Matsikkerhet – er det ditt ansvar?
Matsikkerhet innebærer at befolkningen har tilgang på nok og trygg mat, også i krisetider. Matberedskap over hele landet er vesentlig for den nasjonale sikkerheten ifølge Totalberedskapskommisjonen, og Riksrevisjonen har påpekt at vi er ikke godt nok forberedt. 60 prosent av all maten vi spiser er enten importert eller produsert med importerte fôrråvarer til husdyrnæringen og oppdrettsnæringen.
Hva betyr matproduksjon for Norges sikkerhet? Hvor viktig er selvberging ved å dyrke frukt og grønnsaker som et supplement til tørrvarelageret alle skal ha i beredskap? Kan vi gjøre mer for å unngå matsvinn?
Deltakere:
Anne Skuterud, jurist, kornbonde på Gjerdrum. Har inntil nylig vært styreleder i Felleskjøpet Agri i 9 år.
Monica Dahlmo, landbruksdirektør hos Statsforvaltaren i Rogaland
(Tredje paneldeltaker blir offentliggjort 21. juni)
Programleder:
Arne Hjeltnes, forfatter og formidler, og har dessuten vært programleder i TV2, fiskeriutsending i Asia og turistsjef i Amerika