Gladmatløyper i regionen

Bli med til Ryfylke under Gladmat

I år byr vi på spiselige turer med buss og båt under festivalen. Opplev naturen, produsentene, kokkene og ikke minst maten Ryfylke har å by på!

Gladmatbussen

Gladmatbussen tar deg med til vakre Ryfylke hvor vi skal besøke noen av de stedene som byr på ekte smaksglede og stolte tradisjoner.

Vårt første stopp blir på Mosterøy hvor vi får en sjelden anledning til å besøke KlostergardenVertskapet er 11 generasjon på gården, med ektefølt engasjement for jordbruk og dyreholdFamilien på Klostergarden tar oss med på en vandring i dette vakre og unike kulturlandskapet og vi får også anledning til et besøk på gardens eget gardsutsalget, stedet for å handle med seg gaver for den som ønsker seg noe annerledes.

På idylliske Finnøy finner vi gartneriet som har dyrket tomater siden 1935. De produserer tomater av utsøkt kvalitet og har hatt besøk av både kongelige og matkjendiser som alle lar seg imponere. Her får vi både omvisning og anledning til å smake på spesialiteter, nesten like gode som snop.

Vi avslutter med en mat-kulturell opplevelse hos Ryfylkekokken på Landahuset.  Her nyter vi deilig lunsj med innslag av både Klosterlam og tomater fra Finnøy.

En dag med rike opplevelser for alle sanser – la oss smake på alt det vakre øyriket vårt kan by på.

Gladmatbussen går hver dag 30. juni til 3. juli kl. 12.00 til 17.00, og koster 1990 kr. per person. Prisen inkluderer transport med buss – guide under hele turen – omvisning på Klostergården – omvisning og smaksprøver på Lauvsnes Gartneri – lunsj hos Ryfylkekokken – snackspose.

Gladmatbussen arrangeres i samarbeid med Stavanger kommune og deres prosjekt Kvikktest øyriket.

Gladmatbåten

Velkommen til en båttur spekket med nydelig natur og fantastiske lokale råvarer.

Det blir stopp hos en av Ryfylke sine prisvinnende fruktgarder, ved den gnistrende Fisterfjorden blir det dyrket et stort utvalg av ulike eplesorter, og vi skal få plukke og smake sammen med gardens eier.

På gardsutsalget møter vi flere produsenter som vil fortelle om sine produkt og presentere fristende smaksprøver.

Dagens andre stopp blir på idylliske Viga Havn hvor det er dekket til gjestebud.  På menyen står det spesialiteter fra Ryfylkes dype fjorder, disse fjordene som med sitt kalde og krystallklare vann gir oss råvarer av høyeste kvalitet. Vår private kokk tilbereder og serverer et gourmetmåltid som avsluttes med dessert. Den lokale sider-produsenten dukker også opp her.

Retur til Stavanger, glade og mette.

Gladmatbåten går hver dag 30. juni til 3. juli kl. 14.00 til 19.00 og koster 2590 kr. per person. Prisen inkluderer transport med privat hurtigbåt – guide under hele turen – omvisning på fruktgård – smaksprøver fra produsenter – bespisning Viga Havn – snackspose.