Gladmatpartner

Sparebanken Vest feirer 200 år: – Har betydd enormt mye for Gladmat

En av Gladmats aller viktigste samarbeidspartnere er Sparebanken Vest. I år feirer de 200 år med å atter en gang sette lokalmat, bærekraft og matnæringens verdiskapning på agendaen.

I to århundrer har Sparebanken Vest vært en viktig aktør som tar aktivt samfunnsansvar i lokalsamfunnet på Vestlandet. Gjennom å gi midler til prosjekter med samfunnsnyttig verdi, har banken bidratt til å gjøre livet i vest litt bedre for oss alle.

Spesielt aktiv har Sparebanken Vest vært i å bidra til det grønne skiftet, gjennom stiftelsen Agenda Vestlandet. Over 300 millioner er blitt delt ut til satsinger innen bærekraft og grønn omstilling.

Det er gjennom denne stiftelsen de i år bidrar til at Gladmat igjen kan samle 250.000 besøkende til en festival som virkelig har satt sirkularitet høyt på agendaen.

– Gladmat deler bærekraft som verdi sammen med Sparebanken Vest. I år er jo temaet for festivalen også lokalmat, så den naturlige harmonien mellom oss blir bare enda mer forsterket, sier Gladmat-leder Maren Skjelde, som er utrolig takknemlig for støtten festivalen får fra bankens stiftelse.

– Sparebanken Vest har rett og slett betydd enormt mye for Gladmat gjennom mange, mange år.

To aktører – samme verdier

Historien om samarbeidet mellom Gladmat og Sparebanken Vest er en historie om to aktører som har en felles visjon om å styrke lokalsamfunnet og fremme lokal mat. Prosjekter som har blitt realisert takket være bankens støtte, har hatt stor innvirkning på lokalsamfunnet og matnæringen.

– Sparebanken Vest er helt avgjørende for at Gladmat kan være en av Norges største matfestivaler. Det er takket være dem vi kan arrangere «Kokepunktet», for eksempel, hvor de besøkende blir inspirert til å engasjere seg i matlaging og bærekraftige matvalg.

Arrangementet «Glade småkokker», kokkekurs for barn, er et annet eksempel på et initiativ som knytter lokalmaten og festivalen opp mot bærekraftsmålene – med Sparebanken Vest og Agenda Vestlandet som en viktig støttespiller.

– Samarbeidet mellom Gladmat og Sparebanken Vest er en vinn-vinn-vinn-situasjon. Det er bra for de lokale aktørene og lokalsamfunnet, det er bra for Gladmat som kan utvikle festivalen ytterligere, og det er forhåpentlig også positivt for Sparebanken Vest som får støtte og synliggjøre verdiskapningen i matnæringen, sier Skjelde.

Reklame for samarbeidspartner.

selfie-time på Fish&Cow

Samarbeid med oss:

Bli Gladmatpartner

Maren Skjelde og Sparebanken Vest

Gladmatpartnere:

Disse gir deg Gladmat

Kjøpmenn på Helgø Meny

Helgø Meny:

Slik utnytter du partnerskapet