Food & Fun 2025

Gjestekokker og Stavangers restauranter

Topprestaurantene i Stavanger får besøk av toppkokker og sammen lager de unike matopplevelser for publikum.

19. – 21. februar er byens beste restauranter deltagere på Food & Fun. Restaurantfestivalen arrangeres for andre gang, og konseptet er at du som publikummer bestiller bord hos de restaurantene du ønsker å besøke. På restaurantene serveres det en unik festivalmeny, satt sammen av «våre» kjøkken og en utvalgt besøkende toppkokk.

Som publikummer kan du glede deg til å oppleve de beste lokale råvarene, med en ny vri. Bli med når gjestekokkene inntar byen!

Bordbestilling gjøres via restaurantenes egne reservasjonssider.

Disse gjestekokkene kommer til byen

Restaurantene

GM_smartobject_BRINGEBÆR-23 RGB

Mer om gjestekokkene

Til A. Idsøe grill & berkel kommer Steven Thiebaut-Pellegrino

Steven er født i Lyon, har familie fra Sicilia og har vært levende opptatt av mat hele livet. Han har arbeidet seg gjennom flere topprestauranter på Korsika og Sør-Frankrike, og i 2017 fikk han komme inn som kommis til Arnaud Laverdin, en av Lyons beste kjøkkensjefer. I dag eier og driver han sin egen restaurant i Lyon, Leptine, som han åpnet i 2022. Der lager de kreative retter, med kombinasjoner som er like uventede som magiske. Han er opptatt av mattradisjoner og eksperimenterer med fermentering, tørking og brenning. Steven ble anbefalt A. Idsøe grill & berkel av Lyon Street Food Festival og det internasjonale nettverket av matbyer Delicé. Vi gleder oss til å ønske han velkommen til Norge og Stavanger!

Til Cin Cin kommer Dominic South

Dominic er fra England, og han har jobbet hos flere av Londons ikoniske hotell og restauranter: blant annet Corinthia Hotels og The Langham og tidligere Hibiscus (To Michelin-stjerner). Dominic har også arbeidet på restaurantene til kjente Tom Aikens. Etter flere år i utlandet, med opphold I Hong Kong, Dubai og Karibien har han etablert seg i Bournemouth, hvor han er kjøkkensjef på det nyåpnede Nici Hotel. Dominic var på Stavangers første Food & Fun i 2024, og det er utrolig hyggelig at han hadde det så kjekt at han vil komme tilbake! NB! Dominic kjører Food & Fun meny på Cin Cin også fredag og lørdag.

Til Déjà Vu kommer Mark Edwards

Mark er fra England, og han kjenner Øyvind på Déjà Vu gjennom felles arbeidsgiver – Nobu. Mark var Executive chef for Nobu London da de åpnet i 1997. Senere var han Corporate Chef for Nobu Europa i flere år. Han er i dag Culinary consultant for Matsuhisa Europe, Nobu sin søster-restaurantgruppe. Mark fikk Michelin-stjerne til både Nobu London og Nobu Berkeley Street.’

Til ilo Café & Restaurant kommer Kristinn Gísli Jónsson, Henrik Dahl og Christopher W. Davidsen

Det er et riktig stjernelag som kommer til ilo Café & Restaurant under Food & Fun! Kristinn Gísli Jónsson er kjøkkensjef ved Tollbua, og er prisbelønt islandsk kokk som har høstet flere utmerkelser både individuelt og som en del av det islandske kokkelandslaget. Henrik Dahl er en av Norges beste vinkelnere, mens Christopher William Davidsen, opprinnelig fra Stavanger, vant sølv i Bocuse d’Or i 2016. Christopher har også vært trener for den norske kandidaten i Bocuse d’Or 2025. Dette laget skaffet stjerne i Michelinguiden til Speilsalen og driver nå Tollbua i Trondheim.

Til Fisketorget kommer Marcelino Gomez

Argentinske Marcelino begynte sin kulinariske reise i hjemlandet, med utdannelse fra Gato Dumas. Han studerte senere i San Sebastian (Basque Culinary Center), og deretter drev han med forskning på Fundación Alicia (forskningssenter i Spania dedikert til gastronomi, matvitenskap og ernæring) før han sluttet seg til el Bulli Research Foundation. Marcelino sin interesse for konkurranser, førte han til Geranium (***), og i neste sving som Argentinas representant under Bocuse d’Or. Han har også arbeidet ved Alchemist (**) og Mirazur i Menton (***). Marcelino var trener for det colombianske teamet som deltok i Lyon i 2021 og forbereder seg nå til Bocuse d’Or-finalen i Lyon i 2025 som kandidat for det italienske laget.

