfestivalen 2024

Velkommen til matfest i Stavanger

26. til 29. juni 2024, inviterer vi til Gladmatfestival for 26. gang! I løpet av disse fire dagene forvandles Stavanger sentrum til det vi selv synes at er verdens kjekkeste matfestival.

Gladmat er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes. Gladmat er den ledende matfestivalen i Norge, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur.

Festivalen samler fagfolk innen matproduksjon, matforedling og matformidling. Den er både et publikumsarrangement og en faglig møteplass, med et bredt program for foodies, barnefamilier, festivalglade, produsenter, fagfolk og serveringssteder.

Gladmatfestivalen ble arrangert for første gang  i 1998 og trekker opptil 250.000 besøkende i løpet av fire dager.

Første gang på Gladmat?

Har du ikke vært på Gladmatfestivalen tidligere? Den må bare oppleves, synes vi! Dette venter deg – i helt korte trekk:

Store deler av Stavanger sentrum gjøres om til et stort festivalområde, med om lag 150 stands, konseptområder, bryggerifestival, og ikke minst en hel haug restauranter som inviterer til egne arrangementer med både mat, underholdning og kjendiskokker. Hos utstillerne våre kan du handle med deg gode produkter hjem, du kan kjøpe med deg en rett i hånda, eller sitte ned og spise flere retter.

Spesielt på kveldstid og i helgen er byen stappfull av mennesker, og festivalstemningen er til å ta og føle på. Utstedene byr ofte på livemusikk, det er DJer på uteserveringene, og i Fargegata har de lange tradisjoner med å gjøre gaten om til et stort dansegulv med discokule og ekstra god stemning.

Det er gratis å komme inn på festivalområdet. En del av arrangementene krever påmelding på forhånd.

Festivalområdet holder åpent onsdag-fredag fra 12-21, og på lørdag fra 11-21. Noen utstillere har åpent helt til midnatt alle dager.