Matregion Rogaland

Bli med til gardsutsalget i havgapet

Klostergarden byr på lokale matskatter, julegaver, middelalderhistorie, nydelig utsikt og turmuligheter – en liten halvtimes kjøretur fra Stavanger sentrum.

Publisert: 22. oktober 2020

På den yderste nøgne ø, sånn cirka, i nye Stavanger, ligger Klostergarden på historisk grunn. På markene rundt Utstein kloster, landets eneste bevarte middelalderkloster, beiter sauer, kyr og gris, og inne i varmen i det restaurerte sjøhuset passer gardsfrua Inger Lise Rettedal på at alle gjestene får på seg håndsprit.

I 2017 åpnet hun og ektemann Anders Schanche Rettedal, 11. generasjons bonde på garden, utsalget sitt i sjøhuset. Her selger de produkter og biprodukter fra egen gard, i tillegg til annen lokalmat og -drikke, pizzastål, bøker om Ryfylke, skinnfeller, designputer, puslespill, brettspill, kunst, duftlys, servietter og mye mer.

– Fram mot jul holder vi åpent hver lørdag og søndag, og allerede til helgen får vi inn fenalår og pinnekjøtt, sier Inger Lise.

– Vi er veldig opptatt av å formidle at kjøtt er sesongmat på lik linje med frukt og grønnsaker. Du får ikke god, norsk kvalitet av alle dyr, frukt og grønnsaker hele året. For å ta et eksempel, her på kysten av Rogaland har vi grønt gress fra mars, tidligere enn de fleste steder i Norge. Dette betyr at sauene våre kommer ut på beite tidligere, og vi har godt, ferskt lammekjøtt klart ganske tidlig på høsten. Dette er i sesong fra juli/august til månedsskiftet september/oktoberr. Kjøttet selger vi i butikk, via REKO-ringen, Bondens marked og ikke minst i vårt eget gardsutsalg. Nå står fenalår og pinnekjøtt klart for salg i dagligvarebutikkene og hos produsentene.

I tillegg til egne kjøttprodukter og grønnsaker fra garden, har hun fylt opp butikken med andre produsenter sine spiselige skatter. Midsummer-saltet fra Storhaug er på plass, det er også bedaost fra Ystepikene på Varhaug. Utsalget selger marmelader fra Litlestøl, honning fra Ryfylke, te fra Helmer, eplemost fra Grønvik gard, og veldig mye mer.

– Jeg er stolt av alle produktene våre! Alt vi har i butikken er valgt med omhu, og det er så viktig for oss å ikke bare vise frem våre egne varer. Vi er iniviativtaker til regionalt matmanifest for Rogaland, og er opptatt av å promotere kvalitetsvarer som lages i denne fantastiske matregionen.

Klostergarden gardsutsalg

Adresse:
Mosterøyveien 802, 4156 Mosterøy

Åpningstider:
Varierer med årstidene, sjekk Facebooksiden deres for nøyaktige tider.

Nettside

Facebook