Kortreist
Rogaland byr på lokalmat av ypperste kvalitet, solgt fra koselige gårdsutsalg og butikker vel verdt et besøk.
Lista nedenfor gir en oversikt over hvor de holder til og hva de selger. Bruk knappene og filtrer etter hvilke produkter du er på jakt etter, og velg om du vil ha resultatene på kart eller i en liste. Det er forskjellige åpningstider, så sjekk sidene til de enkelte før du drar på handletur.
God mattur!
Lysefjorden Sjokolade ligger i Vågen på Jørpeland. Produktene gir deg en smak og opplevelse av Fjord-Norge. De videreforedler kvalitetssjokolade med lokale navn, historier og råvarer. De har åpent hele året, og en fantastisk påskebutikk fra slutten av februar.
Facebook-sideKryddergarden på Horpestad i Klepp produserer krydderplanter, spiseblomst, tomat og sommerblomster.
Facebook-sideHanakamneset Gard ligger idyllisk til i Sandsbygda i Suldal. Her driver Rolf Henrik og Åse Marit med ulike husdyr. De har spesielt fokus på frittgående utegris som de foredler til gode, spennande smaker. De er spesielt kjente for sine gode chirozo-pølser. I 2021 åpnet de opp et eldhus med vedfyrt bakerovn som de selv bruker til bakst for salg, men som også kan leies ut til selskap og sammenkomster.
Facebook-sideSelvbetjent døgnåpen salgsbod med eplemost fra garden, i tillegg driver de med glamping i strandkanten.
Velkomne til Kleppa!
Facebook-sideKlostergarden på Utstein har et nydelig gårdsutsalg hvor det bys på lokale matskatter, middelalderhistorie, nydelig utsikt og turmuligheter.
I tillegg til alle de gode produktene i utsalget, kan dere oppleve kulturhistorisk vandring på gården (på bestilling).
Facebook-sideGardsbutikken på Nærland er en selvbetjent gårdsbutikk der det er åpent hver dag fra kl 08-20.
De har mange ulike kortreiste produkter:
Egg, tomater, frukt, grønnsaker, kjøttprodukter, honning, eplemost, syltetøy, bakverk, småis. Saueskinn, småstrikk, treprodukter og ved.
På Kortreist serverer vertskapet smaksprøver på småkaker og lokalprodusert eplejuice / eplemost.
Facebook-sidePå Øvregård finner du et bittelite gardsmeieri, bakstehus og retro lofts cafe. Driverne ønsker å skape en unik opplevelse for deg som gjest.
Facebook-sideDelizia tilbyr nydelig hjemmelaget italiensk iskrem, laget av kortreist melk fra en bonde på Randaberg.
De har et stort sortiment av iskrem, og mange av smakene kan fås i vegansk variant. De har også hjemmelaget cookies.
Facebook-sideStrand Gård er en svært dyktig produsent som leverer lokalprodusert mat til landets Michelin-restauranter. De produserer vaktelegg fra egen oppdrett og ferske vaktler fra sitt godkjente slakteri. I tillegg har de forskjellige produkt av mangalitsa-gris. De har åpent gårdsutsalg, hvor de har flere andre lokale produkt.
Facebook-sideStorstova gard ligger i fjordriket Hebnes, på Ropeidhalvøya. Her holder de storfe og 7500 verpehøns, i tillegg til bærproduksjon og foredling. Storstova Gard har døgnåpent gårdsutsalg med varer fra egen gård. De produserer kjøtt, egg og forskjellige sesongvarer av frukt og bær. De selger også urtesalt i tillegg til noen håndverksprodukt.
Facebook-sideBakken Gard er et økologisk mangesysleri i Sauda. De har eget gårdutsalg som er selvbetjent og alltid åpent. Her kan du handle kjøtt fra urfe og spælsau, samt poteter og grønnsaker i sesong.
Under Kortreist vil de stå sammen med andre lokale produsenter i sentrum av Sauda. Gårdutsalget er også åpent for handel.
