De brede smilene satt løst da Gladmat-juryen gikk rundt og delte ut prisnominasjoner fredag.
– Det er det høyeste nivået vi har hatt, og det er veldig gledelig. Det blir vanskeligere og vanskeligere å være jury under Gladmat, sier juryleder Olav Birkeland, som har ledet juryen tolv år på rad og dermed vet godt hva han snakker om.
– Det er også gledelig å se at sirkulærprisen, som var ny i fjor, er noe utstillerne virkelig har tatt inn over seg. Her var det enda sterkere konkurranse i år, fortsetter han.
– Når du begynner å lage vafler på et år gamle potetskall, da har vi oppnådd ønsket effekt, smiler han, med referanse til årets Gladmatrett fra K2.
Juryen har i år bestått av Kristian Ebbesen Fjelde, Maggi Gausel, Ruth Einervoll Nilsen og Malene Harbitz. Juryansvarlig har vært Olav Birkeland.
Her er alle juryens utvalgte i år:
Årets Gladmatrett:
Fisketorget, Bellies, Spiseriet, Bravo, Ilo, Tango/Polka og Idsøe.
Gladmat-opplevelse:
Hjelmeland Naturlegvis, Dirdalstraen, IVAR, Sola Strand Hotel/Hotel Victoria, Opplev Jæren.
Årets stand:
Hjelmeland Naturlegvis, Dirdalstraen, IVAR, Sola Strand Hotel/Hotel Victoria, Opplev Jæren, ToppSopp.