Til Brasserie Pigalle kommer Brendan Fong
Brendan vokste opp i Australia, med foreldre som immigrerte fra Fiji. Han startet karrieren i hjemlandet, før nysgjerrigheten tok han til Tokyo. Der bodde han i to år og lærte japanske matlagingsmetoder og teknikker, Han vendte så tilbake til Australia og Bistrode CBD i Sidney og har siden vært lidenskapelig opptatt av å kombinere europeisk og asiatisk matlaging. Brendan har jobbet på flere av Sidneys beste restauranter, og han har mottatt en rekke utmerkelser. I dag er han Kjøkkensjef på Restaurant Hubert, en institusjon i Sidneys kulinariske verden. Her kombinerer han asiatiske smaker og teknikker med det franske kjøkkenet.
Til Cin Cin kommer Dominic South
Dominic er fra England, og han har jobbet hos flere av Londons ikoniske hotell og restauranter: blant annet Corinthia Hotels og The Langham og tidligere Hibiscus (To Michelin-stjerner). Dominic har også arbeidet på restaurantene til kjente Tom Aikens. Etter flere år i utlandet, med opphold I Hong Kong, Dubai og Karibien har han etablert seg i Bournemouth, hvor han er kjøkkensjef på det nyåpnede Nici Hotel. Dominic var på Stavangers første Food & Fun i 2024, og det er utrolig hyggelig at han hadde det så kjekt at han vil komme tilbake!
Til Déjà Vu kommer Mark Edwards
Mark er fra England, og han kjenner Øyvind på Déjà Vu gjennom felles arbeidsgiver – Nobu. Mark var Executive chef for Nobu London da de åpnet i 1997. Senere var han Corporate Chef for Nobu Europa i flere år. Han er i dag Culinary consultant for Matsuhisa Europe, Nobu sin søster-restaurantgruppe. Mark fikk Michelin-stjerne til både Nobu London og Nobu Berkeley Street.’
Til ilo Café & Restaurant kommer Kristinn Gísli Jónsson, Henrik Dahl og Christopher W. Davidsen
Det er et riktig stjernelag som kommer til ilo Café & Restaurant under Food & Fun! Kristinn Gísli Jónsson er kjøkkensjef ved Tollbua, og er prisbelønt islandsk kokk som har høstet flere utmerkelser både individuelt og som en del av det islandske kokkelandslaget. Henrik Dahl er en av Norges beste vinkelnere, mens Christopher William Davidsen, opprinnelig fra Stavanger, vant sølv i Bocuse d’Or i 2016. Christopher har også vært trener for den norske kandidaten i Bocuse d’Or 2025. Dette laget skaffet stjerne i Michelinguiden til Speilsalen og driver nå Tollbua i Trondheim.
Til Fisketorget kommer Marcelino Gomez
Argentinske Marcelino begynte sin kulinariske reise i hjemlandet, med utdannelse fra Gato Dumas. Han studerte senere i San Sebastian (Basque Culinary Center), og deretter drev han med forskning på Fundación Alicia (forskningssenter i Spania dedikert til gastronomi, matvitenskap og ernæring) før han sluttet seg til el Bulli Research Foundation. Marcelino sin interesse for konkurranser, førte han til Geranium (***), og i neste sving som Argentinas representant under Bocuse d’Or. Han har også arbeidet ved Alchemist (**) og Mirazur i Menton (***). Marcelino var trener for det colombianske teamet som deltok i Lyon i 2021 og forbereder seg nå til Bocuse d’Or-finalen i Lyon i 2025 som kandidat for det italienske laget.
Til Lai by Noodle Noodle kommer Ken Ngan
Japanske Ken Ngan er har gjennom 30 år spesialisert seg som Dim Sum-kokk. I dag er han Dim Sum-souschef for Marriott International i Hong Kong. De siste seks årene har han også hatt ansvar for Dim Sum på Marriott Hotel Bonvoy Ocean Park i Hongkong og på «Man Ho» på JW Marriott Hotel Admiralty (sistnevnte har 1 stjerne i Michelinguiden). Ken har bidratt til utviklingen av Dim Sum-menyene for Marriott-hoteller i Taiwan og Japan.
Til Sabi Omakase kommer Iderbold Ganbat
Iderbold er opprinnelig fra Mongolia. Han utdannet seg i hjemlandet og reiste så til Sverige for å jobbe. Der har han jobbet ved topprestauranter i Stockholm. Han var blant annet kjøkkensjef på Imouto da de fikk sin første Michelinstjerne i 2017. Iderbold kjenner godt Roger gjennom blant annet et praksisopphold på Sabi Omakase i Pedersgata tilbake i 2018. Han var også med Roger på Food & Fun i 2024.
Til Seid kommer Thrainn Freyr Vigfusson
Islandske Thrainn regnes som en av de mest innovative og spennende kokkene i Norden. Thrainn er kokk og eier av de anerkjente restaurantene Sumac og OX i Reykjavik. Sumac har raskt blitt en gastronomisk favoritt på Island, kjent for sitt moderne kjøkken hvor han kombinerer skandinaviske og Midtøsten-inspirerte smaker på en helt unik måte. Restauranten OX (En Michelin-stjerne) har satt standarden for moderne nordisk matkunst. Thrainn er medlem av det islandske kokkelandslaget, og har blant annet presentert Island i den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or.
Til Spiseriet kommer Ismo Sipeläinen
Når finske Ismo kommer til Stavanger i februar, kommer han omtrent rett fra å representere Finland i prestisjekonkurransen Bocuse d’Or. Ismo har tidligere jobbet på flere topprestauranter i Norden, deriblant Speilsalen (1-stjernes Michelinrestaurant) på Britannia Hotel i Trondheim. Ismo ble kåret til Årets kjøkkensjef i Finland i 2015, og har i tillegg vært gjennom flere internasjonale kokkekonkurranser, både som commis og kandidat. Ismo kjenner Spiseriets flinke folk fra de møttes under Bocuse d’Or i 2019.
For bordbestilling, se her.
Festivalmenyen koster kr. 1200 pr person (noen steder koster den kr. 900 pr person, forhør deg når du bestiller bord). Gjestekokkene er på service i restaurantene onsdag 19. og torsdag 20. februar 2025. Fredag 21. februar er det duket for en superkjekk fest som alle er invitert til, både gjestekokkene, restaurantene og publikum. Vi gleder oss til å fortelle mer.
Food & Fun arrangeres av Gladmat i samarbeid med restaurantene, og prosjektet er støttet av Stavanger kommune, Sparebanken Vest og Inge Steenslands Stiftelse.