Facebook-sidePå garden Sæbø i Hjelmeland dyrker Dan Olav epler og produserer prisbelønnet kortreist sider og eplemost.
I tillegg til åpen gardsbutikk har han sidersmakinger på forespørsel.
Facebook-sideSandalen Gård holder til i Vistnesveien på Randaberg. De selger epler, eplejus, eplesider, gelé og Vistnes-honning.
Under Kortreist smeller de til og lanserer et helt nytt produkt.
Facebook-sideA. Idsøe har i snart 200 år levert kompromissløs kvalitet, delikatesser og kunnskap til kresne kunder. Kvaliteten skal du fortsatt forvente, uansett om du spiser på grill & berkel, tar med deg kjøtt og pølsevarer hjem fra butikken eller lærer nye kunster i kurs- og konferansesenteret i andre etasje.
NettsideJerseymeieriet driver småskalaproduksjon av meieriprodukt fra egne kyr. I meieriet lager de tradisjonelle og gode håndverksprodukt av høy kvalitet med prima råvarer. De er de eneste som lager meieriprodukt av ren jerseymelk.
Facebook-side
Bogsdalen gård produserer saft, syltede grønnsaker, chutney, gelé, purre, salat, squash, gresskar for å nevne noe.
Velkommen innom i gårdsutsalget!
Facebook-sideFladene Gard er en familiegård som har vært i samme slekt i mange år. De driver med spelsau og skotsk høylandsfe. De selger ferskt og frossent kjøtt, og de lager pinnekjøtt, pinnbog og fenalår til høst / julesesong. På våren selger de kort vårull av spelsau til hage og grønnsaksbed. På sensommeren plukker de litt molterr og blåbær som selges. De har også en egen serie med spekepølser Bjerkreimsnabb. Gårdsbutikken er døgnåpen.
Facebook-sideHebnes vingard ligger på Ropeidhalvøya i Suldal, her finnes nemlig Rogalands eneste vingård.
Facebook-sidePå Solheim gard driver de med verpehøns, juletre og fruktproduksjon.
I gardsbutikken finner du egg, eple, pære og hageblåbær i tillegg til eplemost og honning.
Rosenkildehaven bageri selger de nydeligste lokalproduserte brød.
Bakeriet har en unik historie, som vertskapet gledelig forteller.
Facebook-sideSeglem Mikrobakeri baker brød og søtbakst med surdeig.
Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.
Facebook-sideKafferøst holder til på Bryne, her har de brenneri og en liten brenneributikk som har to faste åpningsdager i uken, samt en selvbetjent kaffehylle som kan benyttes når brenneriet og butikken ellers er lukket.
De leverer også kaffe til flere gårdsbutikker, delikatesse- og dagligvarebutikker.
Under Kortreist får Kafferøst besøk av noen andre produsenter, blant annet Eimealt.
Facebook-sideLine Gard blir drives av stolte bønder på Jæren. På gården har de melkeproduksjon, ammekyr, sau, egg og korn.
I gårdsutsalget selges det kjøtt foredla av Nyyyt på Røysland Gaard, egne egg med ei ekstra gul plomme, poteter fra Gabriel Høyland og andre lokale matvarer.
Facebook-sideEgersund is og sjokoladefabrikk byr på et rikholdig utvalg sjokolade, iskrem, gelato og sorbet.
Facebook-sideDrivhuset Bageri og gårdsutsalg ligger på Serigstad og de har bygget om en gammel minkfarm til et unikt serveringssted.
De tilbyr en lekker buffet med egenproduserte økologiske råvarer og surdeigsbrød fra eget bakeri.
Garden ligg vakkert til på Nedstrand med Himakånå som nærmeste nabo.
På gården driver dermed Wagyu, ammekyr, melkekyr og sau, i tillegg finner du kjøt av utegris i gardsbutikken.
Facebook-side
Langs den gnistrende Fisterfjorden finner du Grønvik Gard.
