Norgesferie 2024

Velkommen til Stavanger, sommerferie og matfestival!

Kickstart ferien på Gladmatfestivalen – og forsyn deg av store opplevelser med både Preikestolen, Lysefjorden, jærstrendene, Vitengarden og mye mer i nærheten. Tar du turen til Stavanger i juni, får du noe for enhver smak!

26. til 29. juni 2024 arrangeres Gladmatfestivalen for 26. gang. Festivalen er et møtepunkt for alle som er glade i god mat og folkefest. Dette er også en god anledning til å besøke Stavanger-regionen, med alt den har å by på.

Her er det mye å glede seg til for både store og små besøkende. Kan vi friste med mer informasjon, bilder og våre beste ferietips? Da er det bare å lese videre.

 

Sommerferie i Norge? Velkommen på festival i Stavanger!

Gladmat er møteplassen for både foodies, familier, festivalglade, produsenter, fagfolk og serveringssteder. Festivalen ble arrangert første gang i 1999, trekker opptil 250.000 besøkende, og er en viktig arena for å fremme interesse for mat og matkultur.

Store deler av Stavanger sentrum gjøres om til et stort festivalområde, med om lag 120 utstillere, konseptområder, bryggerifestival, og ikke minst en hel haug restauranter som inviterer til egne arrangementer med både mat, underholdning og kjendiskokker. Du kan handle produkter med hjem, kjøpe med deg en rett i hånda, eller sitte ned og spise flere retter. Det er gratis å komme inn på festivalområdet.

I tillegg til stands, har vi alltid mange kjekke arrangementer på programmet. Disse inkluderer:

Gladmatløyper: Egne løyper der du blir ledet fra serveringssted til serveringssted sammen med en guide (krever egen billett).

NYHET 2024! Barnas Gladmat: Festivalen er for publikum i alle aldre, også de yngste. Nytt av året er et inspirerende opplevelsessenter på Torget, der barn og ungdom kan lære om råvarers opprinnelse og innhold. Lukt, smak og kombiner råvarene til smakfulle retter!

Kokepunktet: Et stort telt vi fyller med underholdning, inspirasjon og ny kunnskap – levert av stjernekokker som Sven Erik Renaa, Roger Joya, Jens Peter Kolbeck, Nicolai Lundsgaard, Runa Kvendseth, Eline Sofie Sunde og mange flere.

Sulten på mer? Forsyn deg av opplevelser i hele regionen!

Med Stavanger som utgangspunkt, er en mengde natur- og kulturopplevelser innen rekkevidde. Listen er lang, men under har vi samlet noen av høydepunktene.

NB! Flere tips til barnefamilier finner du litt lenger nede i artikkelen.

Milelange strender: På Jæren ligger sandstrendene som perler på en snor nedover kysten. Perfekt for å gå tur, bade, prøve surfelykken eller kite.

Lysefjorden: Pakk tursekken og gå til Preikestolen, Kjeragbolten eller Flørlitrappene, med uforglemmelige minner og utsikt som betaling. Fjorden kan også oppleves fra cruise, i kajakk eller på ferje.

Flor & Fjære: Den blomstrende, unike parken på øya Sør-Hidle i Ryfylke, nås med båt fra Stavanger sentrum. Billetten inkluderer båttur, omvisning og middag på landets eneste «palmeøy».

NM i friidrett: 27. – 29. juni konkurrerer landets beste nasjonale utøvere om å bli landets beste, på Sandnes stadion. Blir det nye banerekorder – og hvem får årets kongepokal?

Vil du bo sentralt i Stavanger, anbefaler vi:

Clarion Collection Hotel Skagen Brygge

Clarion Hotel Stavanger

Hotel Victoria

For mer informasjon om aktiviteter, sjekk gjerne ut:

Region Stavanger

Stavanger Turistforening

NM i Friidrett 2024

Nasjonale turistveger 

Familieaktiviteter og magiske øyeblikk

Spis, lek og lær på Norges kjekkeste matfestival hver dag på Torget under festivalen, og fyll på med opplevelser som gir sug i magen.

Barnas Gladmat er et eget opplevelsessenter for barn og ungdom, som holder åpent hver dag under festivalen 26. – 29. juni. Her inspirerer vi til å lukte, smake og kombinere råvarene til smakfulle retter. Utforsk hvor maten vår kommer fra – kanskje virker det spennende å velge matproduksjon som levebrød i fremtiden? Barnas Gladmat skal vise god og næringsrik utnyttelse av råvarer, minimere matsvinn, og jobbe for et bredt mangfold av råvarer fra hav og land.

Kongeparken: Den største fornøyelsesparken på Vestlandet ligger kun 20 minutters kjøring fra Stavanger. Her finner du både Sjokoladefabrikken, Barnas Brannstasjon, Gråtassland, Stupet og mye mer.

Surfekurs: Instruktørene på Boretunet tilpasser surfekurs etter nivå, også for familier. Opplev et av de beste surfestedene på Jæren, få opplæring av proffe instruktører og – viktigst av alt – kos dere i bølgene!

Vitenfabrikken: Vitensenteret i Sandnes består av flere etasjer der alle får bruke nysgjerrigheten sin. I sommerferien har de også et stort aktivitetsprogram med show, stjernevisninger og mye mer.

Ut på tur, lære mer, utforske eller koble av? Få full oversikt over familieaktiviteter hos Barnas Rogaland.