Matregion Rogaland
Rogaland er kjent som en av Norges fremste matregioner, mye på grunn av sin rike tilgang på kvalitetsråvarer og mangfoldige landbrukstradisjoner. Produktene som dyrkes og foredles, er til stor glede for alle mat-interesserte publikummere gjennom salg fra gården eller andre utsalg.
Lista nedenfor gir en oversikt over hvor de holder til og hva de selger. Bruk knappene og filtrer etter hvilke produkter du er på jakt etter, og velg om du vil ha resultatene på kart eller i en liste. Du finner åpningstidene på den enkeltes nettside / facebook-side.
God mattur!
Du finner et utvalg av produkter hos Ryfylke Gardsysteri like borti vegen, eller hos Apal Sideri i Hjelmeland.
Tveitane gard ligger i Hetlandsbygda i Hjelmeland i vakre Ryfylke. Gården har lang tradisjon innen jordbærdyrking.
Etter at nåværende eier overtok i 2016 har de fortsatt med jordbær, men utforsker også andre områder. Blant annet har de tatt opp igjen gamle familietradisjonar med sylting og safting.
Facebook-sideBondens Skjønt & grønt (består av seks gårdsutsalg) er tilstede på torget i Randaberg sentrum hver helg (fredag – lørdag) fra og med mai til og med oktober. Her kan du treffe produsenten og få kjøpt ferske grønnsaker rett fra åkeren! Vel verdt et besøk!
Facebook-sideLitlestøl produserer nydelige marmelader, de små glassene med marmelade fra Litlestøl kan romme smaken av søte pærer eller chili eller mango eller selvplukket ramsløk. Hvilken er din favoritt?
De har ikke utsalg hos seg selv, men selger sine produkter hos en rekke lokale utsalg i hele landet.
Facebook-sideBonvita selger kimchi og fermenterte grønnsaker, kjøttprodukter og ullprodukter.
Facebook-sideHer finner du et bret utvalg lokale produkter fra produsenter i Ryfylke.
Facebook-sideVoll Ysteri er det fyrste ysteriet i Norge som blei godkjend for upasturisert ost.
De produserer den prisbelønte Jærosten og har selskapslokale på garden
Facebook-side
Sandi Cakes sine spiselige kunstverk finner dere i Pedersgata. Sandi Cakes var nominert til Gladmatprisen «Årets nyskapning» i 2023, og det er vel verdt å besøke den fine butikken.
Facebook-sideVidere foredling av kjøtt og kjøttvarer. Selger produktene sine på markeder og REKO-ring
Facebook-sideVikedal gardsmat driver med videreforedling av kjøtt. De har vunnet en rekke priser for sin spekeskinke, pinnekjøtt og fenalår.
Hos Vikedal Gardsmat får du råvarer fra storfe, inkl. kalv, hjort, svin, lam og geit.
Facebook-side
Her finner du bakervarer og konditorvarer i utallige smaksvarianter.
Facebook-sideAnda gård tilbyr ferske økologiske egg på brett (à 30 stk) eller i pakning (à 18 stk).
Facebook-sideBesøk ett av Norges eldste bryggeri og brusfabrikk, og det eldste operative bryggeriet i Rogaland. Hos Berentsen er det alltid gode tilbud i utsalget.
Facebook-sideUnder en storslått himmel, ved grønne marker på Jæren, driver Ystepikene sitt eget ysteri på Varhaug. Gården har vært i familiens eie i 100 år, og her lager de knallgode oster ysta på egenprodusert melk.
Ystepikene er dannet med utspring i familiegarden som drives av Jon og Siri.
Ystepikene er Siri og døtrene med god hjelp av flere ansatte. Målet er å lage oster som er lette å like samtidig som de håper å kunne friste med noen spennende smaker. I det døgnåpne gardsutsalget har de også spennende varer fra mange andre lokale aktører.
Under Kortreist inviterer de til Det åpne ysteriet. De vil ha framme smaksprøver på spennende oster med tilbehør, og tilbud på gavepakke med Ystepikeoster.
Spesialtilbud denne dagen er en gavepakke med VM-medaljevinnerne våre Jærsk Havsletteost og Jærsk Bedaost tomat for 279,-.
På Øvregård finner du et bittelite gardsmeieri, bakstehus og retro lofts cafe. Driverne ønsker å skape en unik opplevelse for deg som gjest.
