Disse får Gladmatstipendet 2022

30.000 kroner til K2 og Håland Kjøtt

Inge Steenslands Stiftelse hedrer to lokale aktører med Gladmatstipendet 2022.

Under Gladmats siste dag ble Gladmatstipendet 2022 delt ut til to aktører Inge Steensland Stiftelse mener har skilt seg ut positivt.

Vinnerne ble offentliggjort under premieutdelingen i Kokepunktet lørdag ettermiddag. Der ble det klart at Restaurant K2 og Håland Kjøtt begge blir 30.000 kroner rikere.

Her er juryens begrunnelser:

Håland Kjøtt

– En solid mataktør med lidenskap for tradisjoner, godt håndverk og et brennende engasjement for norsk matproduksjon. Med stor fagkunnskap, og blant annet bruk av hele dyret «fra hode til hale», har vinneren bærekraft i fokus. Håland Kjøtt driver i dag Slaktarbutikken, Edeståvå og Pølsebuå te Håland. Her kombineres tradisjoner med nytenking, og alt produseres fra eget pølsemakeri og kjøkken. Håland Kjøtt kjennetegnes for sin kjærlighet til yrket, rekruttering til bransjen, og sin utmerkede sans for kvalitet.

Restaurant K2

Denne restauranten har et kompromissløst fokus på en helhetlig, bærekraftig måltidsopplevelse. Restauranten har et tett samarbeid med lokale produsenter, og en klar filosofi for hvordan de jobber for å etterlate et fotavtrykk som er så lite som mulig. Ved å bruke lokale råvarer når de er i sesong, og arbeid med å redusere matsvinn, serverer Restaurant K2 kvalitetsmat som er bra for både gjestene og planeten. De har en helhetlig, rød tråd gjennom hele serveringen – fra dyrking til drikke. K2 går virkelig foran som en ledestjerne i bransjen.

Gladmat gratulerer to velfortjente vinnere med priser de virkelig kan være stolte av, og takker Inge Steenslands Stiftelse for bidraget!