Bli med på Stavanger sin restaurantfestival

Stavanger har topprestaurantene, Rogaland har toppråvarene, og nå er toppkokker fra hele verden på vei til byen for å sette sitt eget preg på matopplevelsen. Resultatet opplever du på Food & Fun, som arrangeres for andre gang fra 19. – 21. februar 2025.

Stavanger er kjent for å være en internasjonal by. Byen er også kjent for å være en matby av svært god kvalitet. Food & Fun kobler sammen noen av verdens beste kokker med byens mest spennende restauranter. Kokkene jobber side om side med våre lokale stjernekokker for å lage unike festivalmenyer basert på kortreiste råvarer.

Alle restaurantene som er med er kjent for å være opptatt av lokale produkter, og som publikummer kan du glede deg til å oppleve de beste råvarene, med en internasjonal vri. Bli med når internasjonale kokker gjester byen!

Det er 13 restauranter og 13 gjestekokker, så her kan du oppleve fantastiske smaker med en internasjonal touch, samtidig som du støtter lokal bærekraft.

Informasjon om restaurantene finner du på denne siden. Informasjon om gjestekokkene finner du her (vi slipper navn fortløpende), mens muligheten for bordbestilling åpner 7. januar 2025.

Restaurantene som deltar

Disse restaurantene kan du velge mellom:

A. Idsøe grill & berkel

Bellies

Brasserie Pigalle

Cin Cin

Déjà Vu

Fisketorget

ilo Café & Restaurant

Noodle Noodle

Ostehuset

Restaurant K2

Sirkus Renaa

Spiseriet

Sabi Omakase

Gjestekokkene er valgt ut av restaurantene selv. Her kommer det gode navn, med en en profil som passer restaurantene.

Om restaurantene

A. Idsøe grill & berkel

I nesten 200 år har folk handlet kjøttvarer hos A. Idsøe. Alle besøkende har fått gode tips om hvordan råvarene skal tilberedes. Nå får publikum anledning til å smake på denne kunnskapen, i restauranten som ligger vegg-i-vegg med butikken: A. Idsøe grill & berkel. Restauranten er skapt med tanke på både festlig nytelse og hverdagsmatglede. Det gir en restaurantopplevelse tuftet på solide håndverkstradisjoner, kjærlighet til råvarene og til den gode, uformelle stemningen.

Bellies

Bellies holder til i enden av Pedersgata og lager lekre plantebaserte retter. Menyen er styrt av årstidene og lokale råvarer står i sentrum. Mange av produktene er fermentert og preservert på eget kjøkken. Restauranten har en herlig atmosfære og alle rettene serveres med et smil. Bellies ligger som en anbefaling i Michelin.

Brasserie Pigalle

Brasserie Pigalle åpnet dørene 17. november 2023. Restauranten som byr på gode råvarer fra grillen og et stort allsidig vinkart, holder til på ærverdige Hotel Victoria midt i Stavanger Sentrum. Med sine 107 sitteplasser inkludert eget chambre séparée, er det duket for en god matopplevelse i lokaler fra 1900.

Cin Cin

Cin Cin er en koselig og fin restaurant i hjertet av Stavanger. Kjøkkenet serverer italienske og franske retter, med et hint av Asia. De har egen coctailbar og chambre séparée.

Déjà Vu

Restauranten serverer dagsferske, kortreiste delikatesser rett fra sjøen, og kjøtt levert av den lokale kjøtthandleren. Restauranten har vært åpen siden 2002, inspirert av kjøkken og tradisjoner fra flere land og kulturer og verden, laget med unike kombinasjoner på ekte Déjà Vu-vis.

Fisketorget

I Vågen har det blitt solgt fersk sjømat i over 150 år. Historien handler om mer enn bare sjømattradisjon – men også om stolthet, hardt arbeid og lidenskap. Det er nettopp denne historien som lever videre på Fisketorget. Vegg i vegg med det eksklusive fiskeutsalget, serverer den koselige restauranten nydelige sjømatretter, i en behagelig atmosfære.

ilo Café & Restaurant / Seid

ilo Café & Restaurant serverer spennende mat, midt i hjertet av Stavanger. Restauranten ligger på gateplan i det nye høyhuset, og er et perfekt for lunsj, brunsj, middag eller selskap. Hos dem kan du nyte en hyggelig og smakfull middagsopplevelse, tilberedt med kortreiste råvarer og inspirert av smaker fra hele verden.

