Hanna Korvald:
Prisen tildeles en person med ambisjoner og stort engasjement for kokkefaget. På tross av sin unge alder har prisvinneren vært commis i konkurransen Årets unge kokk som ble arrangert i Stavanger i 2023. Samme år gikk kandidaten seirende ut av ASKO servering Norgescup, og oppnådde tredjeplass i Nordisk mesterskap i Finland i 2024.
Vinneren jobber til daglig på Spiseriet, som i 2022 ble kåret til Årets lærebedrift av NKL Rogaland for sitt inspirerende og engasjerende arbeid med sine lærlinger. Vinneren er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i kokkefaget under Yrkes-VM i Lyon i Frankrike i september 2024. Merk dere navnet på vinneren, for hun er et kokketalent vi kommer til å se og høre mye om i fremtiden!
Stangeland Mølle:
Vinneren er en aktør som fremmer god folkehelse gjennom sine produkter, og samtidig har et høyt fokus på moderne og bærekraftige løsninger i sin produksjon. Produsenten heier på den norske bonden og benytter råvarer som havre, bygg, rug, spelt og hvete i sin produksjon. Korn av ypperste kvalitet blir formalt på steinkverner, for å sikre forbrukerne god smak og riktig næringsverdi, og på mølla blir hele kornet benyttet.
Kornprodukter er noe av det mest bærekraftige man kan spise, og vinneren samarbeider med bønder lokalt og nasjonalt, gjør produktene tilgjengelige for forbrukere landet over, samtidig som de er opptatt av å øke bevisstheten om helsefordelene med korn.
Prisvinneren driver også kontinuerlig med produktutvikling av innovative og sunne vegetariske alternativer, for å forbedre helse og miljø. I 1846 fikk vinneren vann på havremølla. I dag driver 4. og 5. generasjon videre i tippoldefarens ånd. Ikke så stort, men skikkelig – med norske råvarer fra øverste hylle.