Gladmatstipendet 2023

Disse to lokale aktørene stakk av med 30 000,- kroner hver

Sammen med Inge Steenslands Stiftelse deler Gladmat hvert år ut en pris som skal oppmuntre til økt kompetanse og engasjement i matregionen Rogaland. Årets vinnere: En restaurant som har tatt verden med storm og et gartneri som går foran i bærekraftsarbeidet.

De har ikke hatt en enkel jobb, juryen bestående av Kristin Austigard (Det Norske Måltid), Amanda Bahl (Bergen Matfestival), Anita Løyning (Opplæringskontoret for restaurant- og matfag) og Harald Minge (Næringsforeningen i Stavanger-regionen).

To priser á 30 000 kroner skulle deles ut til mataktører som har vist engasjement, innovasjon og bærekraft – og det sto ikke på mangel på kandidater. Tøffe vurderinger måtte gjøres – men til slutt ble juryen enige. Bravo og Lauvnes Gartneri er fortjente vinnerne av Gladmatstipendet 2023 fra Inge Steenslands Stiftelse.

Bravo, restauranten som åpnet i fjor og allerede har rukket å få anbefaling i Michelin-guiden, får skryt for måten de smelter sammen tradisjonelt og nostalgisk med innovativt og lokalt.

– En aktør som utfordrer det tradisjonelle med innovative smaker. Inspektørene hyller restauranten for sine forfriskende presise og rene smaker, skriver juryen i sin begrunnelse.

Juryen har også latt seg begeistre over hvordan Lauvnes Gartneri investerer i fremtidsrettet teknologi for å redusere energiforbruket og fange karbon. 1000 tonn smakfulle tomater produseres på Finnøy – utrolige ti prosent av de norske tomatene.

– Dette er en innovativ aktør med stort engasjement for bærekraft. Med sitt fokus på fornøyde kunder, trivsel og en stor dose pågangsmot har de mangedoblet produksjonen på få år, skriver juryen.

Vinnerne stikker av med 30.000,- kroner hver som øremerkes videre inspirasjon og kompetanseheving. Gladmat gratulerer og takker Inge Steensland Stiftelse for en viktig pris!

Her er hele jurybegrunnelsene:

BRAVO:

Prisen tildeles en aktør som utfordrer det tradisjonelle med innovative smaker. Med sitt personlige preg på både interiør, meny og service, føler gjestene seg velkomne i en lun og hjemmekoselig atmosfære.

Gjestene opplever et åpent kjøkken med engasjerte unge ansatte, som serverer lokale råvarer i sesong på nostalgiske tallerkener. Restauranten åpnet i 2022 og har allerede rukket å få anbefaling i Michelin-guiden, der inspektørene hyller restauranten for sine forfriskende presise og rene smaker. Bravissimo!

Lauvnes Gartneri:

Prisen tildeles en innovativ aktør, som med stort engasjement for bærekraft investerer i fremtidsrettet teknologi for å øke produksjonen, redusere energiforbruket og fange karbon. Med sitt fokus på fornøyde kunder, trivsel og med en stor dose pågangsmot har vinneren mangedoblet produksjonen på få år.

Gartneriets beliggenhet i sjøkanten på Finnøy i Stavanger kommune, gir optimale lys- og dyrkingsforhold, som resulterer i en produksjon av rundt 1000 tonn smakfulle tomater årlig. Det utgjør imponerende 10 prosent av de norske tomatene.

Gartneriet har i dag 45 ansatte og alle arbeider for det samme målet – å skape best mulige smaksopplevelser for sine kunder.