Elisabeth Grønvik driver fruktgard og produserer egen eplemost som har vunnet flere utmerkelser i blant annet Det Norske Måltid. Grønvik har også en gårdsbutikk der vi kan få eplemosten i tillegg egenprodusert syltetøy og marmelader, samt andre produkter fra lokal produsenter.
Facebook-sideI hjertet av Egersund finner du Mocca.
Mocca Egersund består av en kaffebar, en delikatesse/interiør butikk, og nå kaffebrenneri!
Aarsland Gardsutsalg driver med salg av grønnsaker og egg fra garden.
Facebook-sidePlan Bi driver tradisjonell og urban birøkt i Rogaland. De tilbyr bikuber og honningproduksjon hos bedrift.
Facebook-side
Egersund Servering består av Kniv & Gaffel, Biblioteket, Trakteriet, Kosen, Isbaren og Øybuå.
Facebook-sidePå Bjelland Gard arrangeres det matkurs i naturskjønne omgivelser, både ute og inne. Fokuset er å bruke enkle råvarer og å gjøre matlagingen enkel.
Facebook-sideHole gardsutsalg ligger på Voll og gården har melkeproduksjon og slaktekylling. De har gårdsutsalg med egenprodusert melk rett fra tanken. De tilbyr kjøttprodukter fra egen gård og et stort utvalg fra andre gårder.
Facebook-sideMinglemat produserer kaker og gjærbakst, i tillegg driver de kantinen på Akademiet vgs i Sandnes.
Selv om de til vanlig holder de til i Sandnes, skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum under Kortreist.
Facebook-sideHogg ditt eget juletre i Jørgens juletreskog i desember, selvplukk av bringebær om sommeren.
Facebook-sideSiddis Gelato ligger i Pedersgata. De produserer fantastisk gelato og sorbetto av kvalitetsingredienser, med respekt for tradisjoner, håndverk og bærekraft.
Du kan spise på stedet, eller handle med deg hjem.
Facebook-side
Løyning Gård 10/3 Sæstad driver med storfe, sau, villsau og frilandsgris.
Facebook-sideGardsutsalg nær sentrum på Vigrestad.
Salg av poteter, egg, grønnsaker, ost fra ystepikene, produkter fra Jerseymeieriet.
Bakken Gard i Sauda driver økologisk mangesysleri i Sauda. I gårdsutsalget selges det poteter, grønnsaker, kjøtt, skinnprodukter og trevirke.
Facebook-side
Selvbetjent butikk med kortreiste råvarer – grønnsaker, egg, potet, ost, gresskar, juice, honning, syltetøy og saft.
Facebook-sideKritikerrost produsent av epledrikk, både eplemost og sider. Ta gjerne med deg smaken av frisk eplemost fra Fevoll gard hjem.
Facebook-sideSunt og Balansert produserer granola og nøttesmør. De har ikke utsalg, men en nydelig nettbutikk og deltar på REKO-ring og selger varer i egen nettbutikk samt hos andre lokale utsalg i regionen.
Facebook-sideEgg, poteter og grønnsaker for salg – bynært og godt!
Facebook-sideHelgøyfrukt produserer eplemost, plommer, pærer og epler.
I Helgøy-bua, med døgnåpen selvbetjening, kan du kjøpe sesongens frukt og bær, egenprodusert eplemost, is, brus og andre godsaker.
Fra midten av juni til midten av august er det òg moreller til salgs. De selger plommer, pærer og epler når det er sesong for det.
Facebook-sideOlav og Karin produserer økologiske jordbær og bringebær fra gården sin på Voll i Klepp kommune
Facebook-sideBondens Skjønt & grønt (består av seks gårdsutsalg) er tilstede på torget i Randaberg sentrum hver helg (fredag – lørdag) fra og med mai til og med oktober. Her kan du treffe produsenten og få kjøpt ferske grønnsaker rett fra åkeren! Vel verdt et besøk!
