Kortreist

Disse kan du besøke under årets første Kortreist

Lørdag 16. mars ønsker lokalmatprodusenter og gårdsutsalg velkommen til handel, smaksfest og opplevelser – i hele Rogaland. Dra så langt eller kort du vil, og kom hjem med verdens beste lokalmat!

Lista nedenfor gir en oversikt over hvem som deltar, hvor de holder til og hva de selger. Bruk knappene og filtrer etter hvilke produkter du er på jakt etter, og velg om du vil ha resultatene på kart eller i en liste. Det er forskjellige åpningstider, så sjekk sidene til de enkelte før du drar på handletur.

God mattur!

Produsenter og gårdutsalg

Skinke Taufr

Strand Gård Ryfylke

Strand

Strand Gård er en svært dyktig produsent som leverer lokalprodusert mat til landets Michelin-restauranter. De produserer vaktelegg fra egen oppdrett og ferske vaktler fra sitt godkjente slakteri. I tillegg har de forskjellige produkt av mangalitsa-gris. De har åpent gårdsutsalg, hvor de har flere andre lokale produkt.

Under Kortreist deler de ut smaksprøver fra grillen mellom kl. 12 – 16.

 

Facebook-side

Fladene Gard

Bjerkreim Eigersund

Flladene Gard er en familiegård som har vært i samme slekt i mange år. De driver med spelsau og skotsk høylandsfe. De selger ferskt og frossent kjøtt, og de lager pinnekjøtt, pinnbog og fenalår til høst / julesesong. På våren selger de kort vårull av spelsau til hage og grønnsaksbed. På sensommeren plukker de litt molterr og blåbær som selges. De har også en egen serie med spekepølser Bjerkreimsnabb. Gårdsbutikken er døgnåpen.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Bjelland Gard

Gjesdal

På Bjelland Gard arrangeres det matkurs i naturskjønne omgivelser, både ute og inne. Fokuset er å bruke enkle råvarer og å gjøre matlagingen enkel.

Under Kortreist kan du melde deg på mini-matkurs med tema «Lag mat på bål». Mer informasjon finner du på Bjelland Gard sin Facebookside.

Facebook-side
Chili chocolate på Gladmattorget

Chili Chocolate

Stavanger

Midt i Stavanger sentrum finner du en koselig, liten sjokoladebutikk.

De lager egen konfekt, sjokoladefigurer, sjokoladepålegg, hjemmelaget is, marmelader, makroner og mye mer, og du kan se produksjonen gjennom vinduene i butikken.

Facebook-side

Fjorden sjokolade

Stavanger

Fjorden sjokolade startet opp i 2023, og er et godt tilskudd i Stavanger. De lager sjokolade som lages av skikkelig gode kakaobønner. De selger sjokoladeplater, varm sjokolade, konfekt, gaver med mer. Det er bare naturlige smaker og mange økologiske og veganske varianter.

Under Kortreist inviterer de publikum til å være med å pynte sitt eget påskeegg. De vil også lære vekk hvordan sjokolade lages helt fra kakaobønner til ferdig sjokolade.

Facebook-side

Apal Sideri

Hjelmeland

På garden Sæbø i Hjelmeland dyrker Dan Olav epler og produserer prisbelønnet kortreist sider og eplemost.

I tillegg til åpen gardsbutikk har han sidersmakinger på forespørsel.

Under Kortreist åpner de opp serveringslokalet og det er mulig å bestille seg ost og spekefjøl samt få servert noe god drikke. Det serveres også gratis kaffe og småkaker.

Facebook-side

Rosenkildehaven bageri

Stavanger

Rosenkildehaven bageri selger de nydeligste lokalproduserte brød.

Bakeriet har en unik historie, som vertskapet gledelig forteller.

Facebook-side

Grønvik Gard

Hjelmeland

Langs den gnistrende Fisterfjorden finner du Grønvik Gard.

Elisabeth Grønvik driver fruktgard og produserer egen eplemost som har vunnet flere utmerkelser i blant annet Det Norske Måltid. Grønvik har også en gårdsbutikk der vi kan få eplemosten i tillegg egenprodusert syltetøy og marmelader, samt andre produkter fra lokal produsenter.

