Gladmatfestivalen 2021

Her er vinnerne av årets Gladmatpriser

Under Gladmatfestivalens siste dag, delte juryen ut priser til utstillere og restauranter som har utmerket seg spesielt i år.

Årets Gladmatjury har bestått av Olav Birkeland (leder), Julie B. Christensen og Kristian Ebbesen Fjelde.

Årets Gladmatrett

Nivået på årets Gladmatretter er veldig høyt og det har vært krevende å finne en vinner.

Når juryen ser etter årets gladmatrett er det mange forskjellige ting vi ser etter. Vi ser etter en rett som bruker lokale råvarer på best mulig måte, vi ser etter en rett som er godt satt sammen både med smak og tekstur. Aller viktigst er selvsagt at den smaker godt og at den gir en opplevelse som folk husker og setter pris på.

De nominerte i denne kategorien er:

Fish and Cow
Bellies,
Fisketorget
NB Sørensen
Gaffel og Karaffel.

Årets vinner er en gammel traver for oss i Gladmat og de legger alltid ned en stor innsats for å lage en veldig god gladmatrett til glede for både juryen og spesielt for publikum. De kommer ikke til topps hvert eneste år, men det er imponerende at de alltid holder trykket oppe og at det er åpenbart et det betyr mye for dem å lage den beste gladmatretten. Årets gladmatrett bruker stirlingkveite og og et imponerende antall teknikker for å lage en deilig rett full av kontraster i både tekstur og smak.

Årets vinner er: Fisketorget

Årets gladmatopplevelse

Prisen for årets opplevelse deles ut til utstilleren som har gjort en særlig innsats i å gi publikum en god opplevelse i ekte Gladmat-ånd. Det kan være gjennom rause smaksprøver, gode historier om produktene eller inspirerende informasjon om hvordan man kan bruke produktene de selger. Den som har gitt publikum årets opplevelse har gitt dem noe å huske og ikke minst gjort at man har lyst til å komme tilbake for å besøke både dem og Gladmat til neste år.

De nominerte i denne kategorien er:
Coco Kanel
Wildfire
Stavanger Ysteri
Midsummer
Litlestøl

Årets vinner er et par som står sammen både i forretninger og ekteskap. De bruker sine egne erfaringer, faglige kompetanse og sin families kulturarv til å lage en mengde med spennende produkter som de formidler med stor kunnskap og entusiasme. Smaksprøvene sitter løst og mengden tips de har om hva man kan bruke produktene deres til ser ut til å være endeløs.

De setter sin ære i å bruke lokale produkter så mye de kan og har også gjort en betydelig innsats for at vi nå begynner å få produsenter som dyrker chili i Norge. Vi garanterer at du går derfra med et smil rundt munnen, enten det er fra de hyggelige menneskene du har truffet eller en sterke chilisausen du nettopp har smakt.

Årets vinner er Wildfire.

Årets nyskapning

Årets nyskapning er en pris som vi i gladmatjuryen ser frem til å dele ut hvert år. Det er en veldig viktig pris fordi den er med på å drive frem utvikling og å belønne nyskapning på Gladmat. Det er en kategori som blir stadig mer prioritert av utstillerne og det blir hele tiden nye og ukjente ting å smake på for publikum.

De nominerte i denne kategorien er:
Salon du nord
Egersund chokoladefabrikk
Siddis
Coco Kanel

Årets vinner har vært finalist i denne kategorien hvert eneste år siden 2016 og er en av de mest innovative utstillerne på hele Gladmat. Den ene kombinasjon har tilsynelatende vært mer usannsynlig enn den andre, men likevel får de det til å fungere hele tiden til juryens og publikums store fornøyelse.

I år har de lagd is av banan  og karri med en ingefær karamell saus. Den ble servert med en kjeks med koks, kummen, chili og cashewnøtter som smakte himmelsk.

Årets vinner er Egersund chokoladefabrikk.

Årets Gladmatstand

Prisen for årets opplevelse deles ut til utstilleren som har gjort en særlig innsats for å lage en god og hyggelig stand for publikum. Det kan være gjennom smaksprøver, gode historier om produktene eller god serice. Den som har gitt publikum årets opplevelse har gitt dem noe å huske og ikke minst gjort at man har lyst til å komme tilbake for å besøke både dem og Gladmat til neste år.

De nominerte i denne kategorien er: 
Coco Kanel
Wildfire
Stavanger Ysteri
Midsummer
Litlestøl

Årets vinner har lagd en særdeles hyggelig stand som er lett å like og koselig å besøke. De ansatte smiler om kapp med solen og er med på å styrke Gladmat sitt rykte for å være et hyggelig sted å besøke.

Årets vinner er Coco Kanel.

Årets lokalmatprodukt

Årets lokalmatprodukt er en ny kategori av året for gladmatjuryen som det har vært veldig spennende å finne en verdig vinner av. Juryen er imponert av den stadig økende mengden av flotte lokalmatprodusenter i Rogaland og er veldig glad for at så mange av dem har tatt turen til Gladmat i år. Nivået blant de beste var så høyt at det var vanskelig å kåre en vinner, men vi klarte det til slutt.

De nominerte i denne kategorien er: 

Idsøe pølse
Stavanger Ysteri
Midsummer
Litlestøl

Årets vinner er en bedrift som eies og drives av en person som står for stort sett hele produksjonen alene gjennom året. I året som gikk ble de produsert over 20000 glass av disse fantastiske produktene og det ble gjort for hånd.

Produktet bedriften har vunnet årets lokalmatprodukt for er en aldeles nydelig ramsløkspesto, men for å være ærlig kunne hun har vunnet med flere av de andre produktene hennes også.

I tillegg til å lage helt nydelige produkter, er årets vinner også et av de hyggeligste menneskene du kommer til å treffe under hele Gladmat og hun har en entusiasme for lokalmat generelt og sine egne produkter spesielt som smitter over på alle som treffer henne.

At hun også er et forbilde og en foregangsperson for at folk kan starte sin egen bedrift når man går mot slutten av yrkeslivet, og ikke bare i begynnelsen av det, gjør det ekstra gøy for oss i juryen å kåre årets vinner:

Litlestøl