Gladmatjuryen har talt:

Her er de nominerte til Gladmat-prisene 2024

En debutant kan juble over hele tre nominasjoner under sin første Gladmat-festival.

De brede smilene satt løst da Gladmat-juryen gikk rundt og delte ut prisnominasjoner fredag.

– Det er det høyeste nivået vi har hatt, og det er veldig gledelig. Det blir vanskeligere og vanskeligere å være jury under Gladmat, sier juryleder Olav Birkeland, som har ledet juryen tolv år på rad og dermed vet godt hva han snakker om.

– Det er også gledelig å se at sirkulærprisen, som var ny i fjor, er noe utstillerne virkelig har tatt inn over seg. Her var det enda sterkere konkurranse i år, fortsetter han.

– Når du begynner å lage vafler på et år gamle potetskall, da har vi oppnådd ønsket effekt, smiler han, med referanse til årets Gladmatrett fra K2.

Juryen har i år bestått av Kristian Ebbesen Fjelde, Maggi Gausel, Ruth Einervoll Nilsen og Malene Harbitz. Juryansvarlig har vært Olav Birkeland.

Her er alle juryens utvalgte i år:

Årets Gladmatrett:
Fisketorget, Bellies, Spiseriet, Bravo, Ilo, Tango/Polka og Idsøe.

Gladmat-opplevelse:
Hjelmeland Naturlegvis, Dirdalstraen, IVAR, Sola Strand Hotel/Hotel Victoria, Opplev Jæren.

Årets stand:
Hjelmeland Naturlegvis, Dirdalstraen, IVAR, Sola Strand Hotel/Hotel Victoria, Opplev Jæren, ToppSopp.

Årets lokalmatprodukt:
Hjelmeland Naturlegvis, Dirdalstraen, Kjøkkenmagi, Eimealt, Opplev Jæren, ToppSopp og Rosenkildehaven bageri.

Årets mest sirkulære utstiller:
IVAR, Bravo, K2, ToppSopp.

Årets nyskapning:
Fisketorget, Bellies, Siddis Gelato, Hotel Victoria og KITA.

Barnejuryen har også hatt flere runder rundt på området og gjort sine svært kvalifiserte vurderinger av Gladmatrettene.

De har kommet frem til følgende nominerte til «Årets barnejury-favoritt»:

Tango, Spiseriet, Bravo, Sabi Sushi, Renaa.

Det er bare å se etter nominasjons-diplomene på standene for å finne frem til disse.

Vinneren av hver kategori offentliggjøres lørdag klokken 15.00 i Kokepunktet.