Under Kortreist blir det bakstedag og salg av de populære Grønvikbollene og ferskt brød og litt annen bakst. Bakverk fra Ryfylke Bakeri og Konditori.

Facebook-side

Siddis Gelato

Stavanger

Siddis Gelato ligger i Pedersgata. De produserer fantastisk gelato og sorbetto av kvalitetsingredienser, med respekt for tradisjoner, håndverk og bærekraft.
Du kan spise på stedet, eller handle med deg hjem.

Under Kortreist lager Jolanta en spesiell smak av helgen.

 

Facebook-side

Helgøyfrukt

Hjelmeland

Helgøyfrukt produserer eplemost, plommer, pærer og epler.

I Helgøy-bua, med døgnåpen selvbetjening, kan du kjøpe sesongens frukt og bær, egenprodusert eplemost, is, brus og andre godsaker.

Fra midten av juni til midten av august er det òg moreller til salgs. De selger plommer, pærer og epler når det er sesong for det.

Facebook-side

Lysefjorden Sjokolade

Strand

Lysefjorden Sjokolade ligger i Vågen på Jørpeland. Produktene gir deg en smak og opplevelse av Fjord-Norge. De videreforedler kvalitetssjokolade med lokale navn, historier og råvarer. De har åpent hele året, og en fantastisk påskebutikk fra slutten av februar.

Til Kortreist i mars er det perfekt å gjøre påskehandelen hos Lysefjorden Sjokolade.

Facebook-side

Ryfylke Bakeri og Konditori

Eigersund

Ryfylke bakeri & konditori er et håndverksbakeri på Jørpeland. Alt bakes uten tilsetningsstoffer, og er laget for hånd etter stolte tradisjoner.

Hos dem kan du finne alt av baker- og konditorvarer, i tillegg til påsmurt.

Selv om de til vanlig har bakeriet og butikken på Strand, skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum under Kortreist.

Facebook-side

Line Gard Gardsutsal

Time

Line Gard blir drives av stolte bønder på Jæren. På gården har de melkeproduksjon, ammekyr, sau, egg og korn.

I gårdsutsalget selges det kjøtt foredla av Nyyyt på Røysland Gaard, egne egg med ei ekstra gul plomme, poteter fra Gabriel Høyland og andre lokale matvarer.

Under Kortreist har de åpen gård, og de griller sine egne gode Line Gard pølser og hamburgere. Ta med barna og opplev en fantastisk gård.

Facebook-side
Kortreist ost produsent

Ryfylke Gardsysteri

Hjelmeland

Ryfylke Gardsysteri produserer melk, ost, yoghurt, kremost og egg. Den koselige gårdsbutikken finner du på baksiden av fjøset.

Under Kortreist vil de ha omvisning i ysteriet, med salg av lapper og kaffe på bål. De samlet i tillegg noen naboer, blant annet Tveitane Gard.

Facebook-side

Fuglestein Fruktgard

Suldal

Fuglestein Fruktgard ligger i Ryfylke. Der har de 17 000 epletre (med god farge og sødme, og med en helt spesiell smak) og en rekke fantastiske produkt som blant annet eplemost og eplegele.

Under Kortreist ønsker vertskapet velkommen til åpen dag på gården og i eplehagen fra kl. 12 – 15. Store og små kan få høre om arbeidet som skjer på en fruktgard og hvordan de foredler eplene til ulike produkt, som for eksempel eplesider og eplesidereddik. Det er også mulighet for smaksprøver og leskende epledrikker og noe å bite i. I gårdsutsalget kan du kjøpe med deg ulike produkt fra Fuglestein Fruktgard og nabogården Landsnes Villsauprodukter.

Hjertelig velkommen!

Facebook-side

Hanakamneset gard

Suldal

Hanakamneset Gard ligger idyllisk til i Sandsbygda i Suldal. Her driver Rolf Henrik og Åse Marit med ulike husdyr. De har spesielt fokus på frittgående utegris som de foredler til gode, spennande smaker. De er spesielt kjente for sine gode chirozo-pølser. I 2021 åpnet de opp et eldhus med vedfyrt bakerovn som de selv bruker til bakst for salg, men som også kan leies ut til selskap og sammenkomster.