Facebook-sideKryddergarden på Horpestad i Klepp produserer krydderplanter, spiseblomst, tomat og sommerblomster.
Facebook-sideSelvbetjent døgnåpen salgsbod med eplemost fra garden, i tillegg driver de med glamping i strandkanten.
Velkomne til Kleppa!
Facebook-sideA. Idsøe har i snart 200 år levert kompromissløs kvalitet, delikatesser og kunnskap til kresne kunder. Kvaliteten skal du fortsatt forvente, uansett om du spiser på grill & berkel, tar med deg kjøtt og pølsevarer hjem fra butikken eller lærer nye kunster i kurs- og konferansesenteret i andre etasje.
NettsideKlostergarden på Utstein har et nydelig gårdsutsalg hvor det bys på lokale matskatter, middelalderhistorie, nydelig utsikt og turmuligheter.
I tillegg til alle de gode produktene i utsalget, kan dere oppleve kulturhistorisk vandring på gården (på bestilling).
Facebook-sideDelizia tilbyr nydelig hjemmelaget italiensk iskrem, laget av kortreist melk fra en bonde på Randaberg.
De har et stort sortiment av iskrem, og mange av smakene kan fås i vegansk variant. De har også hjemmelaget cookies.
Facebook-sideBogsdalen gård produserer saft, syltede grønnsaker, chutney, gelé, purre, salat, squash, gresskar for å nevne noe.
Velkommen innom i gårdsutsalget!
Facebook-sideStrand Gård er en svært dyktig produsent som leverer lokalprodusert mat til landets Michelin-restauranter. De produserer vaktelegg fra egen oppdrett og ferske vaktler fra sitt godkjente slakteri. I tillegg har de forskjellige produkt av mangalitsa-gris. De har åpent gårdsutsalg, hvor de har flere andre lokale produkt.
Facebook-sideHanakamneset Gard ligger idyllisk til i Sandsbygda i Suldal. Her driver Rolf Henrik og Åse Marit med ulike husdyr. De har spesielt fokus på frittgående utegris som de foredler til gode, spennande smaker. De er spesielt kjente for sine gode chirozo-pølser. I 2021 åpnet de opp et eldhus med vedfyrt bakerovn som de selv bruker til bakst for salg, men som også kan leies ut til selskap og sammenkomster.
Facebook-sideTil daglig finner du dem på flere adresser i regionen, både i Sola, Stavanger, Sandnes, Klepp og Bryne.
Facebook-sideEgersund is og sjokoladefabrikk byr på et rikholdig utvalg sjokolade, iskrem, gelato og sorbet.
Facebook-sideFladene Gard er en familiegård som har vært i samme slekt i mange år. De driver med spelsau og skotsk høylandsfe. De selger ferskt og frossent kjøtt, og de lager pinnekjøtt, pinnbog og fenalår til høst / julesesong. På våren selger de kort vårull av spelsau til hage og grønnsaksbed. På sensommeren plukker de litt molterr og blåbær som selges. De har også en egen serie med spekepølser Bjerkreimsnabb. Gårdsbutikken er døgnåpen.
Facebook-sideStorstova gard ligger i fjordriket Hebnes, på Ropeidhalvøya. Her holder de storfe og 7500 verpehøns, i tillegg til bærproduksjon og foredling. Storstova Gard har døgnåpent gårdsutsalg med varer fra egen gård. De produserer kjøtt, egg og forskjellige sesongvarer av frukt og bær. De selger også urtesalt i tillegg til noen håndverksprodukt.
Facebook-sideGarden ligg vakkert til på Nedstrand med Himakånå som nærmeste nabo.
På gården driver dermed Wagyu, ammekyr, melkekyr og sau, i tillegg finner du kjøt av utegris i gardsbutikken.
Facebook-side
Hogg ditt eget juletre i Jørgens juletreskog i desember, selvplukk av bringebær om sommeren.
Facebook-sideAarsland Gardsutsalg driver med salg av grønnsaker og egg fra garden.
Facebook-sideEgersund Servering består av Kniv & Gaffel, Biblioteket, Trakteriet, Kosen, Isbaren og Øybuå.
Facebook-sideEgg, poteter og grønnsaker for salg – bynært og godt!
Facebook-sideGardsutsalg nær sentrum på Vigrestad.