Facebook-sideByrkjedalstunet byr på unike opplevelser, de har både hotell, konferansefasiliteter, festlokale, kafè, bakeri, lysstøperi og interiørbutikk.
Vel verdt en reise i seg selv eller et stopp på veien!
Fristende bakverk og sjokolade. De har også litt interiør og gaver i sin butikk.
Facebook-sideNærbø Bakeri & Konditori har god hjemmebakst, og ligger midt på Nærbø.
Facebook-sideEiane Gard er prisbelønt produsent av naturlig sider, eplemost og honning.
Facebook-sideSalg av egenproduserte snittblomster, buketter og kranser.
Foodtruck med pop-up salg av bakst og kaffe
Facebook-sideDu finner et utvalg av produkter hos Ryfylke Gardsysteri like borti vegen, eller hos Apal Sideri i Hjelmeland.
Tveitane gard ligger i Hetlandsbygda i Hjelmeland i vakre Ryfylke. Gården har lang tradisjon innen jordbærdyrking.
Etter at nåværende eier overtok i 2016 har de fortsatt med jordbær, men utforsker også andre områder. Blant annet har de tatt opp igjen gamle familietradisjonar med sylting og safting.
Facebook-sideI gardsutsalget på Øksnevad vgs finner du egenproduserte grønnsaker, ferske egg og brød på fredager.
Facebook-sidePå Drømmebakeriet / Øvrevik Gard har de en koselig hagekafé med salg av hjemmebakte boller, kaker, påsmurt, brød og lignende. God kaffe og kald drikke likeså. Kaféutsalget er i hagen, og åkeren ligger i tilknytning til hagen. I utsalget finner dere åkerens grønnsaker, året saft og syltetøy, urtesalt og annet godt.
Det er sitteplasser både inne i drivhuset og andre småhus / halvtak ute i hagen. Hvis været tilsier det, vil det settes opp paviljonger.
Facebook-side
Velkommen til triveleg handel i Krambuå på Skiftun! Her får du Buhagen sine produkt – eplesider, eplemost, fersk frukt, kalvekjøtt, kjøtt og spekemat av villsau samt villsauskinn.
Produktutvalget varierer med sesong. Varene som selges er produsert og foredla lokalt på gården, slik at publikum kan være sikre på hvor maten kommer fra.
Facebook-sideVill vekst selger sopp, salt, krydder og eddiker.
Vill Vekst tilbyr kunnskapsformidling og inspirasjon til små og større grupper. Bli med ut på naturlostur og opplev naturen på ein ny måte. Plukk din eigen ville salatbolle eller sopp til ei smakfull suppe, alt etter årstida. Her får du sikker hjelp til å læra å hausta frå naturen sitt eige spiskammer. Kurs på ulike nivå.
Dalen lefsebakeri produserer tradisjonelle lefser, nordlandslefser, saupskolt, fløtelefser, potetkaker og gjærbakst.
Facebook-sideSunde Gårdsutsalg har en ny, stor butikk som selger masse forskjellig. De har produkter på disken, i hyllene, i frysen, i kjølebenken og ikke minst i kjølerommet – alt produsert i Rogaland.
Flere matvarer kommer fra åkeren og fjøset rett bak butikken.
Facebook-sideKrogedal gårdsdrift produserer fastost, hvitmuggost, kremost og selger lavpasteurisert melk på glassflasker. Alt basert på råvarer fra egen gård.
Facebook-sideHer får du lokale grønnsaker og egen produserte egg, både brune og hvite. Bacon, pølser, pinnekjøtt, fenalår og mye mer.
Facebook-sideRyfylke Gardsysteri produserer melk, ost, yoghurt, kremost og egg. Den koselige gårdsbutikken finner du på baksiden av fjøset.
Under Kortreist vil de ha omvisning i ysteriet, med salg av lapper og kaffe på bål. De samlet i tillegg noen naboer, blant annet Tveitane Gard.
