NYYYT:
Stipendet tildeles en aktør som viser et sterkt og helhetlig engasjement for hele verdikjeden – fra dyrevelferd og produksjon, til matopplevelse og formidling. Med solid forankring i Matregion Rogaland og et kompromissløst fokus på kvalitet, forenes fagstolthet, lokal identitet og moderne drift på forbilledlig vis.
Aktøren tar fullt ansvar for verdikjeden – med respekt for dyrene, utnyttelse av lokale råvarer og en produksjon der tradisjon møter innovasjon. Alle bøndene som leverer gris og storfe til virksomheten holder til i nærområdet. Kjøttet er derfor kortreist og samarbeidet med bøndene er tett og målrettet.
Resultatet er ikke bare førsteklasses produkter, men også et miljø for kunnskapsdeling og bærekraftig utvikling i regionen. Gjennom en tydelig filosofi om at dyr som har det bra, smaker bedre, og ved å kombinere dette med sterke håndverks- og smakstradisjoner, skapes matopplevelser utenom det vanlige.
I tillegg til butikk og produksjon, inviteres publikum inn i unike lokaler der restaurant og catering bygger bro mellom gård og bord – med nærhet og tilstedeværelse. Aktøren har markert seg med høy kvalitet over tid, og har mottatt flere nasjonale utmerkelser, blant annet fra Det Norske Måltid.
HERMETIKKEN RESTAURANT
Stipendet tildeles en aktør som utmerker seg med et tydelig engasjement, høye faglige ambisjoner i matbyen Stavanger.
Vinneren har etablert et nært samarbeid med lokale produsenter og løfter frem råvarer på kreative og overraskende måter. Med et gjennomgående fokus på bærekraft – både i valg av råvarer, utnyttelse av ressurser og måten de samarbeider på – fremstår restauranten som en viktig inspirasjonskilde i bransjen. Kjøkkenet byr på sesongbaserte menyer preget av lokal identitet, innovasjon og kompromissløs kvalitet.
Med en dyp kjærlighet til mat, vin og mennesker, har restauranten på kort tid markert seg som en ledende gastronomisk aktør – en posisjon som nylig ble bekreftet med én stjerne i Michelin-guiden.