Salg av poteter, egg, grønnsaker, ost fra Ystepikene, produkter fra Jerseymeieriet.
Fristende bakverk og sjokolade. De har også litt interiør og gaver i sin butikk.
Facebook-sideDrivhuset Bageri og gårdsutsalg ligger på Serigstad og de har bygget om en gammel minkfarm til et unikt serveringssted.
De tilbyr en lekker buffet med egenproduserte økologiske råvarer og surdeigsbrød fra eget bakeri.
Sunt og Balansert produserer granola og nøttesmør. De har ikke utsalg, men en nydelig nettbutikk og deltar på REKO-ring og selger varer i egen nettbutikk samt hos andre lokale utsalg i regionen.
Facebook-sideSalg av egenproduserte snittblomster, buketter og kranser.
Foodtruck med pop-up salg av bakst og kaffe
Facebook-sideSiddis Gelato ligger i Pedersgata. De produserer fantastisk gelato og sorbetto av kvalitetsingredienser, med respekt for tradisjoner, håndverk og bærekraft.
Du kan spise på stedet, eller handle med deg hjem.
Facebook-side
I hjertet av Egersund finner du Mocca.
Mocca Egersund består av en kaffebar, en delikatesse/interiør butikk, og nå kaffebrenneri!
Olav og Karin produserer økologiske jordbær og bringebær fra gården sin på Voll i Klepp kommune
Facebook-sideDalen lefsebakeri produserer tradisjonelle lefser, nordlandslefser, saupskolt, fløtelefser, potetkaker og gjærbakst.
Facebook-sideI gardsutsalget på Øksnevad vgs finner du egenproduserte grønnsaker, ferske egg og brød på fredager.
Facebook-sideI gardsbutikken til Vårsol garnterti finner du tomater og andre grønnsaker fra egen produksjon i tillegg til lokale produkter fra regionen. Vel verdt en tur innom!
Facebook-sideNordland Gard ligger i Sandnes, Rogaland, vi driver med gressforet storfe og sau. Dyrene går ute hele året.
Facebook-sideNærbø Bakeri & Konditori har god hjemmebakst, og ligger midt på Nærbø.
Facebook-sideVill vekst selger sopp, salt, krydder og eddiker.
Vill Vekst tilbyr kunnskapsformidling og inspirasjon til små og større grupper. Bli med ut på naturlostur og opplev naturen på ein ny måte. Plukk din eigen ville salatbolle eller sopp til ei smakfull suppe, alt etter årstida. Her får du sikker hjelp til å læra å hausta frå naturen sitt eige spiskammer. Kurs på ulike nivå.
Fattnes Vestre driver gardsbakeri i Vanvik i Suldal. Her får du rykende ferske surdeigsbrød og kanelsnurrer. På gården driver de også produksjon med sau og storfe samt skog- og sagbruk.
Facebook-sideSmaken av Ryfylke drives av den driftige familien Schläwicke og de holder til i Hjelmeland. Det er et spisested som også gjør catering, i tillegg til at kommer hjem til kunder og lager mat for gjestene der. Så her er det stor aktivitet. De er alltid opptatt av gode smaker med lokale og kortreiste råvarer. I tillegg til serveringsvirksomheten, tilbyr de forskjellig overnatting (både hotellrom og sovetønner).
Facebook-sideDen Brune Bie driver med birøkting, produksjon og salg av honning, samt enkelte andre produkter.
Produksjonen skjer hjemme i Sokndal, men under Kortreist står Den Brune Bie sammen med flere andre produsenter i Egersund. Åpningstid på markedet i Egersund er fra kl. 10 – 15.
Facebook-sideDalane mat har salg av meieriprodukter, produsert av melk fra gården i deres lokaler. Råvarene må derfor kunne sies å være ureiste.
Facebook-sideEimealt er en fermenteringsbedrift som holder til i Stavanger Øst. Her produserer de upasteurisert kimchi, sauerkraut og kombucha.
Facebook-sideSmakeLitt er en helt ny produsent som lager håndlaget babymat. Maten er plantebasert og laget av naturlige råvarer. Produsenten har fokus på å benytte lokale leverandører.
Facebook-sideI enden av den største frukthagen, med panoramautsikt over Fisterfjorden, ligger selskapslokalet Epleriet. Det hører til fruktgården med epleproduksjon, pærer og moreller.
