Æresgjester Nils Rennan Lilleheie & Eyvind Hellstrøm
Eyvind Hellstrøm er Norges mest profilerte kokk med en rekke TV-programmer bak seg, blant annet Truls à la Hellstrøm og Kokkeskolen. Han skapte restauranten Bagatelle i 1982, den første i Norden med 2 Michelin-stjerner.
Nils Rennan Lilleheie er 14 år og er bonussønn til Eyvind. Sammen har de to laget kokeboken Til ungdommen.
Nils Rennan Lilleheie & Eyvind Hellstrøm gjør Kjøkkenteater onsdagen.
Christopher Davidsen
Christopher er et veletablert navn i norsk matsammenheng. Han vant sølv i den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d’Or i 2017, før han etablerte Michelin-restauranten Speilsalen ved Britannia Hotel. I 2023 åpnet han sin egen restaurant i Trondheim, Tollbua.
Christopher er en erfaren konkurransekokk med sølv i Bocuse d’Or i 2017. I tillegg var han trener for Team Norway som tok bronse i Europafinalen i mars 2024.
Christopher Davidsen gjør Kjøkkenfesten onsdagen.
Eline Sofie Sunde
Eline Sofie var kokkelærling hos NB Sørensen back in the days og har siden jobbet i Oslo, København og litt i Stockholm på flere ulike restauranter.
Hun har vært innom restauranter som driver med fine dining, nordiske konsepter, italiensk restaurant med et eget delikatesseutsalg, asiatisk-inspirert mat og et av Oslos mest tradisjonsrike hoteller. God variasjon altså.
Hun er født og oppvokst på gård og jobber for tiden der som freelance-kokk og har et lite lefsebakeri og andre kjekke prosjekter på siden.
I tillegg er hun på Kokkelandslaget og elsker å drive på med kokkekonkurranser. Hun fyller dagen med jobb og foretrekker å ha det litt travelt.
Eline Sofie Sunde gjør Kjøkkenfesten torsdagen.
Jens Peter Kolbech
Lenge før det var noe som het Noma og Geranium, reiste en ung kokk fra Sønderjylland i Danmark ut for å oppleve hva den kulinariske verden hadde å by på. Jens Peter hadde store drømmer og ambisjoner om å lære av de beste.
Eventyrlysten førte ham til store mattempler som Auberge de L’ILL, La Pyramide og Paul Bocuse i Lyon, før han vendte hjem til Danmark og en karriere som blant annet Kongelig hoffkokk. I 1993 var han den første danske som vant sølvmedalje i Bocuse d’Or og satte dermed Danmark på det kulinariske verdenskartet.
Jens Peter Kolbech gjør Kjøkkenteater torsdagen.
Jimmy Øien
Jimmy er 30 år og driver Restaurant Rest. På Restaurant Rest står matsvinn i sentrum, og der lager de fine dining av det andre kaster. For det gode arbeidet de gjør, fikk restauranten Guide Michelins grønne stjerne for bærekraft i 2022. Samme år fikk Jimmy utmerkelsen «Årets unge kokk».
Jimmy var commis for Ørjan Johannesen da det ble gull i Bocuse d’Or i 2015 og han har konkurrert i OL med Kokkelandslaget.
Jimmy Øien gjør Kjøkkenfesten lørdagen.