Facebook-sideLitlestøl produserer nydelig marmelader, de små glassene med marmelade fra Litlestøl kan romme smaken av søte pærer eller chili eller mango eller selvplukket ramsløk. Hvilken er din favoritt?
De har ikke utsalg hos seg selv, men selger sine produkter hos en rekke lokale utsalg i hele landet.
Facebook-sideNordland Gard ligger i Sandnes, Rogaland, vi driver med gressforet storfe og sau. Dyrene går ute hele året.
Facebook-sideHåland kjøtt er en god gammeldags slakterbutikk som ligger på Klepp.
I butikken får du kjøpt kjøtt, ferdigmat, pålegg og salater og krydder og oljer og så videre. Rett ved siden av butikken, ligger den berømte pølsebuå.
Facebook-sideBesøk ett av Norges eldste bryggeri og brusfabrikk, og det eldste operative bryggeriet i Rogaland. Hos Berentsen er det alltid gode tilbud i utsalget.
Facebook-sideBonvita selger kimchi og fermenterte grønnsaker, kjøttprodukter og ullprodukter.
Besøk gjerne deres nettside for mer utfyllende informasjon https://bonvita.no/
Træ Gården ligger ved Suldalslågen. Her kan du ha selskap eller feire med mat fra dyra på gården.
De produserer et bredt utvalg kjøttprodukter fra egne dyr.
Facebook-sideHer finner du bakervarer og konditorvarer i utallige smaksvarianter.
Facebook-sideGlinda`s bier produserer smaksrik honning, honningdrops og andre honningprodukter.
Facebook-sideVoll Ysteri er det fyrste ysteriet i Norge som blei godkjend for upasturisert ost.
De produserer den prisbelønte Jærosten og har selskapslokale på garden
Facebook-side
Sandi Cakes sine spiselige kunstverk finner dere i Pedersgata. Sandi Cakes var nominert til Gladmatprisen «Årets nyskapning» i sommer, og det er vel verdt å besøke den fine butikken.
Facebook-sideMidt i Stavanger sentrum finner du en koselig, liten sjokoladebutikk.
De lager egen konfekt, sjokoladefigurer, sjokoladepålegg, hjemmelaget is, marmelader, makroner og mye mer, og du kan se produksjonen gjennom vinduene i butikken.
Facebook-sideHer finner du et bret utvalg lokale produkter fra produsenter i Ryfylke.
Facebook-sideTopp Sopp er Rogalands eneste sopp-gård. På gården produserer de forskjellige typer sopp, med sirkulære produksjonsmetoder.
Det vil si at de produserer på andres avfall, bland annet kaffegrut fra lokale spisesteder og sagflis fra lokale sagbruk.
Facebook-side
Fonn brygge er restaurant og fiskeutsalg på en flytende lekter som ligger ved Steinbrygga i Egersund.
Facebook-sideAnda gård tilbyr ferske økologiske egg på brett (à 30 stk) eller i pakning (à 18 stk).
Facebook-sideFuglestein Fruktgard ligger i Ryfylke. Der har de 17 000 epletre (med god farge og sødme, og med en helt spesiell smak) og en rekke fantastiske produkt som blant annet eplemost og eplegele.
Facebook-sideVidere foredling av kjøtt og kjøttvarer. Selger produktene sine på markeder og REKO-ring
Facebook-sideFjorden sjokolade startet opp i 2023, og er et godt tilskudd i Stavanger. De lager sjokolade som lages av skikkelig gode kakaobønner. De selger sjokoladeplater, varm sjokolade, konfekt, gaver med mer. Det er bare naturlige smaker og mange økologiske og veganske varianter.
Facebook-sideUnder en storslått himmel, ved grønne marker på Jæren, driver Ystepikene sitt eget ysteri på Varhaug. Gården har vært i familiens eie i 100 år, og her lager de knallgode oster ysta på egenprodusert melk.
Ystepikene er dannet med utspring i familiegarden som drives av Jon og Siri.