Epleriet produserer syltetøy, hermetiserte moreller, tørka eple, hjemmestrikka produkter og forskjellig interiør.
Facebook-sideSlettå gårdsutsalg er et selvbetjent gårdsutsalg som holder til på Randabergveien. De tilbyr egenproduserte grønnsaker som varierer ut i fra sesongen vi befinner oss i. De selger også andre kortreiste produkter som honning, saft, syltetøy, egg, juice, ost og krydder. Gårdsutsalget er åpent fra kl. 07-23, hver dag – hele året.
Facebook-sideSunnhet produserer økologisk frukt – og bærdrikker av egen produksjon på gården. De produserer også økologisk syltetøy, med bær fra både Rogaland og Agder. De selger direkte til spisesteder og deltar på markeder i regionen.
Facebook-sideNesheimstunet i Nedre Vats drives av Elisabeth og Bjørn Steinar Nesheim. På det idylliske gårdstunet kan du overnatte i nostalgiske omgivelser på “gamle løå” eller i “oldermors hus”. I tillegg til å være en overnattingsplass, tilbyr de selskapslokaler til private arrangement og konserter gjennom hele året.
Vertskapet på Nesheimstunet er opptatt av god mat, og de serverer ofte tjukkakaker, kanelsnurrer, brunst-stykker, Cathrines makroner, Stinas konfekt og komlespyd.
Facebook-sideKjøkkenmagi produserer makroner og konfekt, av lokale råvarer, på bestilling. Du finner dem på markeder og REKO-ring i regionen.
Facebook-sideReime Dexter produserer smakfullt, marmoret og mørt kjøtt av storferasen Dexter. Dyra er foret opp bare på gras og høy (ikke kraftfor), som gir et sunnere kjøtt.
Facebook-sideInnerst i Høgsfjorden i vakre Dirdal, ligger Dirdalstraen Gard – nylig kåret til Norges beste gardsutsalg.
Familien på gården driver både økologisk gård med ur-fe, i tillegg til at de har et gårdsutsalg i butikklokaler som er restaurert fra 1800-tallet.
I utsalget kan du handle kortreist og økologisk, samtidig som du er tett på unik og vakker natur. De har et bredt utvalg av lokale produsenter fra hele regionen.
Saudamat drives av barndomsvennene og bøndene Sverre Gustav Birkeland og Håvard Lunde. De produserer kjøtt av gris, sau og høylandsfe. De er opptatt av å levere produkt der minimal medisinering, godt stell og fantastiske beiteforhold sørger som sørger for at dyrene har det godt.
Facebook-side
Krogedal gårdsdrift produserer fastost, hvitmuggost, kremost og selger lavpasteurisert melk på glassflasker. Alt basert på råvarer fra egen gård. Alltid åpent selvbetjent utsalg.
Facebook-sideHos Erga Gardsutsalg på Klepp har de et stort utvalg: egenproduserte egg og anguskjøtt, kjøttprodukt fra Jæder og Idsøe, tomat, agurk, potet og andre lokale grønnsaker, saft og syltetøy, kaffe, krydder, olivenolje og ost. I tillegg har de interiørartikler og saueskinn.
Facebook-sideSie gard ligger i Årdal i Ryfylke. Der foredler de lam, bær og frukt på tradisjonelt vis, med lite krydder og sukker. Dyrene går på utmarksbeite i Ryfylke. Der beiter de på gress og urter i skog, på myr og på lynghei. Kjøttet er videreforedlet hos Vikedal Gardsmat på tradisjonelt vis.
Facebook-sideUllandhaug gårdsbutikk har levert økologisk lokalmat til Stavanger siden 2001. For noen år siden åpnet de en ny filial i Stavanger sentrum, rett ved fiskepiren. De jobber direkte med over 15 lokale økologiske produsenter. Grønnsakene kommer hovedsakelig fra Ullandhaug og Byre.
Butikken og utvalget er stort. De selger alt fra hageartikler til kombucha – alt en skulle trenge for å leve litt mer bærekraftig.