Under Kortreist inviterer Hanakamneset Gard til gårdsbesøk i baksthuset. Der kan store og små få smaksprøver fra gården, og du kan kjøpe med deg fersk bakst fra kl. 12 – 15. Hjertelig velkommen innom (det vil bli skiltet fra RV 13 mot kommunesenteret i Sand).

Facebook-side

Storstova Gard

Suldal

Storstova gard ligger i fjordriket Hebnes, på Ropeidhalvøya. Her holder de storfe og 7500 verpehøns, i tillegg til bærproduksjon og foredling. Storstova Gard har døgnåpent gårdsutsalg med varer fra egen gård. De produserer kjøtt, egg og forskjellige sesongvarer av frukt og bær. De selger også urtesalt i tillegg til noen håndverksprodukt.

På Kortreist møter du vertskapet fra kl. 12 – 16. De inviterer til god drøs og aktiviteter i gårdsutsalget. De selger også flere ulike lokalmatprodukt som egg, smakstilsatt salt og storfekjøtt i form av blant annet stykningsdeler, kjøttdeig, hamburger og kjøttkaker.

Ta med deg familien og vær velkommen!

Facebook-side

Hebnes Vingard

Suldal

Hebnes vingard ligger på Ropeidhalvøya i Suldal, her finnes nemlig Rogalands eneste vingård.

Under Kortreist har de åpen gårdsbutikk med salg av druegelé og andre lokale produkter. Vineriet er åpent fra 12.00 til 18.00, her kan man nyte lokal drikke og snacks. Det blir også en quiz med fine premier.

Facebook-side

Hole gardsutsalg

Klepp

Hole gardsutsalg ligger på Voll og gården har melkeproduksjon og slaktekylling. De har gårdsutsalg med egenprodusert melk rett fra tanken. De tilbyr kjøttprodukter fra egen gård og et stort utvalg fra andre gårder.

Under Kortreist anbefaler vi at du tester isen de lager på egen  melk fra gården.

Facebook-side

OmCider

Hjelmeland

Kritikerrost produsent av epledrikk, både eplemost og sider. Ta gjerne med deg smaken av frisk eplemost fra Fevoll gard hjem.

Under Kortreist har de åpen gårdsbutikk og omvisning med sidersmaking.

Facebook-side

Eiane gard

Hjelmeland

Eiane Gard er prisbelønt produsent av naturlig sider, eplemost og honning.

Til Kortreist satser driverne Elodie og Jon på å lansere flere nye siderprodukter!

Facebook-side

Buhagen

Hjelmeland

Velkommen til triveleg handel i Krambuå på Skiftun! Her får du Buhagen sine produkt – eplesider, eplemost, fersk frukt, kalvekjøtt, kjøtt og spekemat av villsau samt villsauskinn.

Produktutvalget varierer med sesong. Varene som selges er produsert og foredla lokalt på gården, slik at publikum kan være sikre på hvor maten kommer fra.

Under Kortreist har de sider og eplemost fra egen gård og villsauskinn fra egne sauer. I tillegg har de storfe – og sauekjøtt fra nabogarden og røykelaks fra Mikals laks.

Facebook-side

Seglem Mikrobakeri

Eigersund

Seglem Mikrobakeri baker brød og søtbakst med surdeig.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Løyning Gård 10/3 Sæstad

Eigersund

Løyning Gård 10/3 Sæstad driver med storfe, sau, villsau og frilandsgris.

Under Kortreist skal Løyning gård gjøre to ting – de skal være sammen med flere andre produsenter i Egersund sentrum og de skal ha superhelg hjemme på gårdsutsalget (Løyningsveien 103).

På markedet i Egersund skal de grille, og de har med seg ferskt oksekjøtt av Urfre, i tillegg til pølser, burgere og spekemat. De har hele to nyheter som skal testes under Kortreist, og de har med seg kompetente fagfolk som kan svare på alt du lurer på om kjøtt.