Ystepikene er Siri og døtrene med god hjelp av flere ansatte. Målet er å lage oster som er lette å like samtidig som de håper å kunne friste med noen spennende smaker. I det døgnåpne gardsutsalget har de også spennende varer fra mange andre lokale aktører.
Under Kortreist inviterer de til Det åpne ysteriet. De vil ha framme smaksprøver på spennende oster med tilbehør, og tilbud på gavepakke med Ystepikeoster.
Spesialtilbud denne dagen er en gavepakke med VM-medaljevinnerne våre Jærsk Havsletteost og Jærsk Bedaost tomat for 279,-.
Vikedal gardsmat driver med videreforedling av kjøtt. De har vunnet en rekke priser for sin spekeskinke, pinnekjøtt og fenalår.
Hos Vikedal Gardsmat får du råvarer fra storfe, inkl. kalv, hjort, svin, lam og geit.
Facebook-side
Den Brune Bie driver med birøkting, produksjon og salg av honning, samt enkelte andre produkter.
Facebook-sideSmaken av landet er en frukt- og grønnsaksbutikk på Nærbø. De selger kjøtt, grønnsaker, egg, bakevarer, spekemat, ost og donuts. I tillegg lager de ferdigmat til forskjellige arrangement.
Under Kortreist tilbyr de egenproduserte pølser, spekemat, hamburgere, marmelader, krydderblandinger og ferske bakervarer. De vil grille produkter på deres egne store «smoker» fra Texas og det spises på stedet.
Facebook-sideSæstad gård lager eplemost fra Eigerøy.
Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.
Facebook-sideDalane mat har salg av meieriprodukter, produsert av melk fra gården i deres lokaler. Råvarene må derfor kunne sies å være ureiste.
Facebook-sideSmaken av Ryfylke drives av den driftige familien Schläwicke og de holder til i Hjelmeland. Det er et spisested som også gjør catering, i tillegg til at kommer hjem til kunder og lager mat for gjestene der. Så her er det stor aktivitet. De er alltid opptatt av gode smaker med lokale og kortreiste råvarer. I tillegg til serveringsvirksomheten, tilbyr de forskjellig overnatting (både hotellrom og sovetønner).
Facebook-sideSunnhet produserer økologisk frukt – og bærdrikker av egen produksjon på gården. De produserer også økologisk syltetøy, med bær fra både Rogaland og Agder. De selger direkte til spisesteder og deltar på markeder i regionen.
De holder til i Sola, men under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.
Facebook-sideUragarden ligger på Bratthetland på Fister. På gården produser Lena Sofie grasfora kjøtt av skotsk høylandsfe, som hun blant annet selger på REKO – ring.
Facebook-sideEimealt er en fermenteringsbedrift som holder til i Stavanger Øst. Her produserer de upasteurisert kimchi, sauerkraut og kombucha.
Facebook-sideWiig gartneri produserer tomater, grønnsaker og blomster.
Under Kortreist selger de gode produkt fra egen kafé, med foredla produkter av tomat, agurk, paprika, chili og jalapeno. Det er også mulig å kjøpe blomster, planter, interiør og hagemøbler.
Sammen med dem står det et par andre produsenter også, blant annet kan du bli kjent med kvalitetskjøttet fra Reime Dexter.
Facebook-sideMyksvoll Mikrobrenneri et et lite kaffebrenneri i Bjerkreim som leverer lokalbrent kaffe til egen nettbutikk, lokalbutikken, abonnenter og ulike gårdsutsalg.
Facebook-sideI Nyyyts Kjøttbutikk tilbys alt du kan tenkte deg innen kjøtt og spekemat. Alt kjøtt er levert av lokale bønder og alle produktene lager de selv.
Dere finner en bugnende kjøttdisk, med alt fra 100% norsk Wagyu til 2,5 år gammel spekeskinke.
