Gladmatfestivalen 2025

Informasjon til utstillere

Bli med og skap tidenes folkefest sammen med oss! Gladmat er Norges største matfestival, og et utstillingsvindu for hele måltidsbransjen.

For å søke om standplass, se her.

I slutten av juni 2025 skal vi igjen fylle Stavanger sentrum med utstillere, publikum og masse god mat!

Gladmat er en møteplass hvor bærekraftig og ansvarlig vekst i matproduksjon og forbruk står i sentrum. Vi jobber med alle ledd for å vise veien fra fjord og jord til bord – bærekraftig vekst fra produsent til forbruker. Sammen med utstillerne øker vi bevisstheten om hvor maten kommer fra.

Når og hvor

Gladmatfestivalen arrangeres i Stavanger 25. til 28. juni 2025.

Åpningstider: onsdag til lørdag fra kl. 12.00 til kl. 21.00 (noen stenger kl. 18 og noen har utvidet åpningstid til kl. 24).

Disse publikummerne møter du på Gladmatfestivalen

Gladmat er Norges største matfaglige publikumsfestival, den er et av landets største kulturarrangement og en av Stavangerregionens sterkeste merkevarer.

Rundt 250 000 besøker Gladmat hvert år, og her finner du både foodies, barnefamilier, festivalglade, produsenter, fagfolk og  serveringssteder. Lokalbefolkningen støtter bredt opp om festivalen, og hvert år får vi tilreisende gjester fra både nabokommuner, resten av Norge, samt fra flere land i Europa.

Konkurrer om gjeve priser

Ingen festival uten å gjøre ekstra stas på dem som utmerker seg ekstra mye! Vi i Gladmat har egne priser å dele ut – i tillegg har vi samarbeidspartnere som deler ut priser, og journalister som deler ut terningkast.

Gladmatjuryen bruker festivaldagene på å besøke alle standene, og på festivalens siste dag premierer de stands innenfor årets priskategorier. Vi har også en egen barnejury, som kårer den mest barnevennlige standen.

I tillegg deles Inge Steenslands stiftelse sitt Gladmatstipend ut.

Er du heldig får du besøk av matanmelderne fra Aftenbladet, som vanligvis spiser seg gjennom store deler av festivalen. Terningkastene her brukes aktivt av festivalgjester som gastronomisk navigasjon gjennom festivalområdet.

Sirkulær festival

Vi har satt oss et hårete mål om å bli Norges mest sirkulære matfestival. For å få til det har vi jobbet mye med strategi, og vi har sett på hele prosessen fra opprigg til nedrigg av festivalen, for å finne ut hvor vi kan gjøre bedre valg. På fjorårets festival satte vi denne ut i handling, og i år trenger vi utstillerne på laget for å videreføre dette arbeidet. Vi ber om at du merker deg dette:

Først og fremst: alle som bruker engangsartikler, plikter å gjøre dette i henhold til lov om bruk av plast i engangsprodukter. Les mer om dette her.

Vi gjør tiltak i alle områdene for å bedre sorteringsgraden på avfall. Derfor introduserer vi miljøstasjoner spredt rundt i området, som skal ivareta forskjellig sorter avfall. Det vil være godt merket, og vi trenger at dere benytter dere av tilbudet, og informerer publikum om å gjøre det samme.

Ta med dere utstyr dere bruker i teltet hjem igjen, ikke la avfall ligge igjen. Vi har som mål å kunne gjenbruke alle ting, slik at vi bidrar til å redusere avfall.

Vi anbefaler å handle lokalt så langt du kan. Kan du stille strengere krav til de som leverer råvarene dine? Få dem til å tenke på klima og miljø når de gjør sine valg?

Og ikke minst: bruk hverandre! Rundt deg har du masse flinke, hyggelige folk du kan spørre om hjelp eller tips. Del på det du har, tips hverandre om gode, grønne løsninger.

Du kan lese mer om vårt arbeid med å bli mer sirkulære her.

Møt bransjekolleger

Gladmatfestivalen samler fagfolk innen matproduksjon, matforedling og matformidling, og rundt 150 utstillere som representerer både produsenter, foredlere og restaurantnæringen melder sin ankomst. Med andre ord er det en utmerket arena for samarbeid og nettverksbygging!

Om en har tid er det gøy å møte kolleger på festival, og det er flere møtepunkter. For eksempel opplever du kokker på demo og konkurranser i konseptområdet Kokepunktet, og mange av restaurantene har egne arrangementer med kjente kokker og underholdning. Hvert år ser vi at utstillere finner hverandre og samarbeider, både under festivalen og etterpå, det synes vi er veldig stas.

 

Gladmatretten

Vi ønsker å legge til rette for at festivalgjestene våre skal få smake på masse forskjellig under festivalen, derfor er det et krav at utstillerne tilbyr en Gladmatrett til enten kr. 50,- eller kr. 75,-, alt etter størrelse og kvalitet på råvarer. Denne retten skal representerer standen din, og her er det mange som legger inn mye innsats for å utvikle noe spennende.

Det er vanligvis Gladmatretten både juryen og avisenes anmeldere tester når de smaker seg gjennom festivalen.

Første gang på Gladmat?

Har du ikke vært på Gladmatfestivalen tidligere? Den må bare oppleves, synes vi! Dette venter deg – i helt korte trekk:

Store deler av Stavanger sentrum gjøres om til et stort festivalområder, med om lag 150 stands, konseptområder, bryggerifestival, og ikke minst en hel haug restauranter som inviterer til egne arrangementer med både mat, underholdning og kjendiskokker. Hos utstillerne våre kan publikum handle med seg gode produkter hjem, de kan kjøpe med seg en rett i hånda, eller sitte ned og spise flere retter.

Spesielt på kveldstid og i helgen er byen stappfull av mennesker, og festivalstemningen er til å ta og føle på. Utstedene byr ofte på livemusikk, det er DJer på uteserveringene, og i Fargegata har de lange tradisjoner med å gjøre gaten om til et stort dansegulv med discokule og ekstra god stemning.

Søk om stand nå:

Søknadsportal for Gladmatfestivalen

Tekniske leveranser:

Skjemaer og kontaktinformasjon

Gladmat flagg

For utstillere:

Kontraktsbetingelser

For utstillere:

Ofte stilte spørsmål