Kortreist-rute 2024

Kortreist

Velkommen til lokalmathandel i Stavanger sentrum

Stavanger-ruta krever ingen transport annet enn egen maskin. Stedene ligger nært, og på et par timer har du fått med deg både god kunnskap og nydelige produkt du ikke finner maken til andre steder. Men Stavanger har mye å by på, og vi har derfor laget et par bonusturer til slutt.

A. Idsøe

Stemningen i butikken til A. Idsøe er virkelig noe helt spesielt. I snart 200 år har slakteren levert kompromissløs kvalitet, delikatesser og kunnskap til kresne kunder. Kvaliteten skal du fortsatt forvente, uansett om du spiser på grill & berkel, tar med deg kjøtt og pølsevarer hjem fra butikken eller lærer nye kunster i kurs- og konferansesenteret i andre etasje.

Det er stas at Albert sjøl, sammen med laget sitt, rigger til med stand og verksted i atriet i forbindelse med vårens Kortreist. De står med pølsestopper, og du får smaksprøver av lokale delikatesser og gode tilbud.

NB! Inngangen til pølseverkstedet er på baksiden av butikken, i Sangesands gate, rett ved Ajax-parken.

Finn A. Idsøe på Google Maps

Se også nettsiden

Rosenkildehaven bageri

Et lite steinkast fra A. Idsøe, finner du en spesiell baker som holder til i et spesielt bakeri. Kjetil Junge lager verdens beste brød, som steikes i en 250 år gammel bakerovn. Den unike historien vil du høre, så sett gjerne av litt tid.

Finn Rosenkildehaven Bageri på Google Maps

Se også nettsiden

Siddis Gelato

Fra Rosenkildehaven bageri kan du vandre videre inn i Pedersgata, og i nr. 46 finner du Siddis Gelato som drives av is-geniet Jolanta. Hun er utdannet på iskrem-universitetet i Italia, og har butikken sin midt i populære matgata. Den hjemmelagde iskremen er forfriskende til dessert, når du vil kjøle deg ned, eller bare når du fortjener det.

Finn Siddis Gelato på Google Maps

Se også nettsiden

Chili Chocolate

I Søregata 27, midt i Stavanger sentrum, finner du en koselig, liten sjokoladebutikk. Asle som driver butikken, er chocolatier med utdannelse fra Frankrike. Han driver en unik sjokoladefabrikk midt i hjertet av byen, et nydelig sted. De lager egen konfekt, sjokoladefigurer, sjokoladepålegg, hjemmelaget is, marmelader, makroner og mye mer. Mye godt å handle med seg hjem, altså.

Finn Chili Chocolate på Google Maps

Se også nettsiden

Husk å sjekke åpningstider hos den enkelte, det kan variere fra sted til sted.

Bonustur Stavanger – Fjorden Sjokolade

For deg som har bil, vil vi anbefale at du legger opp til to stopp ekstra. Det er fordi det er påske uken etter Kortreist, og til da er det veldig kjekt å fylle opp bilen med nydelig ja, nettopp – kortreist mat.

På veien fra Madla mot Sunde, finner du nyåpnede Fjorden Sjokolade. Den engasjerte og hyggelige eieren, Kjell Inge, lager sjokolade av skikkelig gode kakaobønner. De selger sjokoladeplater, varm sjokolade, konfekt, gaver med mer. Det er bare naturlige smaker og mange økologiske og veganske varianter.

Under Kortreist inviterer de publikum til å være med å pynte sitt eget påskeegg. De vil også lære vekk hvordan sjokolade lages helt fra kakaobønner til ferdig sjokolade.

Dette er vi sikre på at hele familien vil like!

Finn Fjorden Sjokolade på Google Maps

Se også nettsiden

Husk å sjekke åpningstider hos den enkelte, det kan variere fra sted til sted.

Bonustur II Stavanger – Gardsbutikken på Nærland

Gardsbutikken på Nærland på Finnøy er en selvbetjent gårdsbutikk med masse gode produkt. Det varierer fra sesong til sesong, men ofte finner du egg, tomater, frukt, grønnsaker, kjøttprodukter, honning, eplemost, syltetøy, bakverk, småis. I tillegg har de saueskinn, småstrikk, treprodukter og ved.

Den nye driveren av butikken gleder seg til å ta imot gjestene. På Kortreist serverer de smaksprøver på småkaker og lokalprodusert eplejuice / eplemost.

Finn Gardsbutikken på Nærland på Google Maps

Se også nettsiden

Husk å sjekke åpningstider hos den enkelte, det kan variere fra sted til sted.

Se våre andre ruter:

Kortreist-rute:

Egersund

Inn i Matregionen:

Kortreist-rute i Gjesdal

Den grønne landsbyen:

Kortreist-rute i Randaberg