Gladmatfestivalen 2025

Velkommen til matfest i Stavanger

25. til 28. juni 2025, inviterer vi til Gladmatfestival for 27. gang! I løpet av disse fire dagene forvandles Stavanger sentrum til det vi selv synes at er verdens kjekkeste matfestival.

Under Gladmat fylles festivalarenaen langs Vågen fylles opp med utstillere som tilbyr nydelig lokalmat og digg street-food. Det er både store og små utstillere. Hos noen kan du sitte og hos noen får du maten i hånda eller i posen.

I tillegg til utstillerne, er programmet til Gladmatfestivalen variert og innholdsrikt. Det er et eget område for bryggeri og sideri, det skjer masse spennende i Pedersgata, Gladmatnatt i Fargegata er et høydepunkt, i Kokepunktet er det aktiviteter gjennom hele dagen og i Barnas Gladmat kan barn og familier bruke hele dagen hvis de ønsker de. I tillegg er en hel haug restauranter som inviterer til egne arrangement med både mat, underholdning og kjendiskokker.

Det er gratis å komme inn på festivalområdet. En del av arrangementene krever billett kjøpt på forhånd.

Velkommen til matfestival i Stavanger!

Eple & Humle

I enden av Skagenkaien, vis a vis Hotel Victoria, finner du Eple & Humle. Der samles rundt 20 bryggeri og sideri for å tilby gode smaker. I området får du også kjøpt mat. I Eple & Humle er det koselig å sitte, det er godt med bord og benker, du får møte bryggerne og produsentene som kan fortelle alt du lurer på om de gode produktene.

Velkommen til god stemning og nye smaker.

Gladmat i Pedersgata

I Pedersgata vil du kunne få en annerledes Gladmat-opplevelse. De gode restaurantene i byens lengste, fantastiske matgate, serverer Gladmatretter du bør få med deg. Hvem restaurantene er, og hvor de holder til presenteres i kartet som kommer til festivalen. I fjor fikk restaurantene svært gode tilbakemeldinger på rettene, og det var lang kø utenfor flere av stedene.

Pedersgata har en unik historie, og i forbindelse med Stavangers 900 årsjubileum, Stavanger 2025, skal Gladmat invitere publikum til å ta i bruk Pedersgata gjennom matopplevelser og historiefortelling. Vi gjør det blant annet med å arrangere Gladmatløyper.

I 2025 har vi som mål å lage verdens beste langbord i Pedersgata. Du kan lese mer om Gladmat i Pedersgata her.

Gladmatnatt i Fargegata

Fargegata har vært en del av Gladmatfestivalen i mange år.

Fargegata lager verdens beste stemning i verdens koseligste gate. Noen av restaurantene har Gladmatrett.

Kokepunktet

Det store teltet Kokepunktet ligger plassert ved inngangen til festivalen fra nord. Altså på parkeringsplassen bak Skur 6, mot Konserthuset. I teltet blir det et spennende og variert program gjennom hele dagen.

Vi arrangerer Kjøkkenfesten, som du kjøper billett til i forkant. Alt det andre som skjer, er gratis og krever ingen påmelding. Det er god plass å sitte, og det er en bar du kan kjøpe drikke fra. Det er mulig å ta med seg mat fra utstillerne i festivalen, i tillegg til at Havbruksteltet, plassert rett ved siden av Kokepunktet, serverer nydelig Gladmatrett.

I Kokepunktet blir det også kokkekonkurranse for lærlinger.

Barnas Gladmat

Velkommen til nyheten Barnas Gladmat! Området ligger på øvre del av Torget, midt i hjertet i festivalen. Der vil det være matkurs og mange andre aktiviteter, med både kjøtt, fisk og grønnsaker som tema. Tilbudet passer for barn og unge og det er åpent hver dag fra 11-17.

Barnas Gladmat skal lære oss om råvarenes opprinnelse, gi smaksopplevelser og kunnskap. Gjennom forskjellige aktiviteter som Glade småkokker, matverksted, dyrking av egen kjøkkenhage og «Fiskeknappen» regner vi med at barna vil ha det gøy, lære mye og smake gode ting.

De flinke kursholderne og formidlerne vil ta godt vare på barna, så du som forelder skal være sikker på at alt foregår på en trygg og god måte. På noen av kursene har ikke engang foreldre adgang, så da må barna forlates mens du selv går rundt i festivalarenaen og smaker god mat.

Gladmat på restaurant (og bar)

Du kan velge mellom utrolig mange fine arrangement på årets Gladmatfestival. Nydelige menyer, kjekke konsept, fantastisk vertskap, nye bekjentskap, dansing, underholdning og læring – det er bare å glede seg!

I løpet av vårparten i 2025, vil vi informere om alt som skjer under sommerens festival. Vi er sikre på at du finner mye du har lyst til å være med på.

Hjertelig velkommen til årets Gladmat!