På Løyning gård Gårdsmat lager de superhelg fredag, lørdag og søndag, der alle som er innom butikken er med i trekningen om fantastiske grillprodukter til påsken.

Facebook-side

Krogedal gårdsdrift

Sandnes

Krogedal gårdsdrift produserer fastost, hvitmuggost, kremost og selger lavpasteurisert melk på glassflasker. Alt basert på råvarer fra egen gård.

Gården ligger i Sandnes, men under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum. De tilbyr smaksprøver av osten sin.

Facebook-side

Glinda`s bier

Eigersund

Glinda`s bier produserer smaksrik honning, honningdrops og andre honningprodukter.

Produksjonen holder til i Sola, men under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Fonn brygge

Eigersund

Fonn brygge er restaurant og fiskeutsalg på en flytende lekter som ligger ved Steinbrygga i Egersund.

Under Kortreist lager de nydelige retter i restauranten. I fiskebutikken deler de ut smaksprøver på røkt laks og røkt makrell og selger disse fra fiskedisken. Alle aktiviteter skjer inne på Fonn Brygge (lekteren).

Facebook-side

Egersund is og sjokoladefabrikk

Eigersund

Egersund is og sjokoladefabrikk byr på et rikholdig utvalg sjokolade, iskrem, gelato og sorbet.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum. Sanne vil lage herlig belgiske sjokolader, Arnaud baker franske kaker og Geir kjøler dere ned med Gelato og iskrem.

Facebook-side

Byrkjedalstunet

Gjesdal

Byrkjedalstunet byr på unike opplevelser, de har både hotell, konferansefasiliteter, festlokale, kafè, bakeri, lysstøperi og interiørbutikk.
Vel verdt en reise i seg selv eller et stopp på veien!

Under Kortreist selger de kortreist mat i mange varianter i restauranten og bakeriet, fra middag til dessert, kjeks, brød, boller og knekkebrød. Alt sammen etter lokale gamle oppskrifter. De selger også lokale delikatesser som saft, honning, diverse spekepølser, godteri, ost, syltetøy og mye mer i butikken.

I tillegg serverer de forskjellige smaksprøver og lager konkurranse med fine premier. Tips: puss på kunnskapene dine om lokalmat. Det blir også aktiviteter og underholdning for barna (pluss overraskelse!).

Facebook-side

Bakken Gard

Sauda

Bakken Gard er et økologisk mangesysleri i Sauda. De har eget gårdutsalg som er selvbetjent og alltid åpent. Her kan du handle kjøtt fra urfe og spælsau, samt poteter og grønnsaker i sesong.

Under Kortreist vil de stå sammen med andre lokale produsenter i sentrum av Sauda. Gårdutsalget er også åpent for handel.

Facebook-side

Minglemat

Eigersund

Minglemat produserer kaker og gjærbakst, i tillegg driver de kantinen på Akademiet vgs i Sandnes.

Selv om de til vanlig holder de til i Sandnes, skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum under Kortreist.

Facebook-side

Ystepikene

Under en storslått himmel, ved grønne marker på Jæren, driver Ystepikene sitt eget ysteri på Varhaug. Gården har vært i familiens eie i 100 år, og her lager de knallgode oster ysta på egenprodusert melk.

Ystepikene er dannet med utspring i familiegarden som drives av Jon og Siri.

Ystepikene er Siri og døtrene med god hjelp av flere ansatte. Målet er å lage oster som er lette å like samtidig som de håper å kunne friste med noen spennende smaker. I det døgnåpne gardsutsalget har de også spennende varer fra mange andre lokale aktører.

Under Kortreist inviterer de til Det åpne ysteriet. De vil ha framme smaksprøver på spennende oster med tilbehør, og tilbud på gavepakke med Ystepikeoster.

Spesialtilbud denne dagen er en gavepakke med VM-medaljevinnerne våre Jærsk Havsletteost og Jærsk Bedaost tomat for 279,-.

Facebook-side

Gardsbutikken på Nærland

Stavanger

Gardsbutikken på Nærland er en selvbetjent gårdsbutikk der det er åpent hver dag  fra kl  08-20.