NettsideØvrevik Gard driver med ammekyr som går og beiter i nærheten av gården. I tilknytning til gården, har de også en liten åker hvor de dyrker grønnsaker og blomster – uten bruk av sprøytemiddel og kunstgjødsel. I tillegg driver de Drømmebakeriet, et lite bakeri som har en koselig hagekafé enkelte dager i sommerhalvåret. I kafeen / utsalget selger de hjemmebakte boller, kaker, påsmurt, brød, åkerens grønnsaker, egenprodusert saft og syltetøy, urtesalt og annet godt. God kaffe og kald drikke likeså.
Facebook-sideEiane Gard er prisbelønt produsent av naturlig sider, eplemost og honning.
Facebook-sideSunde Gårdsutsalg har en ny, stor butikk som selger masse forskjellig. De har produkter på disken, i hyllene, i frysen, i kjølebenken og ikke minst i kjølerommet – alt produsert i Rogaland.
Flere matvarer kommer fra åkeren og fjøset rett bak butikken.
Facebook-sideGlinda’s bier produserer smaksrik honning, honningdrops og andre honningprodukter.
Facebook-sideSmaken av landet er en frukt- og grønnsaksbutikk på Nærbø. De selger kjøtt, grønnsaker, egg, bakevarer, spekemat, ost og donuts. I tillegg lager de ferdigmat til forskjellige arrangement.
Facebook-sideMidt i Sandnes sentrum finner du en koselig, liten sjokoladebutikk. De lager egen konfekt, sjokoladefigurer, sjokoladepålegg, hjemmelaget is, marmelader, makroner og mye mer.
Facebook-sideHåland kjøtt er en god gammeldags slakterbutikk som ligger på Klepp.
I butikken får du kjøpt kjøtt, ferdigmat, pålegg og salater og krydder og oljer og så videre. Rett ved siden av butikken, ligger den berømte pølsebuå.
Facebook-sideVelkommen til trivelig handel i Krambuå på Skiftun! Her får du Buhagen sine produkt – eplesider, eplemost, fersk frukt, kalvekjøtt, kjøtt og spekemat av villsau samt villsauskinn.
Produktutvalget varierer med sesong. Varene som selges er produsert og foredla lokalt på gården, slik at publikum kan være sikre på hvor maten kommer fra.
Facebook-sideFonn brygge er restaurant og fiskeutsalg på en flytende lekter som ligger ved Steinbrygga i Egersund.
Facebook-sideRyfylke Gardsysteri produserer melk, ost, yoghurt, kremost og egg. Den koselige gårdsbutikken finner du på baksiden av fjøset.
Facebook-sideJærfjøla lager heltre skjærefjøler som kan settes rett i oppvaskmaskinen. De inneholder ikke mikroplast eller farlige bakterier. Produksjonen er i Sandnes og kundene er både private og profesjonelle kokker. De tilbyr et et bredt sortiment fjøler i tre som tilfredsstiller alle fra nybegynner til proffen på kjøkkenet.
Facebook-sideMidt i Stavanger sentrum finner du en koselig, liten sjokoladebutikk. De lager egen konfekt, sjokoladefigurer, sjokoladepålegg, hjemmelaget is, marmelader, makroner og mye mer, og du kan se produksjonen gjennom vinduene i butikken.
Facebook-sideTopp Sopp er Rogalands eneste sopp-gård. På gården produserer de prisbelønt, forskjellige typer sopp, med sirkulære produksjonsmetoder. Det vil si at de produserer på andres avfall, bland annet kaffegrut fra lokale spisesteder og sagflis fra lokale sagbruk.
Facebook-sideUragarden ligger på Bratthetland på Fister. På gården produser Lena Sofie grasfora kjøtt av skotsk høylandsfe, som hun blant annet selger på REKO – ring.
Facebook-sideLøyning Gård driver med storfe, sau, villsau og frilandsgris.
Facebook-sideFjorden sjokolade startet opp i 2023, og er et godt tilskudd i Stavanger. De lager sjokolade som lages av skikkelig gode kakaobønner. De selger sjokoladeplater, varm sjokolade, konfekt, gaver med mer. Det er bare naturlige smaker og mange økologiske og veganske varianter.
Facebook-sideVeisholen gard er ein familegård som driver med gris, sau, korn og gresskar. På høsten åpner de utsalget på gården og tilbyr over 20 ulike gresskar. I tillegg til at de er gode i matlagingen, er de også veldig dekorative.
Facebook-sideGardsbutikken Nærland er en selvbetjent gårdsbutikk der det er åpent hver dag fra kl 08-20.
