A. Idsøe grill & berkel
I nesten 200 år har folk handlet kjøttvarer hos A. Idsøe. Alle besøkende har fått gode tips om hvordan råvarene skal tilberedes. Nå får publikum anledning til å smake på denne kunnskapen, i restauranten som ligger vegg-i-vegg med butikken: A. Idsøe grill & berkel. Restauranten er skapt med tanke på både festlig nytelse og hverdagsmatglede. Det gir en restaurantopplevelse tuftet på solide håndverkstradisjoner, kjærlighet til råvarene og til den gode, uformelle stemningen.
Bellies
Bellies holder til i enden av Pedersgata og lager lekre plantebaserte retter. Menyen er styrt av årstidene og lokale råvarer står i sentrum. Mange av produktene er fermentert og preservert på eget kjøkken. Restauranten har en herlig atmosfære og alle rettene serveres med et smil. Bellies ligger som en anbefaling i Michelin.
Brasserie Pigalle
Brasserie Pigalle åpnet dørene 17. november 2023. Restauranten som byr på gode råvarer fra grillen og et stort allsidig vinkart, holder til på ærverdige Hotel Victoria midt i Stavanger Sentrum. Med sine 107 sitteplasser inkludert eget chambre séparée, er det duket for en god matopplevelse i lokaler fra 1900.
Cin Cin
Cin Cin er en koselig og fin restaurant i hjertet av Stavanger. Kjøkkenet serverer italienske og franske retter, med et hint av Asia. De har egen coctailbar og chambre séparée.
Déjà Vu
Restauranten serverer dagsferske, kortreiste delikatesser rett fra sjøen, og kjøtt levert av den lokale kjøtthandleren. Restauranten har vært åpen siden 2002, inspirert av kjøkken og tradisjoner fra flere land og kulturer og verden, laget med unike kombinasjoner på ekte Déjà Vu-vis.
Fisketorget
I Vågen har det blitt solgt fersk sjømat i over 150 år. Historien handler om mer enn bare sjømattradisjon – men også om stolthet, hardt arbeid og lidenskap. Det er nettopp denne historien som lever videre på Fisketorget. Vegg i vegg med det eksklusive fiskeutsalget, serverer den koselige restauranten nydelige sjømatretter, i en behagelig atmosfære.
Lai by Noodle Noodle
Den asiatiske restauranten ligger i enden av Fargegata, og kombinerer spennende og nydelige retter fra sørøst Asia med lokale råvarer.
Ostehuset
Ostehuset er en institusjon i Stavanger. Den første filialen åpnet i 1999 og ble en suksess med det første. Det er et velkjent og godt besøkt lunsjsted. I tillegg har det dyktige kjøkkenet laget spennende og smakfulle middagsarrangement i en årrekke, blant annet under Gladmat. Ostehuset har som visjon å dele og forandre verden gjennom matopplevelser som snakker til mage, hode og hjerte. Ostehuset er opptatt av lokale produkter, og har daglig leveranse fra nabolagets skatter.
Restaurant K2
Restaurant K2 mottok en stjerne i Guide Michelin i 2023, i tillegg til at de fikk den grønne bærekraftskløveren. Hos K2 serveres den maten og drikken eierne selv liker aller best, i en god og tiltalende atmosfære. Restauranten har som ambisjon å jobbe så økologisk, lokalt og bærekraftig som mulig. Med fokus på bærekraft i alle ledd, settes det høye krav til laget når det kommer til mat, drikke og service.
Sabi Omakase
Sabi Omakase i Pedersgata ble åpnet av Roger Joya. I 2017 var fikk han stjerne i Michelin-guiden, som den første sushi-restauranten i landet. Et besøk hos Roger og hans lag på Sabi Omakase, er en unik opplevelse. Du får førstehånds kunnskap om den fantastiske japanske matkulturen, på nordisk vis og med lokale råvarer.
Seid / ilo Café & Restaurant
Seid er restauranten på toppen av samme bygg. Nydelig utsikt over Stavanger, høyt under taket og med grillen som midtpunkt i restauranten. Topp kvalitet råvarer basert på sesong på tallerken og i glass, og med en folkelig og avslappet atmosfære.
ilo Café & Restaurant serverer spennende mat, midt i hjertet av Stavanger. Restauranten ligger på gateplan i det nye høyhuset, og er et perfekt for lunsj, brunsj, middag eller selskap. Hos dem kan du nyte en hyggelig og smakfull middagsopplevelse, tilberedt med kortreiste råvarer og inspirert av smaker fra hele verden.
Sirkus Renaa
Sirkus Renaa Lagårdsveien er et mathus med bakeri, pizzeria, konditori, gelateria og sjokoladeproduksjon med fokus på ekte håndverk og lokale råvarer. Alt er drevet av mennesker som har en helt spesiell lidenskap til faget og som alltid leverer fra seg fremragende håndverk. Torill & Sven Erik Renaa er paret bak Sirkus Renaa og den fantastiske kvaliteten de alltid leverer, får du også på Sirkus Renaa.
Spiseriet
Spiseriet er en restaurant idyllisk plassert i Stavanger Konserthus med utsikt utover fjorden. Den sesongbaserte menyen setter søkelys på lokale råvarer i smårettsformat. Som gjest kan du enten la kokkene guide deg igjennom en helaftens meny, eller du kan selv velge ut dine favoritter. Den gode drikkemenyen gjør at alt ligger til rette for de gode opplevelsene og minnene.
Food & Fun arrangeres av Gladmat i samarbeid med restaurantene, og prosjektet er støttet av Stavanger kommune, Sparebanken Vest og Inge Steenslands Stiftelse. Food & Fun er et søster-arrangement av Food & Fun på Island, og grunnleggerne av arrangementet er generøse og lar oss få bruke samme navn.