Gladmat er møteplassen for både foodies, familier, festivalglade, produsenter, fagfolk og serveringssteder. Festivalen ble arrangert første gang i 1999, trekker opptil 250.000 besøkende, og er en viktig arena for å fremme interesse for mat og matkultur.
Store deler av Stavanger sentrum gjøres om til et stort festivalområde, med om lag 120 utstillere, konseptområder, bryggerifestival, og ikke minst en hel haug restauranter som inviterer til egne arrangementer med både mat, underholdning og kjendiskokker. Du kan handle produkter med hjem, kjøpe med deg en rett i hånda, eller sitte ned og spise flere retter. Det er gratis å komme inn på festivalområdet.
I tillegg til stands, har vi alltid mange kjekke arrangementer på programmet. Disse inkluderer:
Gladmatløyper: Egne løyper der du blir ledet fra serveringssted til serveringssted sammen med en guide (krever egen billett).
NYHET 2024! Barnas Gladmat: Festivalen er for publikum i alle aldre, også de yngste. Nytt av året er et inspirerende opplevelsessenter på Torget, der barn og ungdom kan lære om råvarers opprinnelse og innhold. Lukt, smak og kombiner råvarene til smakfulle retter!
Kokepunktet: Et stort telt vi fyller med underholdning, inspirasjon og ny kunnskap – levert av stjernekokker som Sven Erik Renaa, Roger Joya, Jens Peter Kolbeck, Nicolai Lundsgaard, Runa Kvendseth, Eline Sofie Sunde og mange flere.