De har mange ulike kortreiste produkter:
Egg, tomater, frukt, grønnsaker, kjøttprodukter, honning, eplemost, syltetøy, bakverk, småis. Saueskinn, småstrikk, treprodukter og ved.

På Kortreist serverer vertskapet smaksprøver på småkaker og lokalprodusert eplejuice / eplemost.

Facebook-side

Sandalen Gård

Randaberg

Sandalen Gård holder til i Vistnesveien på Randaberg. De selger epler, eplejus, eplesider, gelé og Vistnes-honning.

Under Kortreist smeller de til og lanserer et helt nytt produkt.

Facebook-side

Kafferøst

Time

Kafferøst holder til på Bryne, her har de brenneri og en liten brenneributikk som har to faste åpningsdager i uken, samt en selvbetjent kaffehylle som kan benyttes når brenneriet og butikken ellers er lukket.

De leverer også kaffe til flere gårdsbutikker, delikatesse- og dagligvarebutikker.

Under Kortreist får Kafferøst besøk av noen andre produsenter, blant annet Eimealt.

Facebook-side

A. Idsøe

Stavanger

A.Idsøe har i snart 200 år levert kompromissløs kvalitet, delikatesser og kunnskap til kresne kunder. Kvaliteten skal du fortsatt forvente, uansett om du spiser på grill & berkel, tar med deg kjøtt og pølsevarer hjem fra butikken eller lærer nye kunster i kurs- og konferansesenteret i andre etasje.

Under vårens Kortreist, rigger de til med stand stand og verksted i atriet. De står med pølsestopper, smaksprøver av sine lokale delikatesser og gode tilbud. Du får hilse på Albert og hans lag i Verkstedet, overfor restauranten i annen etasje.

Inngangen er på baksiden, via Sangesands gate, rett ved Ajax-parken.

Nettside

Nyyyts Kjøttbutikk

Bjerkreim

I Nyyyts Kjøttbutikk tilbys alt du kan tenkte deg innen kjøtt og spekemat. Alt kjøtt er levert av lokale bønder og alle produktene lager de selv.

Dere finner en bugnende kjøttdisk, med alt fra 100% norsk Wagyu til 2,5 år gammel spekeskinke.

Under Kortreist kommer de til å ha bra med smaksprøver denne dagen og ikke minst en bugnende kjøttdisk. Alt fra 100% norsk Wagyu til 2,5 år gammel spekeskinke.

De gleder seg til å ta dere imot!

Facebook-side

Dirdalstraen Gardsutsalg

Gjesdal

Innerst i Høgsfjorden i vakre Dirdal, ligger Dirdalstraen Gard – nylig kåret til Norges beste gardsutsalg.
Familien på gården driver både økologisk gård med ur-fe, i tillegg til at de har et gårdsutsalg i butikklokaler som er restaurert fra 1800-tallet.

I utsalget kan du handle kortreist og økologisk, samtidig som du er tett på unik og vakker natur. De har et bredt utvalg av lokale produsenter fra hele regionen.

Under Kortreist serverer de sin egen vaffel, ferske kanelknuter og masse smaksprøver.

Facebook-side

Fattnes Vestre

Suldal

Fattnes Vestre driver gardsbakeri i Vanvik i Suldal. Her får du rykende ferske surdeigsbrød og kanelsnurrer. På gården driver de også produksjon med sau og storfe samt skog- og sagbruk.

Under Kortreist deltar Fattnes Vestre sammen med flere andre lokalmatprodusenter fra Sauda og omegn. De vil holde til på «Alfred» (Skolegata 6 midt i Sauda) fra kl. 12 – 16. Der vil du blant annet få tak i Fattnes Vestre sitt rykende ferske brød og småbakst, i tillegg til masse annet godt. Se eller Kortreist-rute for Sauda for mer informasjon.

Facebook-side

Veen Gardsmat

Eigersund

Veen Gardsmat tilbyr kjøttprodukter av kje og geit, samt is på geitemelk.

