YunsKitchen (stand 10)
Serverer gimbak, en populær koreansk matrett som ligner på roll, men laget på en litt annen måte. Den er listet som vegetar, men ser vegansk ut av ingrediens- og allergilisten. Retten består av tang, ris, reddik, gulrot, agurk, sesamolje, sesamfrø, salt, sukker og soyasaus.
Delizia (stand 11)
Delizia selger hjemmelaget italiensk gelato, og har lange tradisjoner for å ta med seg veganske alternativer til Gladmat.
Mogul India (stand 23)
Gladmatretten deres er «Mushroom 65», en vegansk (og glutenfri) rett som gjerne serveres som snack eller forrett.
Dirdalstraen (stand 36)
Serverer vegetarisk vaffel som en av to Gladmatretter. Dette er ikke den vanlige vaffelen din med rømme og syltetøy, men en kreasjon med masse lokalmatprodukter: naturell yoghurt fra Ryfylke gardsysteri, økologiske jordbær fra Jordbærhuset gårdsbutikk, mandelsmør fra Sunt & balansert, Honning fra Farmeren (Preikestolen honning), strøssel av brunostkjeks fra Minglemat og vaffel fra Minglemat.
Arabella (stand 44)
Velg mellom falafeltallerken med hummus (glutenfri laktosefri) eller falafelrull med tahinidressing (inneholder yoghurt) som Gladmatrett. Disse er i alle fall vegetariske, mulig falafeltallerkenen også er vegansk.
Toko Bintang (stand 45)
Her serveres det mat fra Indonesia, og de har både vegetariske og veganske alternativer.
Cotton Candy Co (stand 47)
Tre veganske sukkerspinn-alternativer
Raclette Food Truck (stand 57)
Her kan vegetarianere spise bakt potet med grillet raclettost, og/eller Raclette Cheese Fries.
Los Tacos (stand 63)
Gladmatretten er med kjøtt, men Los Tacos har lange tradisjoner for å servere vegetarisk og vegansk mat på standen sin.
Vafleriet (stand 69)
Flere veganske og vegetariske alternativer.
Jærbakeren Arne Johannesen (stand 75)
Naturligvis mye vegetarisk, de har også kjempegode veganske brownies.
Youngs Thai (stand 76)
Har vegetariske våruller, samt stekte nudler med tofu.
Zouq Stavanger (stand 77)
Deres Gladmatrett er en vegetarisk samosa chaat. Selv beskriver de den slik:
En smaksbombe laget av knust samosa, krydret kikert chana masala og grønnsaker. Toppet med mynte-, mango, chili og raita chutneys og friske urter.
Topp Sopp (stand 103)
Deres gladmatrett er vegetarisk (og glutenfri): soppsuppe med shiitake, østerssopp og FabSer frøbrød.
Siddis Gelato / Micro Kaffi (stand 107)
Deres Gladmatrett er vegetarisk og heter: «Start the day with coffee and finish with gelato»
Chili Chocolate (stand 108)
Har to Gladmatretter, begge vegetariske, den til 50 kroner kan fås vegansk på forespørsel.
50 kroner: Jordbærspyd dyppet i sjokolade
75 kroner: «Inspiration» kake på pinne – med smak av pasjonsfrukt og bringebær.
FabSer Helse (stand 117)
Sannsynligvis får du påsmurte rundstykker og toast i både vegansk og vegetarisk variant her.
Det er godt mulig flere utstillere har veganske og vegetariske retter.