Miljøfyrtårn-sertifisert

Her får Gladmat Miljøfyrtårn-beviset

Gladmat skal være Norges grønneste matfestival. Onsdag fikk leder Maren Skjelde overrakt et tydelig tegn på at det jobbes riktig.

– Utrolig gøy. Det betyr mye for oss, og det ligger masse arbeid bak det. Samtidig skal vi ikke gi oss her. Vi skal fortsette, og bli bedre for hvert år, sier Gladmat-leder Maren Skjelde etter å ha fått utdelt Miljøfyrtårn-diplomet under åpningen av Gladmat 2022.

Diplomet ble delt ut av av selveste fungerende ordfører Dagny Sunnanå Hausken, som skrøt av arbeidet Gladmat gjør rundt bærekraft.

– Vi i kommunen er utrolig glad for alle miljøtiltak som gjøres. I over 20 år har Gladmat vist veien fra fjord og jord til bord, og de siste årene har de jobbet grundig med å bli enda mer klimavennlige. Miljøarbeidet og den grønne strategien er forankret i hele organisasjonen, sa Hausken i talen sin.

Hun påpekte også at Gladmat påvirker utstillerne positivt på mange måter, blant annet gjennom å oppfordre til ikke å bruke palmeolje, ha eget vaskeri for å redusere engangsartikler, tilrettelegge for kollektivtransport og ikke minst avfallshåndtering.

– Fra å ha en sorteringsgrad på 3,7 prosent i 2020, var tallet hele 54 prosent i 2021, sa Hausken, til spontan applaus fra et begeistret publikum som hadde samlet seg foran scenen under åpningsseansen.

– Det handler om å løse ting på nye måter, og der er Gladmat gode. Sammen kan vi faktisk utgjøre en forskjell for klimaet, sa Hausken.