Gården er i Bjerkreim, men under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Sæstad gård

Eigersund

Sæstad gård lager eplemost fra Eigerøy.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Sunnhet

Eigersund

Sunnhet produserer økologisk frukt – og bærdrikker av egen produksjon på gården. De produserer også økologisk syltetøy, med bær fra både Rogaland og Agder. De selger direkte til spisesteder og deltar på markeder i regionen.

De holder til i Sola, men under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Grand Hotell Egersund & EIGRA kjøkken & bar

Eigersund

EIGRA kjøkken & bar er den fine restauranten på Grand Hotell Egersund.

I anledning Kortreist, lager de et eget marked i Egersund, og på EIGRA kjøkken & bar får de stas besøk fra Restaurant K2 som skal lage mat sammen med restauranten.

Om arrangementet på Eigra kjøkken & bar:

Ola og Elisabeth har siden mai 2020 drevet restauranten K2 i Pedersgata i Stavanger. I 2023 ble de tildelt en stjerne i Guide Michelin samt den grønne michelin-stjernen som er en utmerkelse for bærekraft. På K2 jobber Ola og Elisabeth aktivt med å minske avfallet fra driften. De bruker vår, sommer og høst på å preservere grønnsaker, bær og frukt til å bruke på menyen gjennom vinteren. All fisk er vill bifangst fra Sirevåg og kjøtt er fra lokale gårder de har kjennskap til; Fire i rogaland og en i Telemark. De har også en hage i Hillevåg hvor personalet ofte går og plukker det som er der for å bruke på menyen. De serverer til daglig en 10-retters meny med tilhørende drink-paring. Her på Eigra vil det bli servert en 6-retters. Kanskje kan vi håpe på noen drink-paring og det ryktes om noen flotte canelé til avslutning på måltidet! Vi gleder oss i alle fall masse til å få Ola på kjøkkenet og Elisabeth til å styre salen denne flotte kvelden.

De har tre bordsetninger, og alle er fulle, men det er mulig å sette seg på venteliste: arrangement@grand-egersund.no.

Facebook-side

Den Brune Bie

Eigersund

Den Brune Bie driver med birøkting, produksjon og salg av honning, samt enkelte andre produkter.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum. De har med seg saft, honning og gelé av ulike bær og frukter fra Sokndal.

Facebook-side

Dalane mat

Eigersund

Dalane mat har salg av meieriprodukter, produsert av melk fra gården i deres lokaler. Råvarene må derfor kunne sies å være ureiste.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Kjøkkenmagi

Eigersund

Kjøkkenmagi produserer makroner og konfekt, av lokale råvarer, på bestilling. Du finner dem på markeder og REKO-ring i regionen.

Kjøkkenmagi har produksjonen sin i Sandnes, men under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Søya gard

Eigersund Gjesdal

Søya gard er kanskje mest kjent for honningen sin, men de har også et bredt utvalg av andre lokale produkter i utsalget på gården, kjøttprodukter fra egen gård (pinnekjøtt, fenalår, lammelår fra Jernaldersau), egg, saft og syltetøy i tillegg til skinn og ull (både som garnpakker og ferdig strikka modeller). Gården byr på en rekke gode smakfulle produkt fra distriktet samt godt utvalg i kunst og håndverk. Søya Gard kan og tilby overnatting i godt utstyrte hytter.

Under Kortreist serverer de Fjellkaffe og hjemmebakst. Søya gard skal både være åpen i Gjesdal, og sammen med andre aktører i Egersund.

 

Facebook-side

Ledaal Teppeveveri

Stavanger

Ledaal teppeveveri holder åpent i butikken på Våland. De dekker bordet med Keramikeren sin flotte keramikk og andre varer som passer til spisebordet.

Under Kortreist er det åpent fra 10-16 og de serverer kaffe og nydelig konfekt fra Chili Chocolate.

Facebook-side

Køhlerpaviljongen

Eigersund

Køhlerpaviljongen produserer leskende rabarbrasaft og smakfull rabarbragløgg. De har også et nydelig selkapslokale på gården.

Gården ligger på Nærbø, men under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum. De har med seg rabarbrasaft, rabarbrachutny og honning.

Facebook-side

Wiig gartneri

Klepp

Wiig gartneri produserer tomater, grønnsaker og blomster.