Seid er restauranten på toppen av samme bygg. Nydelig utsikt over Stavanger, høyt under taket og med grillen som midtpunkt i restauranten. Topp kvalitet råvarer basert på sesong på tallerken og i glass, og med en folkelig og avslappet atmosfære.

Noodle Noodle

Den asiatiske restauranten ligger i enden av Fargegata, og kombinerer spennende og nydelige retter fra sørøst Asia med lokale råvarer.

Ostehuset

Ostehuset er en institusjon i Stavanger. Den første filialen åpnet i 1999 og ble en suksess med det første. Det er et velkjent og godt besøkt lunsjsted. I tillegg har det dyktige kjøkkenet laget spennende og smakfulle middagsarrangement i en årrekke, blant annet under Gladmat. Ostehuset har som visjon å dele og forandre verden gjennom matopplevelser som snakker til mage, hode og hjerte. Ostehuset er opptatt av lokale produkter, og har daglig leveranse fra nabolagets skatter.

Restaurant K2

Restaurant K2 mottok en stjerne i Guide Michelin i 2023, i tillegg til at de fikk den grønne bærekraftskløveren. Hos K2 serveres den maten og drikken eierne selv liker aller best, i en god og tiltalende atmosfære. Restauranten har som ambisjon å jobbe så økologisk, lokalt og bærekraftig som mulig. Med fokus på bærekraft i alle ledd, settes det høye krav til laget når det kommer til mat, drikke og service.

Sirkus Renaa

Sirkus Renaa Lagårdsveien er et mathus med bakeri, pizzeria, konditori, gelateria og sjokoladeproduksjon med fokus på ekte håndverk og lokale råvarer. Alt er drevet av mennesker som har en helt spesiell lidenskap til faget og som alltid leverer fra seg fremragende håndverk. Torill & Sven Erik Renaa er paret bak Sirkus Renaa og den fantastiske kvaliteten de alltid leverer, får du også på Sirkus Renaa.

Spiseriet

Spiseriet er en restaurant idyllisk plassert i Stavanger Konserthus med utsikt utover fjorden. Den sesongbaserte menyen setter søkelys på lokale råvarer i smårettsformat. Som gjest kan du enten la kokkene guide deg igjennom en helaftens meny, eller du kan selv velge ut dine favoritter. Den gode drikkemenyen gjør at alt ligger til rette for de gode opplevelsene og minnene.

Sabi Omakase

Sabi Omakase i Pedersgata ble åpnet av Roger Joya. I 2017 var fikk han stjerne i Michelin-guiden, som den første sushi-restauranten i landet. Et besøk hos Roger og hans lag på Sabi Omakase, er en unik opplevelse. Du får førstehånds kunnskap om den fantastiske japanske matkulturen, på nordisk vis og med lokale råvarer.

Food & Fun arrangeres av Gladmat i samarbeid med restaurantene, og prosjektet er støttet av Stavanger kommune, Sparebanken Vest og Inge Steenslands Stiftelse. Food & Fun er et søster-arrangement av Food & Fun på Island, og grunnleggerne av arrangementet er generøse og lar oss få bruke samme navn.

Information in English

Join Stavanger’s new restaurant festival. Stavanger has the top restaurants, Rogaland has the top ingredients, and now top chefs from all over the world are coming to the city to put their stamp on the dining experience.

You can experience the result at Food & Fun, which will be held for the second time from 19 – 21 February 2025. Stavanger is known for being an international city. The city is also known for being a food city of very high quality. At Food & Fun, selected chefs are paired with the city’s best restaurants. The chefs themselves work together with «our» kitchens and serve guests a super festival menu.

All participating restaurants are known for their commitment to local produce, and as an audience member, you can look forward to experiencing the best ingredients with an international twist. Join us when international chefs visit the city!

Food & Fun is arranged by Gladmat in collaboration with the restaurants. The event is funded by Stavanger kommune, Sparebanken Vest and the Inge Steensland Foundation. Food & Fun is a spin-off of Iceland’s Food & Fun. The founders of Food & Fun are generous and allow us to use the same name as them.