Facebook-sideI enden av den største frukthagen, med panoramautsikt over Fisterfjorden, ligger selskapslokalet Epleriet. Det hører til fruktgården med epleproduksjon, pærer og moreller.
Epleriet produserer syltetøy, hermetiserte moreller, tørka eple, hjemmestrikka produkter og forskjellig interiør.
Facebook-sideSmakeLitt er en helt ny produsent som lager håndlaget babymat. Maten er plantebasert og laget av naturlige råvarer. Produsenten har fokus på å benytte lokale leverandører.
Facebook-sideKjøkkenmagi produserer makroner og konfekt, av lokale råvarer, på bestilling. Du finner dem på markeder og REKO-ring i regionen.
Facebook-sideSlettå gårdsutsalg er et selvbetjent gårdsutsalg som holder til på Randabergveien. De tilbyr egenproduserte grønnsaker som varierer ut i fra sesongen vi befinner oss i. De selger også andre kortreiste produkter som honning, saft, syltetøy, egg, juice, ost og krydder. Gårdsutsalget er åpent fra kl. 07-23, hver dag – hele året.
Gårdsutsalget har også et planteutsalg fra midten av april til juli. Der tilbys det ulike drivhus-, kål-, urte- og salatplanter.
På høsten selges det et bredt utvalg av gresskar i flere farger og fasonger. Dette inkluderer mat-, halloween- og pyntegresskar.
Facebook-side
Innerst i Høgsfjorden i vakre Dirdal, ligger Dirdalstraen Gard – nylig kåret til Norges beste gardsutsalg.
Familien på gården driver både økologisk gård med ur-fe, i tillegg til at de har et gårdsutsalg i butikklokaler som er restaurert fra 1800-tallet.
I utsalget kan du handle kortreist og økologisk, samtidig som du er tett på unik og vakker natur. De har et bredt utvalg av lokale produsenter fra hele regionen.
Nesheimstunet i Nedre Vats drives av Elisabeth og Bjørn Steinar Nesheim. På det idylliske gårdstunet kan du overnatte i nostalgiske omgivelser på “gamle løå” eller i “oldermors hus”. I tillegg til å være en overnattingsplass, tilbyr de selskapslokaler til private arrangement og konserter gjennom hele året.
Vertskapet på Nesheimstunet er opptatt av god mat, og de serverer ofte tjukkakaker, kanelsnurrer, brunst-stykker, Cathrines makroner, Stinas konfekt og komlespyd.
Facebook-sideRandaberg Gårdsutsalg er åpent og selvbetjent hver dag. Det ligger på Midtbø gård på Bø. De produserer grønnsaker og egg, og de driver de melk- og kjøttproduksjon av storfé. De dyrker potetet, sukkermais, rabarbra, rødbeter og korn.
Facebook-sideKøhlerpaviljongen produserer leskende rabarbrasaft og smakfull rabarbragløgg. De har også et nydelig selkapslokale på gården.
Facebook-sideEIGRA kjøkken & bar er den fine restauranten på Grand Hotell Egersund.
Facebook-sideKjør Rally Jæren med egen bil og besøk et utvalg av gårdsutsalg langs veien. Opplev Jæren har også markert øvrige besøksmuligheter på et eget kart.
Sjekk kjøreruten på hjemmesiden deres.
Facebook-sideFattnes Vestre driver gardsbakeri i Vanvik i Suldal. Her får du rykende ferske surdeigsbrød og kanelsnurrer. På gården driver de også produksjon med sau og storfe samt skog- og sagbruk.
Under Kortreist deltar Fattnes Vestre sammen med flere andre lokalmatprodusenter fra Sauda og omegn. De vil holde til på «Alfred» (Skolegata 6 midt i Sauda) fra kl. 12 – 16. Der vil du blant annet få tak i Fattnes Vestre sitt rykende ferske brød og småbakst, i tillegg til masse annet godt. Se eller Kortreist-rute for Sauda for mer informasjon.
