– Det er utrolig kjekt å si at nivået på årets Gladmat-retter er skyhøyt. Teknikker, uttrykk og smaker har virkelig imponert, noe som har gjort det vanskelig å lande på en vinner, skriver juryen i sin begrunnelse.
– I avgjørelsen har det vært flere ting vi har sett etter. Vi har jaktet etter retter som er godt sammensatt – både av smak, det visuelle og teksturer. Vi er også opptatte av at lokale råvarer utnyttes på best mulig vis. Smaken trumfer selvfølgelig det meste, og retten må huskes som en spesiell opplevelse.
Med sin smørstekte Sterling kveite, med nesle fra Brimse, erter, pepperrot og fritert surdeig, imponerte Spiseriet juryen nok til seier.
– Spiseriet har imponert en hel festival med en lekker, innbydende og gjennomtenkt rett. De har demonstrert et imponerende antall teknikker for å lage en deilig rett som varmer våre mathjerter. Perfekt balanse, ingredienser med distinkte smaker som spiller sammen til en flott helhet og deilig kontraster.
De andre nominerte i denne kategorien var: Fisketorget, Dejavu, Fish&Cow og Matlauget v Nyyyt.