De har mange ulike kortreiste produkter:
Egg, tomater, frukt, grønnsaker, kjøttprodukter, honning, eplemost, syltetøy, bakverk, småis. Saueskinn, småstrikk og, treprodukter.
Cirka 30 miuntters kjøretur fra Stavanger sentrum, i Vågen på Jørpeland, finner du Lysefjorden Sjokolade. Det er en unik sjokoladebutikk i en nedlagt kraftstasjon. Produktene gir deg en smak og opplevelse av Fjord-Norge. Flinke June som driver produksjonen, videreforedler kvalitetssjokolade med lokale navn, historier og råvarer. Du finner også interiørskatter og mye mer.
De har åpent hele året, med fantastisk påskebutikk og julebutikk.
Facebook-side
Myksvoll Mikrobrenneri et et lite kaffebrenneri i Bjerkreim som leverer lokalbrent kaffe til egen nettbutikk, lokalbutikken, abonnenter og ulike gårdsutsalg.
Facebook-sideFuglestein Fruktgard ligger i Ryfylke. Der har de 17 000 epletre (med god farge og sødme, og med en helt spesiell smak) og en rekke fantastiske produkt som blant annet eplemost og eplegele.
Under Kortreist blir det Det blir aktiviteter for både voksne og barn. Bueskyting, guida tur i eplehagen (kl. 13 og 14), historiefortelling og informasjon om epleproduksjon. Det blir smaksprøver av flere typer eplemost og salg av kaffe og lapper. Gårdsbutikken er åpen for salg av produkter fra både Landsnes Villsau Produkter og Fuglestein Fruktgard. I området er det fine turveier og det er egna for barnevogn rundt på gården.
Åpningstid fra kl. 12 – 15.
Facebook-sideBakken Gard er et økologisk mangesysleri i Sauda. De har eget gårdutsalg som er selvbetjent og alltid åpent. Her kan du handle kjøtt fra urfe og spælsau, samt poteter og grønnsaker i sesong.
Facebook-sideVeen Gardsmat holder til i Bjerkreim og tilbyr kjøttprodukter av kje og geit, samt is på geitemelk.
Facebook-sideSandalen Gård holder til i Vistnesveien på Randaberg. De selger epler, eplejus, eplesider, gelé og Vistnes-honning.
Facebook-sidePå Solheim gard driver de med verpehøns, juletre og fruktproduksjon. I gardsbutikken finner du egg, eple, pære og hageblåbær i tillegg til eplemost og honning. Butikken er alltid åpen (selvbetjent).
Facebook-sideTomarit har produksjon av tomatsyltetøy og gongkaker på Finnøy. Vanligvis selger hun på Bondens Marked og Tomatfestivalen på Finnøy.
På gården Sæbø i Hjelmeland dyrker Dan Olav epler og produserer prisbelønnet kortreist sider og eplemost. I tillegg til åpen gardsbutikk har han sidersmakinger på forespørsel.
Facebook-sideKafferøst holder til vanlig til på Bryne, hvor de har de brenneri og en liten brenneributikk som har to faste åpningsdager i uken. I tillegg har de en selvbetjent kaffehylle som kan benyttes når brenneriet og butikken ellers er lukket.
De leverer også kaffe til flere gårdsbutikker, delikatesse- og dagligvarebutikker.
Facebook-sideWiig gartneri produserer masse herlige grønnsaker som flere sorter tomater, agurker, urter, frilandsgrønnsaker, paprika og chili. I tillegg har de egne foredlede produkter som lages av egne råvarer, samt grønnsaker fra lokale samarbeidspartnere.
Under Kortreist vil butikken og gartneriet være åpent, der selger de grønnsaker, i tillegg til foredla produkter av tomat, agurk, paprika, chili og jalapeno. Det er også mulig å kjøpe blomster, planter, interiør og hagemøbler. Kafeen vil også være åpen. Åpningstid fra kl. 10 – 15.
Facebook-sideUllandhaug gårdsbutikk har levert økologisk lokalmat til Stavanger siden 2001. For noen år siden åpnet de en ny filial i Stavanger sentrum, rett ved fiskepiren. De jobber direkte med over 15 lokale økologiske produsenter. Grønnsakene kommer hovedsakelig fra Ullandhaug og Byre.