Facebook-sideSøya gard er kanskje mest kjent for honningen sin, men de har også et bredt utvalg av andre lokale produkter i utsalget på gården, kjøttprodukter fra egen gård (pinnekjøtt, fenalår, lammelår fra Jernaldersau), egg, saft og syltetøy i tillegg til skinn og ull (både som garnpakker og ferdig strikka modeller). Gården byr på en rekke gode smakfulle produkt fra distriktet samt godt utvalg i kunst og håndverk. Søya Gard kan og tilby overnatting i godt utstyrte hytter.
Facebook-side
På Dalheim Gård er løa gjort om til kurssted for surdeigbakst, med spontane utsalgsdager. Alt som lages, er 100% surdeigbakst. Driveren, Maggi Gausel, har skrevet fem kokebøer, og de kan kjøpes på gården. I tillegg selges alt du trenger til egen surdeigsbaking, inkludert avlegger fra deres 130 (!) år gamle surdeigsstarter fra Napoli.
NettsideReime Dexter produserer smakfullt, marmoret og mørt kjøtt av storferasen Dexter. Dyra er foret opp bare på gras og høy (ikke kraftfor), som gir et sunnere kjøtt.
Facebook-sideDet vakre trehuset Villa Rosehagen, står i Jørpeland sentrum og ble bygget i 1912. I dag drives det som restaurant som er åpen for publikum hver dag, hele året. Det arrangeres alle typer arrangementer som for eksempel konserter og utstillinger. De er opptatt av at maten har lokal forankring, og bruker mye råvarer fra Ryfylke.
Facebook-sideSaudamat drives av barndomsvennene og bøndene Sverre Gustav Birkeland og Håvard Lunde. De produserer kjøtt av gris, sau og høylandsfe. De er opptatt av å levere produkt der minimal medisinering, godt stell og fantastiske beiteforhold sørger som sørger for at dyrene har det godt.
Facebook-side
Skafferiet Vågabakken er en koselig butikk som holder til den gamle slakterbutikken i Vågabakken på Jørpeland. Der finner du lokale produkter som eplemost, saft, syltetøy, lokalbrent kaffe, is, søtsaker og mye, myer mer. Opplev spor av lokalhistorie, god mat og unikt interiør.
Facebook-sideSie gard ligg i Årdal i Ryfylke. Der foredler de lam, bær og frukt på tradisjonelt vis, med lite krydder og sukker. Dyrene går på utmarksbeite i Ryfylke. Der beiter de på gress og urter i skog, på myr og på lynghei. Kjøttet er videreforedlet hos Vikedal Gardsmat på tradisjonelt vis.
Facebook-sideLedaal teppeveveri holder åpent i butikken på Våland. De dekker bordet med Keramikeren sin flotte keramikk og andre varer som passer til spisebordet.
Facebook-sideSiden 2001 har butikken på Ullandhaug levert økologisk lokalmat til Stavanger. Nå har vi to butikker og vi jobber direkte med over 15 lokale økologiske produsenter. Grønnsakene kommer hovedsakelig fra Ullandhaug og Byre. Til våren er publikum velkommen til å komme og se hvordan det dyrkes og formidles på Ullandhaug Økologiske gård.
Ullandhaug økologiske gård driver to butikker, en på Ullandhaug økologiske gård og en i Stavanger sentrum, ved fiskepiren.
På Ullandhaug er det stort utvalg av planter og mer fokus på det som Ullandhaug økologiske gård produserer. Butikken er en gårdsbutikk, da den ligger landlig til i hjertet av Ullandhaug økologiske gård.
Adresse: Ullandhaugveien 150, 4021 Stavanger
I Verksgata er butikken større og utvalget litt annerledes. De selger alt fra hageartikler til kombucha – alt en skulle trenge for å leve litt mer bærekraftig.
Adresse: Verksgata 13, 4013 Stavanger
Veen Gardsmat tilbyr kjøttprodukter av kje og geit, samt is på geitemelk.
Gården er i Bjerkreim, men under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum.
Facebook-side