500.000 i tonn i året. Så mye fôr håndteres ved anlegget som ligger nydelig plassert ved sjøkanten i Hillevåg. Dette er Nord-Europas største produksjonsfabrikk for dyrefôr. Neste gang du ser en av deres mange kraftfôrbiler på veien, kan du tenke at alt som er i tankene vil bli til mat en dag.
Mat du kanskje kan smake på Gladmat-festivalen, for eksempel. Det er muligens ikke så ofte du stopper opp og tenker over alt som ligger bak det faktum at vi kan sprade rundt på festivalen og nyte av deilig mat. Det finnes mange aktører som i kulissene bidrar til at dette kan skje.
Blant de aller viktigste: Felleskjøpet Rogaland Agder (FKRA). Regionens største matprodusent. Fôret de produserer legger grunnlaget for svært mye av maten som ender opp på tallerkene, og i utstillerteltene, våre: Kjøtt, melk, kylling, egg, storfekjøtt, ost – også videre. Fra jord til bord i praksis!
– Vi er nå den eneste samvirkebedriften med lokal forankring igjen i Rogaland. FKRA har en viktig rolle som lokale kulturbærer av matproduksjon i Rogaland. Sluttproduktene er strategisk viktige for produsentene. Matens kvalitet og historie er viktig, forteller markedssjef i FKRA sin landbruksdivisjon, Aasne Aasland.
Det setter vi som bor her stor pris på!