Gladmat i Pedersgata

Hva er dine beste langbord-opplevelser?

I 2025 fyller Stavanger 900 år! Det skal vi feire ved å blant annet lage verdens beste langbord i Pedersgata under Gladmatfestivalen i 2025. For å det til, trenger vi dine innspill.

Verdens beste langbord

Hva mener du skal til for å lage verdens beste langbord? Hva er ditt beste minne rundt et langbord og hva gjør du for at folk skal ha det godt rundt bordet?

Hvis du trykker på denne lenken, kommer du til fire spørsmål. Svarer du på dem innen tirsdag 25. juni kl. 12, vil du være med i trekningen av et gavekort på 5 Gladmatretter fra Pedersgata som brukes i løpet av festivalen fra 26. – 29. juni 2024. Vinneren trekkes tirsdag 25. juni kl. 15.

Svarene du sender inn, vil bli brukt i konseptutviklingen av langbordet vi skal lage i 2025.

Andres historier

Vi har snakket med folk som bor og driver næring i Pedersgata. De har gitt noen veldig fine innspill på hva de mener må være på plass.

Samarbeidet med Stavanger 2025

Pedersgata er en av tre hovedpilarer i byjubileet. Gladmat bruker sommerens festival til å teste hvordan vi kan gjennomføre den store feiringen i 2025.

Stavangerhistorien kan fortelles fra Pedersgata: her ble det bygget seilskuter og her skjøt det opp hermetikkfabrikker. Nå er Pedersgata i endring, og med det kommer spørsmålet om hvordan en skaper gode nabolag og en by som er god å leve i for fremtiden.

Gladmat i Pedersgata skal vise fram restauranter, lokalmatprodusenter og måltidsnæringen i hele regionen. Med utvida kommunegrenser har Stavanger plutselig blitt størst på tomater, verpehøns og sau. Rogaland er Norges matregion, og landbruk og havbruk er næringer vi skal leve av i fremtiden. Vi er stolte av de dyktige kokkene og fagfolkene vi har, og av restaurantene – i Pedersgata har vi har fra Michelin-stjerner, digg streat-food og vegansk fine-dining. Finnes det en kjekkere måte å feire bursdag på enn å samles over god mat?

Lese mer om jubileet på Stavanger 2025 sine nettsider.

Årets festivalprogram:

Alt dette kan du oppleve på Gladmat!

Kjøkkenfesten:

Gladmats kjekkeste minglearrangement

Gladmat 2024:

Pedersgata vel verdt et besøk