Gladmat året rundt

Tidenes første Kortreist er gjennomført

Kortreist har hatt sin debut! Arrangementet gikk av stabelen 16. september 2023, og det ble en hyggelig dag for alle involverte, både produsenter, gårdsutsalg og publikum.

God mottakelse

Kortreist har som mål å gjøre publikum kjent med lokalmat. Gjennom en dag i lokalmatens tegn, kan publikum oppleve, smake og handle det beste som finnes i regionen.

I forkant kan publikum gjøre seg kjent ved å se gjennom nettsiden vår sin oversikt over de forskjellige produsentene og gårdsutsalgene. Det er mulig å enten skrolle gjennom hele lista, eller ved å selektere på varegruppe, kommune og produsent.

På den måten ønsker vi at det skal være lett for alle å komme seg rundt til de forskjellige, og kjøpe ny lokal mat og drikke direkte fra bonden.

Det var 110 produsenter med på Kortreist 2023. De fleste rapporterer om svært godt oppmøte.  For eksempel fortalte Egersund om super stemning, mange lokale aktører og med både hotell og reiselivet koblet på. I Suldal, på Fattnes Vestre, var det overveldende mye folk. I Hjelmeland var det nydelig høsting av frukt, et mangfold av produkter, bakverk, egg, kjøtt, saft og syltetøy. Mens det på Sola Smaksfest hadde salgsrekord i bodene, med yrende folkeliv og stor stemning. Til og med på Karmøy og Skudenes havn var det mye besøk.

Publikum hadde altså all mulighet til å fylle opp bilen med fantastisk lokalmat.

Arrangementet fortsetter

Etter en vellykket oppstart av Kortreist, ser vi frem til å ha arrangementet to ganger i året. Velkommen tilbake til Kortreist 2024, hold av datoene 16. mars og 14. september.

Ler mer om arrangementet her.

Kortreist arrangeres av Gladmat i samarbeid med Rogaland fylkeskommune og flere kommuner med sine matprodusenter og gårdsutsalg. Prosjektet er også støttet av Sparebanken Vest.