Kjøp billett

Gladmatjuryen har talt:

Her er de nominerte til Gladmat-prisene 2025

En debutant kan juble over hele tre nominasjoner under sin første Gladmat-festival.

Det var god stemning da Gladmatjuryen var rundt og delte ut nominasjonene til årets Gladmat-priser.

– De tjue-tretti beste i år holder et enda høyere nivå enn i fjor. Bunnivået har også hevet seg, så det har rett og slett blitt enda jevnere, noe som gjør jobben vår enda vanskeligere, sier juryleder Olav Birkeland, som har ledet juryen tretten år på rad.

– Når vi går rundt og snakker med folk bærer det preg av at Gladmat er noe som de bruker hele året på å forberede seg på. Hjelmeland Naturlegvis har jobbet med sin kraft i elleve måneder. 400 liter kraft er redusert til 25 liter. Det er helt utrolig. Det sier sitt om hvor lista er lagt, sier Birkeland.

Med seg i juryen har han i år hatt Kristian Ebbesen Fjelde og Malene Harbitz.

Her er alle juryens utvalgte i år:

Årets Gladmatrett:
K2, Bellies, Bravo, Fish and Cow og Hotel Victoria.

Gladmat-opplevelse:
Matskattar i Suldal, Felleskjøpet, Topp Sopp, Siddis Gelato, Sola Strand Hotel.

Årets stand:
Madla Handelslag, Hjelmeland Naturlegvis, Jærbakeren, Matskattar i Suldal, Helgø Meny.

Årets lokalmatprodukt:
Egersund Is & Sjokoladefabrikk, Kjøkkenmagi, Ystepikene, Matskattar i Suldal og Hjelmeland Naturlegvis.

Årets mest sirkulære utstiller:
K2, Fjorden Sjokolade, Bravo, Idsøe, Topp Sopp.

Årets nyskapning:
Kjøkkenmagi, Bellies, Egersund Is & Sjokoladefabrikk, Vingtor.

Barnejuryen har også hatt flere runder rundt på området og gjort sine svært kvalifiserte vurderinger av Gladmatrettene.

De har kommet frem til følgende nominerte til «Årets barnejury-favoritt»:

Egersund Is & Sjokolade, Bravo, Yips, Siddis Gelato og Spiseriet.

Det er bare å se etter nominasjons-diplomene på standene for å finne frem til disse.

Vinneren av hver kategori offentliggjøres lørdag klokken 15.00 i Kokepunktet.