Til Lai by Noodle Noodle kommer Ken Ngan

Japanske Ken Ngan er har gjennom 30 år spesialisert seg som Dim Sum-kokk. I dag er han Dim Sum-souschef for Marriott International i Hong Kong. De siste seks årene har han også hatt ansvar for Dim Sum på Marriott Hotel Bonvoy Ocean Park i Hongkong og på «Man Ho» på JW Marriott Hotel Admiralty (sistnevnte har 1 stjerne i Michelinguiden). Ken har bidratt til utviklingen av Dim Sum-menyene for Marriott-hoteller i Taiwan og Japan. NB! Ken Ngan kjører Food & Fun meny også fredagen.

Til Ostehuset kommer Vito Mollica

Italienske Vito Mollica er en av Italias mest anerkjente kokker, og nå kommer han til Stavanger og Ostehuset under Food & Fun! Han har erfaring fra noen av verdens fremste restauranter, og leder i dag stjernerestauranten Atto di Vito Mollica i Firenze. Her kombinerer han Toscanas kulinariske tradisjoner med moderne teknikker, og skaper matopplevelser som hyller både fortiden og fremtiden. Hanne og Tom på Ostehuset ønsker med dette å dele videre det de har opplevd av innsikt og inspirasjon fra sine reiser til det italienske kjøkkenet – velkommen skal dere være! NB! Ostehuset har gjestespill torsdag og fredag, i stedet for onsdag og torsdag.

Til Restaurant K2 kommer Albert Franch Sunyer

Albert er opprinnelig fra Spania, men er nå bosatt i Helsinki, Finland. Han begynte karrieren som konditor, med flere topprestauranter på cv’en. I 2011 flyttet han til Helsinki hvor han jobbet ved flere av byens topprestauranter. Gjennom hele livet har Albert hatt et sterkt miljøengasjement og i 2022 åpnet han restauranten Nolla. Nolla var den første null-matsvinn-restauranten som åpnet i Norden, og i 2023 ble den belønnet med den grønne bærekraftskløveren til Guide Michelin. Nolla og Restaurant K2 deler samme syn på hvordan man burde drive en så bærekraftig restaurant som mulig, og alle gleder seg til å få Albert på besøk i Stavanger.

Til Sabi Omakase kommer Iderbold Ganbat

Iderbold er opprinnelig fra Mongolia. Han utdannet seg i hjemlandet og reiste så til Sverige for å jobbe. Der har han jobbet ved topprestauranter i Stockholm. Han var blant annet kjøkkensjef på Imouto da de fikk sin første Michelinstjerne i 2017. Iderbold kjenner godt Roger gjennom blant annet et praksisopphold på Sabi Omakase i Pedersgata tilbake i 2018. Han var også med Roger på Food & Fun i 2024.

Til Seid kommer Thrainn Freyr Vigfusson

Islandske Thrainn regnes som en av de mest innovative og spennende kokkene i Norden. Thrainn er kokk og eier av de anerkjente restaurantene Sumac og OX i Reykjavik. Sumac har raskt blitt en gastronomisk favoritt på Island, kjent for sitt moderne kjøkken hvor han kombinerer skandinaviske og Midtøsten-inspirerte smaker på en helt unik måte. Restauranten OX (En Michelin-stjerne) har satt standarden for moderne nordisk matkunst. Thrainn er medlem av det islandske kokkelandslaget, og har blant annet presentert Island i den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or.

Til Spiseriet kommer Ismo Sipeläinen

Når finske Ismo kommer til Stavanger i februar, kommer han omtrent rett fra å representere Finland i prestisjekonkurransen Bocuse d’Or. Ismo har tidligere jobbet på flere topprestauranter i Norden, deriblant Speilsalen (1-stjernes Michelinrestaurant) på Britannia Hotel i Trondheim. Ismo ble kåret til Årets kjøkkensjef i Finland i 2015, og har i tillegg vært gjennom flere internasjonale kokkekonkurranser, både som commis og kandidat. Ismo kjenner Spiseriets flinke folk fra de møttes under Bocuse d’Or i 2019.

For bordbestilling, se her.

Festivalmenyen koster kr. 1200 pr person (noen steder koster den kr. 900 pr person, forhør deg når du bestiller bord). Gjestekokkene er på besøk onsdag 19. og torsdag 20. februar (NB! Ostehuset har gjestespill torsdag og fredag, i stedet for onsdag og torsdag. Cin Cin har gjestekokk også fredag og lørdag. Noodle Noodle har gjestekokk også fredag).

Fredag 21. februar arrangerer vi en superkjekk fest for alle besøkende, byens restauranter og publikum – Food & Fun-ival!

Food & Fun arrangeres av Gladmat i samarbeid med restaurantene, og prosjektet er støttet av Stavanger kommune, Sparebanken Vest og Inge Steenslands Stiftelse.

Gladmatfestivalen 2025:

Velkommen til matfest i Stavanger

Food & Fun:

Bli med på Stavanger sin restaurantfestival

Food & Fun:

Bestill bord her