På Ullandhaug er det stort utvalg av planter og mer fokus på det som Ullandhaug økologiske gård produserer. Butikken er en gårdsbutikk, da den ligger landlig til i hjertet av Ullandhaug økologiske gård.
NettsideRosenkildehaven bageri selger de nydeligste lokalproduserte brød. Bakeriet har en unik historie, som vertskapet gledelig forteller.
Facebook-sideJerseymeieriet driver småskalaproduksjon av meieriprodukt fra egne kyr. Produktene er premiert av blant annet Det Norske Måltid. I meieriet lager de tradisjonelle og gode håndverksprodukt av høy kvalitet med prima råvarer. De er de eneste som lager meieriprodukt av ren jerseymelk, og du kan tappe fersk melk fra automaten. For Jerseymeieriet er det viktig å ta vare på råvarene og utnytte hele melken, både fløten og skummetmelk. Derfor har de noen magre produkt, fulle av protein. De har også sjokomelk, en favoritt blant små og store – kald, eller varmet til kakao.
I utsalget har de også produkt fra andre lokale produsenter. Utvalget varierer med sesong. Isdisken er alltid full av gode smaker, smaker som også kan variere med sesong.
Under Kortreist deler de ut smaksprøver av egne oster og vil ha flere gode tilbud i butikken. Åpningstid fra kl. 9 – 21 (selvbetjent) og betjent med smaksprøver mellom kl. 11 – 14.
Facebook-sideRandaberg Gårdsutsalg er åpent og selvbetjent hver dag. Det ligger på Midtbø gård på Bø. De produserer grønnsaker og egg, og de driver de melk- og kjøttproduksjon av storfé. De dyrker potetet, sukkermais, rabarbra, rødbeter og korn.
Facebook-sideI Nyyyts Kjøttbutikk tilbys alt du kan tenkte deg innen kjøtt og spekemat. Alt kjøtt er levert av lokale bønder og alle produktene lager de selv.
Dere finner en bugnende kjøttdisk, med alt fra 100% norsk Wagyu til 2,5 år gammel spekeskinke.
Facebook-sideHebnes vingard ligger på Ropeidhalvøya i Suldal, her finnes nemlig Rogalands eneste vingård. I august 2024 fikk de gull for sin hvitvin på Norsk vinskue for andre år på rad. I tillegg vant vingården tittelen Årets beste vin og Årets vinbonde. Det er med andre ord et fantastisk sted som bør oppleves.
Facebook-sideMinglemat produserer kaker og gjærbakst, i tillegg driver de kantinen på Akademiet vgs i Sandnes.
Facebook-sideUrteriet er en liten markedshage i Sokndal, som dyrker etter permakulturprinsipper uten kunstgjødsel og sprøytemidler. De har stort fokus på urter, og dyrker et stort utvalg. De bruker både selvdyrkete og ville urter i produktene sine.
Facebook-sideLangs den gnistrende Fisterfjorden finner du Grønvik Gard.
Elisabeth Grønvik driver fruktgard og produserer egen eplemost som har vunnet flere utmerkelser i blant annet Det Norske Måltid. Grønvik har også en gårdsbutikk der vi kan få eplemosten i tillegg egenprodusert syltetøy og marmelader, i tillegg til ost, skinke og pestoer som er lokalprodusert hos andre produsenter.
Facebook-sideSeglem Mikrobakeri baker brød og søtbakst med surdeig. Produksjonen skjer i nydelige omgivelser på Seglem Gård.
Facebook-sideLine Gard blir drives av stolte bønder på Jæren. På gården har de melkeproduksjon, ammekyr, sau, egg og korn.
I gårdsutsalget selges det kjøtt foredla av Nyyyt på Røysland Gaard, egne egg med ei ekstra gul plomme, poteter fra Gabriel Høyland og andre lokale matvarer.
Facebook-sidePå Dalheim Gård er løa gjort om til kurssted for surdeigbakst, med spontane utsalgsdager. Alt som lages, er 100% surdeigbakst. Driveren, Maggi Gausel, har skrevet fem kokebøker, og de kan kjøpes på gården. I tillegg selges alt du trenger til egen surdeigsbaking, inkludert avlegger fra deres 130 (!) år gamle surdeigsstarter fra Napoli.
