De har ikke hatt en enkel jobb, juryen bestående av Kristin Austigard (Det Norske Måltid), Amanda Bahl (Bergen Matfestival), Anita Løyning (Opplæringskontoret for restaurant- og matfag) og Harald Minge (Næringsforeningen i Stavanger-regionen).
To priser á 30 000 kroner skulle deles ut til mataktører som har vist engasjement, innovasjon og bærekraft – og det sto ikke på mangel på kandidater. Tøffe vurderinger måtte gjøres – men til slutt ble juryen enige. Bravo og Lauvnes Gartneri er fortjente vinnerne av Gladmatstipendet 2023 fra Inge Steenslands Stiftelse.
Bravo, restauranten som åpnet i fjor og allerede har rukket å få anbefaling i Michelin-guiden, får skryt for måten de smelter sammen tradisjonelt og nostalgisk med innovativt og lokalt.
– En aktør som utfordrer det tradisjonelle med innovative smaker. Inspektørene hyller restauranten for sine forfriskende presise og rene smaker, skriver juryen i sin begrunnelse.