Sirkulær festival

Slik blir du en miljøvennlig festivalgjest

Gladmat har satt seg et hårete mål: Vi skal bli Norges mest sirkulære matfestival! Da trenger vi hjelp fra deg og alle andre som besøker festivalen. Blir du med?

1. Bruk miljøstasjonene

I fjor hadde vi så gode resultat på sorteringsgrad av avfall i godt samarbeid med utstillere og publikum. Vi kan ikke ha lavere ambisjoner i år, og går for et mål om 50 % sorteringsgrad. For å få til det, trenger vi din hjelp! Sorter avfallet ditt i en av de 14 miljøstasjonene som er plassert rundt forbi på festivalområdet. De er synlig merket, men skulle du være i tvil – spør en av de frivillige (de er kledd i grønne Gladmat t-skjorter) om hjelp!

Festivalavfallet blir fraktet til IVAR sitt sorteringsanlegg, så vi vet at kretsløpet blir godt ivaretatt.

Hjelp oss å hjelpe
Ser du noen som har glemt tallerkenen sin eller annet søppel på fortauskanten eller ved nabobordet? Hjelp oss gjerne og sortere i nærmeste miljøstasjon. Takk!

2. Ta med deg nett eller ryggsekk hjemmefra

Festivalen er full av godsaker å kjøpe med seg hjem. Handlenett eller ryggsekk er et grønnere valg enn en plastpose. 

3. Spis opp maten

Spiser du opp maten, hjelper du oss å gjøre klimaavtrykket vårt lavest mulig. Den nest beste løsningen er å kildesortere restene som matavfall på en av miljøstasjonene. Da får avfallet nemlig nytt liv – som matjord!

4. Reis kollektivt eller bruk beina om du kan

Reiser du med buss eller tog, eller enda bedre – sykler eller går til festivalen, har du tatt et godt, grønt valg allerede før du har spist din første bit. I tillegg er det utrolig mange folk som besøker oss disse fire dagene, så det kan være vanskelig å finne parkeringsplass til bilen. Stavanger sentrum sørger for bemannet sykkelparkering i skolegården på Kongsgård. Les mer om hvordan du kommer deg til Gladmat her

Si hei! Blir du med?

Å ha som mål å være Norges mest sirkulære matfestival, handler ikke bare om hva vi spiser eller gjør med søppelet vårt – det handler også om hvordan vi løser ting sammen. Bli med og gjøre Gladmat til en enda hyggelig festival for enda flere folk: Spør naboen om hun vil bli med, si hei til noen du kjenner – da utgjør du en forskjell, garantert! 

Har du tips til hvordan vi kan drive Gladmat mer miljøvennlig, blir vi glade for innspill til post@gladmat.no.

Nysgjerrig på hvordan vi jobber for å bli Norges mest sirkulære matfestival? Les vår bærekraftsrapport for 2023

Arbeidet med å bli en mer miljøvennlig matfestival, støttes av Stavanger kommune, TD Veen og Sparebanken Vest.