NettsideBjelland Gard holder matkurs i å bruke enkle råvarer og gjøre matlaging enkel. Kursene holdes i naturskjønne omgivelser både ute og inne i det gamle huset.
Facebook-sideAustrått Kaffebrenneri er et lite brenneri i Sandnes med stor kapasitet. Mannen bak, Tor Sigve Taksdal, har produsert i snart 10 år og leverer produktene sine til forskjellige spesialbutikker og restauranter.
Austrått Kaffebrenneri er i ferd med å flytte til Voll, mer informasjon kommer.
Facebook-sidePlan Bi driver tradisjonell og urban birøkt i Rogaland. De tilbyr bikuber og honningproduksjon hos bedrift.
Facebook-sideByrkjedalstunet byr på unike opplevelser, de har både hotell, konferansefasiliteter, festlokale, kafè, bakeri, lysstøperi og interiørbutikk. Vel verdt en reise i seg selv eller et stopp på veien!
Facebook-sideDet vakre trehuset Villa Rosehagen, står i Jørpeland sentrum og ble bygget i 1912. I dag drives det som restaurant som er åpen for publikum hver dag, hele året. Det arrangeres alle typer arrangementer som for eksempel konserter og utstillinger. De er opptatt av at maten har lokal forankring, og bruker mye råvarer fra Ryfylke.
Facebook-sideHole gardsutsalg ligger på Voll og gården har melkeproduksjon og slaktekylling. De har gårdsutsalg med egenprodusert melk rett fra tanken, som er åpent (selvbetjent) hver dag fra kl. 7 – 22. De tilbyr kjøttprodukter fra egen gård og et stort utvalg fra andre gårder.
Facebook-sideKøhler Paviljongen produserer leskende rabarbrasaft og smakfull rabarbragløgg. De har også et nydelig selskapslokale på gården som ligger i Hå kommune.
Facebook-side
Midt i sentrum av byens hermetikkhistorie i Stavanger øst, finner du Stavanger Ysteri. Der produseres økologiske oster og meierivarer laget av dagsfersk rå melk fra Leikvoll gård. Hovedprodukt er blåmuggosten Fønix, som blant mange utmerkelser også fikk kvalitetsmerket Gull ved fjorårets World Cheese Awards. I tillegg produserer Stavanger Ysteri halvfaste oster, modnet kremost, yoghurt og kulturmelk.
Facebook-sideHelgøyfrukt produserer eplemost, plommer, pærer og epler. I Helgøy-bua, med døgnåpen selvbetjening, kan du kjøpe sesongens frukt og bær, egenprodusert eplemost, is, brus og andre godsaker.
Fra midten av juni til midten av august er det òg moreller til salgs. De selger plommer, pærer og epler når det er sesong for det.
Facebook-sideEIGRA kjøkken & bar er den fine restauranten på Grand Hotell Egersund.
Facebook-sideSøya gard er kanskje mest kjent for honningen sin, men de har også et bredt utvalg av andre lokale produkter i utsalget på gården, kjøttprodukter fra egen gård (pinnekjøtt, fenalår, lammelår fra Jernaldersau), egg, saft og syltetøy i tillegg til skinn og ull (både som garnpakker og ferdig strikka modeller). Gården byr på en rekke gode smakfulle produkt fra distriktet samt godt utvalg i kunst og håndverk. Søya Gard kan og tilby overnatting i godt utstyrte hytter.
Facebook-sideSkafferiet Vågabakken er en koselig butikk som holder til den gamle slakterbutikken i Vågabakken på Jørpeland. Der finner du lokale produkter som eplemost, saft, syltetøy, lokalbrent kaffe, is, søtsaker og mye, myer mer. Opplev spor av lokalhistorie, god mat og unikt interiør.
Facebook-sideOmCider produserer kritikerrost epledrikk, både eplemost og sider fra Frevoll Gard.
Facebook-sideTrægården ligger ved Suldalslågen, 747 meter over havet. Her kan du leie eget selskapslokale, nyte mat fra gården og overnatte i koselige hytter i nærheten.
NettsideKleppes Mikrobakeri i Sola lager 100% økologiske bakervarer. Surdeigsbrød, surdeigs-stykker, surdeigs-focaccia og surdeig-pizzadeig er alle produkt som leveres og selges gjennom ulike gårdsutsalg i regionen.
Facebook-side