Under Kortreist selger de gode produkt fra egen kafé, med foredla produkter av tomat, agurk, paprika, chili og jalapeno. Det er også mulig å kjøpe blomster, planter, interiør og hagemøbler.

Sammen med dem står det et par andre produsenter også, blant annet kan du bli kjent med kvalitetskjøttet fra Reime Dexter.

Facebook-side

Eimealt

Stavanger

Eimealt er en fermenteringsbedrift som holder til i Stavanger Øst. Her produserer de upasteurisert kimchi, sauerkraut og kombucha.

Under kortreist står Eimealt med produktene sine sammen med Kafferøst på Bryne.

Facebook-side

Epleriet

Hjelmeland

I enden av den største frukthagen, med panoramautsikt over Fisterfjorden, ligger selskapslokalet Epleriet. Det hører til fruktgården med epleproduksjon, pærer og moreller.

Epleriet produserer syltetøy, hermetiserte moreller, tørka eple, hjemmestrikka produkter og forskjellig interiør.

Facebook-side

Maldal Gard

Sauda

Maldal Gard selger kjøtt av ullgris og villsau.

Under Kortreist står de sammen med andre produsenter på Fattnes Vestre. De legger opp til smaksprøver fra grillen fra kl. 12 – 16, så gled dere til gode lokale smaker.

Facebook-side

Nesheimstunet

Vindafjord

Nesheimstunet i Nedre Vats drives av Elisabeth og Bjørn Steinar Nesheim. På det idylliske gårdstunet kan du overnatte i nostalgiske omgivelser på “gamle løå” eller i “oldermors hus”. I tillegg til å være en overnattingsplass, tilbyr de selskapslokaler til private arrangement og konserter gjennom hele året.

Vertskapet på Nesheimstunet er opptatt av god mat, og under Kortreist har de åpent hus med servering av tjukkakaker, kanelsnurrer, brunst-stykker, Cathrines makroner, Stinas konfekt og komlespyd.

Facebook-side

Opplev Jæren, Mydlå steingardane

Hå Klepp Time

Mer informasjon kommer

Facebook-side

Reime Dexter

Klepp

Reime Dexter produserer smakfullt, marmoret og mørt kjøtt av storferasen Dexter. Dyra er foret opp bare på gras og høy (ikke kraftfor), som gir et sunnere kjøtt.

De har produksjonen sin på Nærbø, og under Kortreist står de sammen med andre produsenter hos Wiig Gartneri.

Facebook-side

Saudamat

Sauda

Saudamat drives av barndomsvennene og bøndene Sverre Gustav Birkeland og Håvard Lunde. De produserer kjøtt av gris, sau og høylandsfe. De er opptatt av å levere produkt der minimal medisinering, godt stell og fantastiske beiteforhold sørger som sørger for at dyrene har det godt.

Mer informasjon om hva de tilbyr under Kortreist kommer, men de står sammen med flere andre produsenter hos Fattnes Vestre.

 

Facebook-side

Sie Gard

Hjelmeland

Sie gard ligg i Årdal i Ryfylke. Der foredler de lam, bær og frukt på tradisjonelt vis, med lite krydder og sukker. Dyrene går på utmarksbeite i Ryfylke. Der beiter de på gress og urter i skog, på myr og på lynghei. Kjøttet er videreforedlet hos Vikedal Gardsmat på tradisjonelt vis.

Under Kortreist har de åpen gård med salg av lapper, kaffe og produkter i kårhuset. Treningslammene kan barna hilse på, og er vi riktig heldige får vi se gjeterhundene i sving også.

Facebook-side

Smaken av landet

Smaken av landet er en frukt- og grønnsaksbutikk på Nærbø. De selger kjøtt, grønnsaker, egg, bakevarer, spekemat, ost og donuts. I tillegg lager de ferdigmat til forskjellige arrangement.

Under Kortreist tilbyr de egenproduserte pølser, spekemat, hamburgere, marmelader, krydderblandinger og ferske bakervarer. De vil grille produkter på deres egne store «smoker» fra Texas og det spises på stedet.

