Rekruttering er et viktig satsningsområdet for Gladmat. For å gjøre matfaget mer synlig i skolen, har vi startet prosjektet Gladmatskolen. Her ønsker vi å utvikle og motivere faglærerne i mat og helse, slik at de igjen kan inspirere elvene til å velge en matfaglig retning.
Kursene arrangeres i Opplæringskontoret for restaurant- og matfag sine lokaler i St. 13 i Stavanger sentrum. I 2023 ble disse arrangert tre ganger ganger daglig i uke 3.
Hvert kurs varte i 2 timer og har plass til 12 deltagere. Det var gratis å delta.
Stikkord for kursene var enkle metoder, tilgjengelige produkter og matsvinn. Før hvert kurs hadde Ungt entreprenørskap 30 minutter med temaet Hvordan drive elevbedrift i mat og helse?
Er du interessert i å delta ved neste anledning, kan du ta kontakt med oss på post@gladmat.no
Gladmatskolen arrangeres i samarbeid med Opplæringskontoret for restaurant- og matfag og Ungt entreprenørskap, og støttes av Rogaland fylkeskommune.