Facebook-side

Smaken av Ryfylke

Hjelmeland

Smaken av Ryfylke drives av den driftige familien Schläwicke og de holder til i Hjelmeland. Det er et spisested som også gjør catering, i tillegg til at kommer hjem til kunder og lager mat for gjestene der. Så her er det stor aktivitet. De er alltid opptatt av gode smaker med lokale og kortreiste råvarer. I tillegg til serveringsvirksomheten, tilbyr de forskjellig overnatting (både hotellrom og sovetønner).

Under Kortreist legger de opp til en spesiell meny med tre eller fem retter. De forsterker fokuset på lokale produkter, og vil helst bruke råvarer kun fra Hjelmeland, både på mat og drikke. I tillegg vil de forberede en liten presentasjon og personlig fortelling om hva gjestene har på tallerken, og hvordan råvarene og sluttproduktene blir til. Velkommen til en smaksrik og lokal opplevelse.

Facebook-side

Uragarden

Hjelmeland

Uragarden ligger på Bratthetland på Fister. På gården produser Lena Sofie grasfora kjøtt av skotsk høylandsfe, som hun blant annet selger på REKO – ring.

Under Kortreist finner dere en stand for Uragarden på Sie Gard.

Facebook-side

Ostelaben

Eigersund

Ostelaben holder til i Stavanger og produserer ost laget med melk fra Randaberg.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Myksvoll Mikrobrenneri

Eigersund

Myksvoll Mikrobrenneri et et lite kaffebrenneri i Bjerkreim som leverer lokalbrent kaffe til egen nettbutikk, lokalbutikken, abonnenter og ulike gårdsutsalg.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Atle Hauge

Hjelmeland

Atle Hauge står med Sie Gard under Kortreist, og har med seg egg og eplemost.

SmakeLitt

Eigersund

SmakeLitt er en helt ny produsent som lager håndlaget babymat. Maten er plantebasert og laget av naturlige råvarer. Produsenten har fokus på å benytte lokale leverandører.

Produktene lanseres under Kortreist! Produksjonen skjer i Hellvik, men under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.

Facebook-side

Sletta Gårdsutsalg

Randaberg

Slettå gårdsutsalg er et selvbetjent gårdsutsalg som holder til på Randabergveien. De tilbyr egenproduserte grønnsaker som varierer ut i fra sesongen vi befinner oss i. De selger også andre kortreiste produkter som honning, saft, syltetøy, egg, juice, ost og krydder. Gårdsutsalget er åpent fra kl. 07-23, hver dag – hele året.

Gårdsutsalget har også et planteutsalg fra midten av april til juli. Der tilbys det ulike drivhus-, kål-, urte- og salatplanter.

På høsten selges det et bredt utvalg av gresskar i flere farger og fasonger. Dette inkluderer mat-, halloween- og pyntegresskar.

Under Kortreist vil de tilby smaksprøver på diverse utvalg fra butikken.

 

 

Facebook-side

Randaberg Gårdsutsalg

Randaberg

Randaberg Gårdsutsalg er åpent og selvbetjent hver dag. De produserer grønnsaker og egg. I tillegg har de kvalitetskjøtt av storfe rasen Limousin på bestilling.

Randaberg gårdsutsalget ligger på Midtbø gård på Bø. Her driver de melk- og kjøttproduksjon av storfé. De dyrker potetet, sukkermais, rabarbra, rødbeter og korn.

I gårdsutsalget selges poteter og egne produserte grønnsaker, samt innkjøpte grønnsaker i sesong fra nærliggende bønder. Gulrøttene er det ekstra stas å selge. De dyrkes på nabogården, som er den eneste gulrotbonden i bygda. Urtene kommer fra Frøvoll gård og juicen fra Sandalen gård (begge produsert på Randaberg). Hver uke leverer nabogården Nornes Gård, fersk mozarella fra ysteriet sitt. Iskremen til Delizia finner du i frysedisken, og den er laget på gårdens egen kumelk. I tillegg selges det lefser fra Mathildes lefsebaking på Sunde.

I gårdsutsalget er det også selvsagt alltid egg, og tomat og agurk i sesong.

Velkommen innom til en hyggelig handel.

Facebook-side